Talpa Network lanceert creatieve hub ‘het Bureau’

Talpa Network heeft z’n interne creatieve afdelingen, onder andere LINDA.hetbureau en het vorig jaar aangetrokken Brand New Telly, samengevoegd tot ‘het Bureau’. Het nieuwe creatieve powerhuis gaat, onder de vleugels van Talpa Media Solutions, zowel mediabureaus en adverteerders als de eigen mediamerken bedienen.  

De reorganisatie van creativiteit binnen het Nederlandse media-techbedrijf zat er al een tijd aan te komen en is per 1 september een feit. Allard Ruyl, CEO Talpa Media Solutions, legt uit waarom het bedrijf deze stap maakt. “We merken dat de vraag naar creativiteit verandert, adverteerders willen nu meer dan ooit specifieke doelgroepen bereiken met verhalen die impact maken. Een verhaal bedenken is één ding, maar impact maken…, daarvoor moet je de kanalen kennen als je broekzak. Tegelijkertijd is er behoefte aan efficiëntie en brede distributie over de verschillende touch points.” Creatief directeur van het Bureau Wouter van der Pauw vult aan, “Binnen het Bureau verenigen we de denkkracht van de gespecialiseerde creatieven die voorheen verspreid zaten door het Talpa Network. Zo hebben we radio-experts, print-kenners, social media strategen, format-ontwikkelaars, digital designers en reclamemakers. Met dit nieuwe multidisciplinaire team kunnen we onze klanten nog beter bedienen. We zijn een hybride vorm van content bureau, design bureau en creatief bureau, oftewel ‘het Bureau’.”

Om adverteerders te helpen meer impact te maken hanteert het Bureau ook een ander businessmodel, concepturen worden verrekend in de media-deal. Voordelig voor de adverteerders, die hierdoor meer bereik realiseren voor hun ‘verhaal’.

“Talpa Network bereikt wekelijks negentig procent van alle Nederlanders, en wil voor elke kijker, luisteraar, lezer, speler, koper en volger de beste ervaring. Elk verhaal moet ‘spot-on’ zijn, ook de advertising. En elke euro moet zoveel mogelijk impact maken. Samen met het Bureau gaan we daarom creativiteit investeren in oplossingen voor adverteerders. Door deze nauwe samenwerking zijn wij in staat slimmere brand partnerships, content formats en volledige 360-campagnes te ontwikkelen die het volledige potentieel van Talpa Network benutten,” verklaart Allard Ruyl.

Het Bureau wordt creatief geleid door Wouter van der Pauw en Mirjam van Dijk. Ze doen dit samen met Roos Simons en Rose Zandvliet, beide Concepts & Strategy Director. Simons behandelt de creatieve vraagstukken van adverteerders en Zandvliet vervult dezelfde rol voor de eigen Talpa Network-merken. Account management van het Bureau gaat via Talpa Media Solutions.

 

 

Over TALPA NETWORK
Talpa Network is de onderneming waarbinnen John de Mol zijn (multi)media-activiteiten heeft ondergebracht. Talpa Network bestaat uit de onderdelen Events, TV (o.m. SBS6, Net5, Veronica en SBS9), Radio (o.m. 538, Sky Radio, Veronica en Radio 10), Social (o.m. Social1nfluencers, StukTV en New Wave), Digital (o.m. KIJK, JUKE en VoetbalTV), LINDA.en de eCommerce divisie (o.m. VakantieVeilingen en Actievandedag) en Talpa Gaming. Ook het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) maakt deel uit van het concern. Deze onderdelen worden ondersteund door Media Solutions, Technology en het Bureau. Met dit netwerk is het Nederlandse multimediabedrijf meer dan relevant voor de consument en de adverteerder.