De zomer van SBS6: actueel, ontspannend en oranje

De zomer van SBS6: actueel, ontspannend en oranje

SBS6 heeft deze zomer weer een gevarieerd en actueel programma-aanbod. Naast de dagelijkse liveshow De Oranjezomer met Hélène Hendriks, Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp die 10 juni van start gaat, biedt de zender amuserende nieuwe programma’s én nieuwe afleveringen van publieksfavorieten. Op het zomerse menu staan onder meer de gloednieuwe zangwedstrijd BEAT ME: The Five Knock-Outs, de Vlaamse successen Code van Coppens en Camping Coppens van de in België populaire en ook in Nederland inmiddels bekende broers Staf en Mathias Coppens. Ook komen er nieuwe afleveringen van Steenrijk, Straatarm, Undercover in Nederland en Hoeveel ben je waard? Hart van Nederland en Shownieuws blijven bovendien ook in de zomer dagelijks verslag doen van al het laatste nieuws.

René Oosterman, zendermanager van SBS6 over deze zomerprogrammering: “SBS6 biedt deze zomer een mix van actualiteiten en ontspanning. We hopen met deze deels oranje getinte zomerprogrammering een positieve bijdrage te leveren aan een heel bijzondere zomer met hopelijk vaak een overwinningsroes en heel veel ruimte voor ontspanning voor iedereen.”

De tot nu bekende highlights van de zomerprogrammering op een rij:

De Oranjezomer: EK en Oranjezomer: Nederland kleurt deze zomer oranje en in dit dagelijkse actualiteitenprogramma met de mannen van VI komt de sportkijker niks te kort. Samen met Hélène Hendriks brengt het VI-trio dagelijks ‘hot’ nieuws omtrent voetbal, Tour de France en de Olympische Spelen. Naast sport is er ook aandacht voor dagelijks binnen- en buitenlands nieuws, entertainment en meer. De Oranjezomer wordt van 10 juni t/m 11 juli vanuit Slot Zeist uitgezonden en is dagelijks direct na het EK-duel van die avond om ca. 22.55 uur te zien, met vanaf 11 juni voorafgaand van 20.00 uur tot 20.45 uur een voorbeschouwing. Vanaf 12 juli t/m 8 augustus zendt De Oranjezomer uit vanaf Droompark de Zanding in Otterlo. De Oranjezomer is dan vanaf 21.30 tot 22.30 uur te zien.

BEAT ME: The Five Knock-Outs: Weet jij wat jouw zangtalent waard is? Dat is de belangrijkste vraag in deze nieuwe zangwedstrijd die 10 juli in première gaat. De kandidaten moeten namelijk niet alleen beschikken over een fantastische stem, maar ook over een goede portie inschattingsvermogen. In elke aflevering worden vijf knock-outs, vijf zangduels, gezongen in allerlei genres: van volkszangers tegen rockers tot singer-songwriters tegen bands, elke combinatie is mogelijk. Een loting bepaalt welke uitdager als eerste een winnaar van vorige week mag kiezen om tegen te duelleren. Beide kandidaten treden op en een wisselende, driekoppige vakjury én een publieksjury van zeventig man sterk bepalen wie er wint. Na iedere knock-out staat de winnaar van vorige week voor de keus: stapt hij uit met het bedrag dat hij nu waard is? Of wacht hij de uitslag van de jury af, met de kans dat hij wint en in de volgende aflevering nóg meer geld waard is. Een risico, want bij verlies vertrekt hij met lege handen. Hoe meer knock-outs een kandidaat wint, hoe meer geld er op het spel staat. Na zes knock-outs is dat zelfs 50.000 euro! Wat is wijsheid? Geloven in je eigen talent of op tijd uitstappen?

BEAT ME: The Five Knock-Outs, vanaf 10 juli, iedere zaterdag om 20.30 uur.

Code van Coppens: De Belgen en Camping Coppens: Na het succes van Code van Coppens: De Belgen keren Staf en Mathias Coppens deze zomer terug op SBS6 met twee Vlaamse successen. De broers presenteren samen Code van Coppens: De Belgen waarin bekende Vlamingen proberen te ontsnappen uit spectaculaire escape rooms. Daarnaast volgen we Staf Coppens en zijn gezin in de realityserie Camping Coppens waarin zij hun grote droom gaan verwezenlijken: het openen van een camping in Zweden. Code van Coppens: De Belgen, vanaf 18 juni, iedere vrijdag om 20.45 uur. Camping Coppens, vanaf 6 juli, iedere dinsdag om 20.30 uur.

Steenrijk, Straatarm: Twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Op woensdag 2 en 9 juni om 21.30 uur.

Hoeveel ben je waard?: In het nieuwe seizoen tast Viktor Brand met experts flink in de buidel van verschillende Nederlanders en onderzoekt hij of zij hun waarde wel juist inschatten. Alles wordt onder de loep genomen: het salaris, de volledige inboedel maar óók de beleggingen, het spaargeld en de schulden. De eindconclusie is vaak verrassend en soms zelfs schokkend. Vanaf 21 juli, iedere woensdag om 20.30 uur.

Undercover in Nederland: In het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland onderzoekt Alberto Stegeman samen met zijn team onder andere een zaak waarin een eigenaar van een manege zijn personeel seksueel intimideert. Verschillende slachtoffers komen aan het woord en het team legt heftige bewijzen vast op camera. Daarnaast ontrafelt Alberto de duistere praktijken in de kunstwereld en infiltreert het team in een dubieus callcenter. Vanaf 25 juli, iedere zondag om 20.30 uur.