Joost Brakel.

CEO van Talpa Network.

Joost Brakel (1983) is CEO van Talpa Network, een open medianetwerk waarin makers, merken & partners samen impactvolle verhalen creëren én laten reizen door Nederland. Zo brengt Talpa Network verhalen van Nederlandse makers en merken dicht bij de kijker, luisteraar en lezer, waar die ook zit. 

Als CEO is Brakel verantwoordelijk voor de strategie en het aansturen van de Audio, Video & Digital-afdelingen. Ook AI & Innovatie, Corporate Communicatie en Cultuur vallen in zijn portfolio.  

Bij Talpa Network heeft Brakel sinds 2019 vanuit de directie verschillende rollen bekleed. Zo was hij onder andere twee jaar eindverantwoordelijk voor de eCommerce business (CEO) en gaf hij leiding aan de voorgenomen fusie tussen RTL Nederland en Talpa Network. In 2023 was Brakel verantwoordelijk voor de coördinatie en implementatie van Artificial Intelligence (AI) binnen de verschillende afdelingen van het bedrijf. En sinds 1 februari 2024 heeft hij de rol van CEO overgenomen van Pim Schmitz.  

Voor Talpa Network werkte Brakel bij Sanoma Media Nederland en Deloitte Consulting. Hij studeerde Technische Informatica en Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente. 

2023 Talpanetwork Joostbrakel