Digital.

Video advertising

Met online video advertising (OVA) kun je extra bereik aan jouw televisiecampagne toevoegen. Onderzoek naar de effectiviteit van televisie en online video advertising van MediaCom en SPOT in samenwerking met Ipsos laat zien dat er sprake is van synergie tussen beide media.

Audio

Talpa Network vertegenwoordigd ruim 40 digitale audioplatformen van o.a. 538, Radio Veronica, 100% NL, Sublime, SLAM!, Sky Radio en Radio 10. Digital audio genereert één-op-één bereik waarmee de impact van audio gecombineerd kan worden met de voordelen van online inzet, zoals targeting op basis van regio, tijdvak en device. Met een digitale audio campagne kan de gewenste doelgroep op ieder moment worden bereikt.

Display advertising

Op het netwerk van Talpa TV zijn verschillende bannerposities beschikbaar. Deze kunnen run of network (RON), run of channel (ROC) of run of site (ROS) worden ingekocht. Via een zogenaamde roadblock kunnen ook alle uitingen tegelijk op een specifieke pagina worden geclaimd. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Mogelijkheden

Zie hieronder de display advertising mogelijkheden.

Rectangle

De rectangle is een display uiting in de vorm van een vierkante banner. Het grote formaat biedt veel ruimte voor een creatieve invulling en heeft dan ook een hoog communicatief vermogen.

 • Formaat300x250 pixels
 • Zwaarte20 kb (gif, jpg), 40 kb (swf)
 • VideoThird party served video is toegestaan mits extern gehost (max 2 mb)
 • AudioUser initiated

Skyscraper

De (wide) skyscraper is een display uiting in de vorm van een verticale banner. Deze wordt voornamelijk RON ingezet om een (actie)pagina aan te jagen of om awareness en traffic te genereren.

 • Formaat120x600 / 160x600 pixels
 • Zwaarte20 kb (gif, jpg), 40 kb (swf)
 • VideoThird party served video is toegestaan mits extern gehost (max 2 mb)
 • AudioUser initiated

Leaderboard

Het leaderboard is vergelijkbaar met een full banner, maar dan met een groter en prominenter formaat.

 • Formaat728x90 pixels
 • Zwaarte20 kb (gif, jpg), 40 kb (swf)
 • VideoThird party served video is toegestaan mits extern gehost (max 2 mb)
 • AudioUser initiated

Full, single and double size banner

Deze banners zijn geschikt voor korte teksten  gecombineerd met een opvallende visual (logo of merknaam). De maak- en inzetkosten zijn relatief laag voor een banner. De banner is goed inzetbaar ter ondersteuning van andere reclame uitingen online of op andere mediumtypen.  Deze wordt voornamelijk RON ingezet om een (actie)pagina aan te jagen of om awareness en traffic te genereren.
 

*Additionele specificaties voor Flash Banners

Flash banners dienen gemaakt te worden volgens de zogenaamde MFAA (Macromedia Flash Advertising Alliance) richtlijnen. Het SBS banner management systeem (doubleclick for publishers) ondersteunt deze richtlijnen feilloos, hetgeen het mogelijk maakt om zowel de bannerimpressies als de -clicks te registreren binnen ons systeem.

Het realiseren van een Flashbanner (.swf) volgens de MFAA richtlijnen is niet erg ingewikkeld. Toegang tot het Flash bronbestand (.fla bestand) is wel noodzakelijk.

Om de clicks van een flash creative te kunnen meten, dient een button geplaatst te worden op de bovenste laag van de creative. Aan deze button action dient vervolgens de variable getURL gekoppeld te worden met de volgende onrelease functie:

On(release) {
getURL (_root.clickTag, “_blank”);
}

 • Formaat468x60 pixels
 • Zwaarte20 kb (gif, jpg), 40 kb (swf*)
 • VideoThird party served video is toegestaan mits extern gehost (max 2 mb)
 • AudioUser initiated

Billboard

Een billboard is een groot beeldelement boven aan een website. Het formaat is 970×250 pixels.  Het is één van de grootste en meest prominente uitingen in het Sanoma SBS netwerk.  De attentiewaarde van de billboard is door de positie bovenaan de pagina hoog. Ook bouw je snel bereik op vanwege de grote beschikbaarheid op het netwerk.

 

Technische specificaties

 

Desktop view
970×250 px

Initial load: 200 Kb.
Host-initiated subload: 300 Kb.
User initiated load: 4 mb.

Tablet view
768×100 px

Initial load: 100 Kb.
Host-initiated subload: 300 Kb.
User initiated load: 4 mb.

Mobile view
320×100 px

Initial load: 100 Kb.
Host-initiated subload: 300 Kb.
User initiated load: 4 mb.

Homepage takeover

Met een homepage take over verschijnt jouw boodschap op alle bestaande advertentieposities op de homepage van een bepaalde website in het Sanoma SBS netwerk. Meestal betreft het een combinatie van een banner, een skyscraper en/of een rectangle (minimaal 3 uitingen).

Deze advertentievorm is de ideale manier om in te haken op het umfeld van de website of in te spelen op de actualiteit. Je boodschap wordt maximaal versterkt door de grote zichtbaarheid en is daarmee uitermate geschikt voor zowel thema- , branding-, als actie campagnes. Specificaties. De home page take over kan alleen manueel worden ingekocht.

Rich media

Rich media is een vorm van display-advertising en is een reclametechnologie waarbij er optimaal gebruik wordt gemaakt van de interactieve mogelijkheden van het internet.

Formaat afbeelding 1024 x 90
Bestandsformaat GIF, jpg
Titel Maximaal 60 karakters inclusief spaties
Tekst Maximaal 150 karakters inclusief spaties
Actietitel Maximaal 45 karakters inclusief spaties
Doorlink URL naar de gewenste site