Kijken doen we overal.

TV is bij uitstek een sterk medium om je doelgroep te bereiken en de boodschap van jouw merk goed over te brengen. Met tv bereik je maandelijks meer dan 93% van Nederland. Maar tv is niet meer alleen thuis in de woonkamer, video's kijken we tegenwoordig overal!

Nieuw.

Jouw spot bij de juiste doelgroep.

Onderweg, op de camping, in de tuin. Live of uitgesteld. Bij Talpa Network kun je op verschillende manieren je merk of product onder de aandacht brengen. Bij spot kan er onderscheid gemaakt worden in onder andere de zenders, het umfeld of tijdsvakken. Daarnaast zijn er ook buiten de reclameblokken opties om media-aandacht te genereren voor jouw product en/of dienst. 

Eén van de mogelijkheden bij Talpa Network is adressable tv: een nieuwe benadering van televisiereclame waarbij commercials in reguliere reclameblokken kunnen worden vervangen door advertenties die getarget worden op demografische gegevens, interesses of gedrag.

Met addressable tv combineer je de kracht van tv met de digitale targeting-mogelijkheden, meetbaarheid en doelgroepstrategie.

We leggen je graag verder uit wat de mogelijkheden zijn!

Schakels Voetbalkijken Groot

Alle mogelijkheden.

Plannersinformatie.

TV SPOT. 

Juni '24
---------- 
Combi | 189
Maandindex | 160
Publicatietarief | €3.370
Marktindex | 118

 

Mei '24
---------- 
Combi | 178
Maandindex | 162
Publicatietarief | €3.181
Marktindex | 110

 

April '24
---------- 
Combi | 173
Maandindex | 150
Publicatietarief | €3.079
Marktindex | 115

 

Maart '24
---------- 
Combi | 121
Maandindex | 110
Publicatietarief | €2.160
Marktindex | 110


TV BILLBOARDING.

Juni '24
---------- 
Combi | 184
Maandindex | 160
Marktindex | 115

 

Mei '24
---------- 
Combi | 178
Maandindex | 162
Marktindex | 110

 

April '24
---------- 
Combi | 158
Maandindex | 150
Marktindex | 105

 

Maart '24
---------- 
Combi | 110
Maandindex | 110
Marktindex | 100

Activatiepromo.

Een promo is een uiting van circa vijftien seconden op televisie met daarin programmabeelden i.c.m. een activerende oproep vanuit een adverteerder. Je herkent de activatiepromo vaak aan de voice-over “Je kijkt naar <naam programma>”. Wil jij kans maken op <prijs> ga dan nu naar de website en doe mee”. Een zeer sterk instrument wanneer je op zoek bent naar een directe activatie.

Addressable TV.

Addressable TV is een nieuwe benadering van televisiereclame, waarbij commercials in reguliere reclameblokken van VodafoneZiggo-abonnees kunnen worden vervangen door advertenties die specifiek zijn gericht zijn op een huishouden. In plaats van dezelfde commercials voor alle kijkers, kunnen nu huishoudens gepersonaliseerde commercials ontvangen die aansluiten bij hun interesses en behoeften. Door die relevantie hebben adverteerders straks minder ruis (‘waste’) in hun tv-campagnes.

Met Addressable TV combineer je de kracht van TV met de digitale targeting-mogelijkheden. Zowel kleine als grote adverteerders kunnen tv-campagnes nu nog efficiënter inzetten.

Lees hier alles over Addressable TV.

Billboard.

Een tv billboard is een vijf of tien seconden durende sponsorvermelding voor, tussen of na een tv-programma. Vaak hoor je “Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door <merknaam>”.
Billboarding is een effectief middel om naamsbekendheid op te bouwen of juist voor het onderhouden van je merk. Je lift mee op de kracht van het programma, met als gevolg een hogere impact en toename in naamsbekendheid van je product, dienst of merk.

Bromo.

