Talpa Network sluit contentpartnership met Viaplay Group.

Gepubliceerd: 29 mrt. 2024

Talpa Network en Viaplay Group slaan de handen ineen.

Talpa Network zet zijn open mediastrategie extra kracht bij met het sluiten van een strategisch contentpartnership met Viaplay Group, het moederbedrijf van streamingservice Viaplay. Talpa Network krijgt toegang tot een selectie van het sportaanbod uit het portfolio van Viaplay en gaat dit uitzenden op het huidige SBS9 dat per 5 april a.s. verdergaat onder de naam Viaplay TV.


Naast Formule 1, darts van de Professional Darts Corporation (PDC) en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga blijven internationale series en films, en entertainment van eigen bodem, te zien op Viaplay TV. De gezamenlijke intentie van Talpa Network en Viaplay Group
 is om het sportaanbod op Viaplay TV in de nabije toekomst te vergroten. 
 
Joost Brakel, CEO van Talpa Network: “Wij zetten vol in op onze open mediastrategie en dat betekent dat wij voortdurend in de markt kijken naar mogelijkheden tot samenwerking met aantrekkelijke partners. Het partnership met Viaplay is hier illustratief voor, zoals we eerder ook succesvolle allianties zijn aangegaan met RetailMedia.One en BBC First. Viaplay en Talpa Network hebben de intentie om de samenwerking in de nabije toekomst te verbreden en te verdiepen, en zijn blij dat we onze kijkers deze immens populaire sporten kunnen aanbieden.” 

Frans Klein, Directeur Video van Talpa Network: “Dit is voor ons een prachtige samenwerking. Viaplay heeft een groot aanbod van mooie content, waaronder livesport. En dan met name sporten die in Nederland immens populaire zijn: Formule 1, darts, voetbal uit omringende landen. Wij zijn blij dat we sportminnend Nederland een selectie van de sportevenementen van Viaplay kunnen aanbieden op het open net.”

 
Roger Lodewick, CEO Viaplay Nederland: "We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking met Talpa Network. Talpa Network heeft een enorm bereik en door deze samenwerking kunnen wij een breed publiek aanspreken en kennis laten maken met Viaplay en het geweldige sportaanbod dat we op onze streamingdienst aanbieden."


Viaplay TV trapt af met de Formule 1 GP Japan.

Met op vrijdag 5 april live de tweede vrije training en een re-run van de Formule 1-talkshow Shakedown Japan, een dag later om 13.00 uur de kwalificatie en op zondag 7 april om eveneens 13.00 uur de race. In de avond sluit Viaplay TV af met een samenvatting van de race.

In april staat ook onder meer Darts uit de Premier League – Birmingham (11 april, 20.00 uur) en Rotterdam (18 april, 20.00 uur) – op het programma. Evenals livewedstrijden uit de Premier League: Fulham – Newcastle United (6 april, 16.00 uur), Tottenham Hotspur – Nottingham Forest (8 april, 20.30 uur), Manchester City – Luton Town (13 april, 15.30 uur) en Chelsea – Everton (15 april, 20.30 uur).    
 
De komende tijd wordt gewerkt aan het verder vormgeven van het profiel van de nieuwe zender Viaplay TV. Alle Viaplay-sportcontent die op Viaplay TV wordt getoond, blijft volledig beschikbaar op Viaplay. 

Een eerste preview van de nieuwe zender.

Samen Bereik Je Meer 3

Ook nieuw op de buis:

Het Blok Logo

Net5

20 feb. 2024

Het meest succesvolle en grootste verbouwingsprogramma ter wereld keert terug bij Net5!

2024_SBS_Corsovirus16

SBS6

22 feb. 2024

Nieuwe reality op SBS6: Corsokoorts in Sint Jansklooster.

Schitts Creek 1 ©ITV Studios

Persbericht

23 jan. 2024

Welkom in Schitt’s Creek! Absurde cultcomedy binnenkort bij Veronica.

Het Blok Logo

Net5

20 feb. 2024

Het meest succesvolle en grootste verbouwingsprogramma ter wereld keert terug bij Net5!

2024_SBS_Corsovirus16

SBS6

22 feb. 2024

Nieuwe reality op SBS6: Corsokoorts in Sint Jansklooster.

Schitts Creek 1 ©ITV Studios

Persbericht

23 jan. 2024

Welkom in Schitt’s Creek! Absurde cultcomedy binnenkort bij Veronica.