Veronica en Grolsch lanceren Movies Explained

Veronica en Grolsch lanceren crossmediaal filmplatform Movies Explained

Veronica en Grolsch slaan hun handen ineen en lanceren het crossmediale filmplatform Movies Explained, dat filmkijkers voorziet van extra uitleg, de filmagenda, context, feitjes en weetjes over hun favoriete film. Van informatie over een ingewikkeld einde tot een bijzondere keuze van een karakter, Movies Explained is een informatief filmplatform waar dit allemaal aan bod komt. 
Ook Gierige Gasten zijn met hun gloednieuwe online serie Filmbusters vanaf vandaag wekelijks te zien op Movies Explained. Kortom: de content van Movies Explained laat de filmkijker met andere ogen naar films kijken.

Veronica en Grolsch trekken gezamenlijk op om ervoor te zorgen dat Movies Explained op alle zichtbare kanalen van beide merken te volgen is: van TV, Instagram, Facebook, YouTube, tot aan de winkelvloer. Alle content wordt gebundeld op het platform.

Movies Explained richt zich op nieuwe en oude films en allerlei wetenswaardigheden over deze films. Zo zien we onder andere filmtrailers, unieke backstage fragmenten, interviews met regisseurs, interessante filmfeiten en opvallende elementen uit filmscènes. Ook onderdeel van Movies Explained is de online serie Filmbusters met Niels Oosthoek, Joost Kraima en Martijn Manschot van het succesvolle YouTube kanaal Gierige Gasten. In Filmbusters testen de Gierige Gasten hoe realistisch verschillende scènes uit bekende films zijn met telkens de prangende vraag: kan deze filmscène ook in het echte leven? De acht afleveringen van Filmbusters zijn vanaf 10 september wekelijks te zien op Movies Explained en het YouTube-kanaal van Gierige Gasten

Melanie Koning, marketing manager Grolsch voegt toe: "Veronica en Grolsch hebben al vaker de krachten gebundeld om de filmkijkers te inspireren, een belangrijke doelgroep van beide merken. Met Movies Explained gaan we hierin nog een flinke stap verder. Met Movies Explained willen we kijkers anders naar film laten kijken. Iets dat aansluit bij de eigenzinnige karakters van Grolsch en van Veronica. We hopen hier veel filmkijkers een plezier mee te doen. Bovendien merken we dat in de huiskamer een biertje en een film ook een goede combinatie is en daar spelen we op in!

Bastiaan van Dalen, zendermanager Veronica TV: "Movies Explained past goed bij de filmzender die Veronica bij uitstek is. Met dit nieuwe platform bieden we kijkers nog meer content op het gebied van film. Dat maakt Veronica nog nadrukkelijker het platform voor de filmliefhebbers in Nederland.”

Voor meer informatie zie: moviesexplained.nl  

instagram.com/veronicatv en instagram/grolsch_nl 

Over Grolsch
Koninklijke Grolsch N.V. is een onderneming met een historie die teruggaat tot het jaar 1615. Grolsch behoort daarmee tot één van de oudste en meest succesvolle brouwerijen van Nederland en is actief op zowel de Nederlandse- als een groot aantal internationale drankenmarkten. Koninklijke Grolsch biedt een brede portfolio van merken en bierstijlen, zoals Grolsch Premium Pilsner, Grolsch 0.0%, de Grolsch speciaalbieren, Grolsch Radler, De Klok, Kornuit, Peroni, Meantime, Asahi Super Dry en Grimbergen. Sinds 2004 is Grolsch gevestigd in een moderne brouwerij in Enschede en sinds 11 oktober 2016 is Koninklijke Grolsch een dochteronderneming van Asahi Group Holdings.