Een bromo is een billboard dat subtiel volgt na een programmapromo. Hierdoor wordt je merk gekoppeld aan het programma, ook buiten het desbetreffende uitzendmoment van het programma zelf, en kun je profiteren van de sterke uitstraling en associaties die dat programma met zich meebrengt.

Aanvullend voordeel is dat wanneer bromo’s naast billboarding worden ingezet, het bereik aanzienlijk wordt verbreed. Via bromo’s wordt de impact vergroot voor jouw boodschap doordat het naadloos overloopt van het tv-programma naar de uiting.

Cromo.

De commerciële promo is een promotie voor een programma met een commerciële inslag op één of meerdere van onze zenders. Via cromo’s attenderen we kijkers niet alleen op het programma, maar creëren we ook zichtbaarheid voor de adverteerder als partner. Met de inzet van een cromo profiteer je zo van de band met de kijker en de populariteit van het programma.

Ident.

Met deze uiting wordt vanuit de zenderomgeving een natuurlijke overgang gecreëerd naar de commercial. Uit onderzoek blijkt dat een ident als creatiever, opvallender en verrassender wordt ervaren dan een reguliere spot. Door het toevoegen van een ident is het doorkijkeffect van een spot groter waardoor er meer impact wordt gegenereerd dan een reguliere spot. 

Item. 

Een item is een commercieel onderdeel in een programma. Bij deze vorm van sponsoring wordt een commerciële boodschap gepresenteerd als redactioneel onderdeel van het programma. Zo wordt op een subtiele manier de aandacht van de consument getrokken (i.p.v. een verkooppraatje) en de boodschap is daardoor erg geloofwaardig.

Product placement. 

Bij product placement of met een gebruiksmoment wordt jouw product of merk op een natuurlijke, niet wervende wijze verwerkt in het programma. De producten (of diensten) worden getoond in een gebruikerssituatie. Dit is een zeer natuurlijke manier om een product of dienst te demonstreren.

SMS & WIN. 

Adverteerders kunnen hun doelgroep effectief activeren met (sms &) winacties. Na elk programmadeel wordt een promo getoond waarin het product of de ervaring/belevenis, ondersteund door de adverteerder, op een natuurlijke manier wordt gepresenteerd. Kijkers kunnen dit winnen door simpelweg een sms te sturen, wat doorgaans resulteert in hogere respons in vergelijking met andere kanalen.

TV spot.

Talpa Network biedt adverteerders de mogelijkheid om voor en na tv-programma’s van onze zenders reclame in te zetten. Televisie is het uitgelezen mediumtype voor branding. Televisiereclame kun je inzetten om je naamsbekendheid te vergroten, maar zeker ook om aan je imago te werken. Daarnaast is televisie ook ideaal voor conversie. Omdat we steeds vaker met ons mobieltje op schoot tv kijken, zien we dat dit voor adverteerders een enorm voordeel oplevert. Als iemand tv kijkt en een interessante commercial voorbij ziet komen, is het super makkelijk om daarna snel even wat informatie op te zoeken en direct over te gaan tot aankoop.

Online Video. 

Ons kijkgedrag is de afgelopen jaren sterk veranderd. Nederlanders kijken steeds meer ‘uitgesteld’ en ‘on demand’ naar video content. Daar spelen wij vanuit Talpa Network op in door onze content op alle platformen waar de consument zich bevindt beschikbaar te stellen. 
KIJK is binnen ons netwerk het belangrijkste online videoplatform en de absolute thuisbasis van alle Talpa Network videocontent.  Dit platform kan door onze gebruikers voor verschillend doeleinden worden ingezet. Zo kun je op KIJK terecht voor het terugkijken van je favoriete TV-programma, kun je via KIJK live televisie kijken en vind je op KIJK ook veel korte clips terug met daarin de meest hilarische en/ of ongemakkelijke fragmenten uit ons netwerk.  Oftewel, KIJK biedt jou eenvoudig en gratis toegang tot de beste Talpa Network content en dat gaat gepaard met optimale kijkervaring.


