538 Oranjedag uitverkocht

Na de aankondiging van Fieldlab Evenement '538 Oranjedag' dinsdagavond, werden meer dan 1 miljoen tickets aangevraagd. Vanmiddag kregen geïnteresseerden via loting de kans om hun tickets te verzilveren. Bij '538 Oranjedag' op het Chasséveld in Breda is ruimte voor 10.000 bezoekers en het test-evenement is zojuist officieel helemaal uitverkocht. Luisteraars van Radio 538 maken komende week kans op de allerlaatste kaarten.

Voorgaande jaren had het 538 oranjefeest in Breda ruimte voor 40.000 bezoekers en was steevast uitverkocht. Na een jaar zonder grote publieksevenementen, heeft Nederland meer dan ooit behoefte om samen een groot feest te vieren, zo blijkt uit de aanvraag voor ruim 1 miljoen tickets. Radio 538 hoopt met de organisatie van '538 Oranjedag' en de samenwerking met Fieldlab Evenementen bij te kunnen dragen aan een versnelde en verantwoorde heropening van de samenleving.
 
Coco Hermans, Radio Director 538: “De interesse voor ‘538 Oranjedag’ is enorm. We hadden wel verwacht dat veel mensen zich zouden aanmelden, maar dit is meer dan 25 keer zoveel als we onder normale omstandigheden op het Chasséveld kwijt zouden kunnen. Samen met de dj's, artiesten en 10.000 feestvierders gaan we er een onvergetelijke dag van maken, waar op 27 april ook de rest van Nederland van kan meegenieten!"
 
Radio 538 werkt nauw samen met leveranciers uit de evenementensector en met de gemeente Breda en hoopt met '538 Oranjedag' een positieve bijdrage aan het onderzoek van Fieldlab Evenementen te leveren. Daarnaast zijn Radio 538 en de gemeente Breda in gesprek met de horeca in Breda om te kijken naar mogelijkheden voor samenwerking in de toekomst.
 
‘538 Oranjedag’ vindt zaterdag 24 april van 12.00 tot 20.00 uur plaats op het Chasséveld te Breda. Op dinsdag 27 april (Koningsdag) kan ook de rest van Nederland mee feesten vanuit huis, tuin, balkon of onderweg, met een speciale event-uitzending van ‘538 Oranjedag’ op Radio 538 en is het event te zien op TV 538, 538.nl en SBS6.
Kijk voor meer informatie op: 538.nl/oranjedag
Over Fieldlab Evenementen
Fieldlab Evenementen heeft als hoofddoel om de evenementenbranche terug naar het oude normaal te brengen. Het is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, verenigd in het EventPlatform en de Alliantie van Evenementenbouwers en de Overheid. Het programma wordt ondersteund door de ministeries van EZK, J en V, OCW, VWS.