CFO Jet Roos vertrekt bij Talpa Network

Jet Roos, lid van de Raad van Bestuur en CFO van Talpa Network heeft besloten per 1 december Talpa Network te verlaten. Met de afronding van de maatregelen die genomen moesten worden om het bedrijf aan te passen aan de COVID 19 crisis, is voor haar het moment aangebroken om een volgende stap te zetten in haar carrière.

 

Pim Schmitz namens de RvC van Talpa Network: '‘We hebben Jet leren kennen als een krachtige CFO. Ze heeft haar rol met verve ingevuld en daarmee Talpa Network op de kaart gezet als een sterk en financieel goed geleid bedrijf. Met het huidige perspectief in de mediamarkt, haar daadkracht en ambitie, begrijpen we haar keuze. Wij wensen haar alle goeds.’' 

 

Jet Roos: ‘De afgelopen maanden hebben voor Talpa Network en mij in het teken gestaan van aanpassingen aan het nieuwe normaal in het kader van de COVID 19 crisis. Met de afronding van dat proces staat er nu een robuust en financieel gezond bedrijf. Daarmee is voor mij het moment aangebroken om een verdere stap in mijn carrière te zetten. Ik kijk met ontzettend veel plezier terug naar mijn tijd bij Talpa Network en wens het bedrijf, en alle collega’s, succes toe voor de toekomst die komen gaat.’

 

De RvC is gestart met het zoeken naar een opvolger. Nadere mededelingen daarover volgen te zijner tijd.  

 

 

TALPA NETWORK
Talpa Network is de onderneming waarbinnen John de Mol zijn (multi)media-activiteiten heeft ondergebracht. Talpa Network bestaat uit de onderdelen Events, TV (o.m. SBS6, Net5, Veronica en SBS9), Radio (o.m. 538, Sky Radio, Veronica en Radio 10), Social (o.m. Social1nfluencers, StukTV en New Wave), Digital (o.m. KIJK, JUKE en VoetbalTV), LINDA.en de eCommerce divisie (o.m. VakantieVeilingen en Actievandedag) en Talpa Gaming. Ook het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) maakt deel uit van het concern. Deze onderdelen worden ondersteund door Media Solutions & het Bureau en Technology. Met dit netwerk is het Nederlandse multimediabedrijf meer dan relevant voor de consument en de adverteerder.

John de Mol is de bedenker van een aantal wereldwijde blockbuster formats, zoals Big Brother, Deal or No Deal en The Voice. Voor laatstgenoemde show ontving hij vier Emmy Awards. Zijn laatste productiemaatschappij, Talpa Media, is in 2015 overgenomen door het Britse ITV.