Naast KIJK hebben wij nog meer titels die beschikken over online video inventory. De digitale platformen van Shownieuws, Hart van Nederland, Vandaag Inside en LINDA. zijn qua bereik enorm gegroeid en hebben door de jaren heen een enorm betrokken fanbase opgebouwd.
Last but not least realiseren wij een groot bereik op YouTube met onze eigen merken en ons netwerk van creators. Alle hiervoor genoemde online video inventory hebben wij weten te monetizen en kunnen wij dus voorzien van advertenties. Voor online video advertising biedt ons video netwerk een volledig zichtbare, merkveilige, vertrouwde en transparante premium video omgeving.

Connected TV. 

In Nederland heeft maar liefst 69% van de huishoudens een smart TV die verbonden is met internet. Bij Talpa Network kun je al onze videocontent bekijken via de KIJK-app op elke CTV in Nederland, zodat je Talpa-content op het grote scherm kunt bekijken wanneer het jou uitkomt (VOD). Mensen geven de voorkeur aan het grote scherm. Een derde van de consumenten kiest ervoor om video-on-demand content op het grote scherm te bekijken. In het geval van YouTube is deze voorkeur bijv. veel minder prominent, met slechts één op de veertien consumenten die aangeeft YouTube-content bij voorkeur op het grote scherm te willen bekijken. Connected tv reclame krijgt dan ook steeds meer schaal, gemiddeld 25% van onze online video voorraad wordt uitgeserveerd via CTV. Uit onderzoek (Video Impact onderzoek GroupM) blijkt dat videoadvertenties op een connected tv de hoogste impact hebben op awareness KPI’s. Meer dan een desktop-scherm of een mobiel toestel. Ook kijken we graag samen. We zien dat op het grote scherm door gemiddeld 1.4 mensen gekeken wordt.​ Dit is interessant omdat je hier digitaal maar één impressie inkoopt dus meer waarde heeft dan standaard gemeten wordt. 

Contextual. 

Door de enorme groei in data en slimmere mogelijkheden hebben we de mogelijkheid om content te lezen en de context hiervan te bepalen. Dit stelt ons in staat om advertenties gericht te plaatsen bij content die nauw aansluit bij de merken, categorieën, producten of boodschappen van onze adverteerders. Het doel van contextual targeting is om advertenties relevanter te maken voor onze kijkers door deze te plaatsen in een context die aansluit bij de interesses en behoeften van de doelgroep. Hierdoor wordt de gehele kijkervaring verbeterd.

 

 

Direct response.

Weten wat het effect van een tv- of radiocampagne op websitebezoek is? 

Wij maken dat inzichtelijk en optimaliseren de inzet met een direct response-pakket. Een direct response-analyse linkt (bereiks)data van radio of tv aan website traffic-data op minutenbasis. Middels verschillende attributiecriteria berekenen we de directe incrementele toename van het websiteverkeer dat wordt gerealiseerd door de uitzending van een televisie- of radiospot. 

Een direct response-analyse meet de directe effecten, maar laat langetermijneffecten buiten beschouwing. Daarom wordt een DR-analyse vaak aangewend om campagnes te optimaliseren vanuit een performance oogpunt.

Schakels Jelka (2)

Inkoopinformatie TV

Relevante vacatures: (4)

Productie

NT2 4598 (1)

Bureauredacteur Shownieuws.

Hilversum

NT2 4612

Personeelsplanner.

Hilversum

2023 SBS6 Hartvannederland Maarten BTS Greenscreen 2

Producer Hart van Nederland en Shownieuws.

Hilversum

Microsoftteams Image 41632312452Full Width

Samensteller/Beeldredacteur/Inhoudelijke editor Shownieuws.

Hilversum