Ga mee achter de schermen.

Bij Talpa Network werken zo’n 1300 mensen dag en nacht vol passie en energie om een goed product op te leveren voor onze kijkers, luisteraars, lezers en kopers. Dit zijn de makers, maar ook iedereen achter de schermen: van regisseur tot redacteur, van Finance tot HR.

Rafat, Beaubine, Stefan, Iris en Jan Willem geven je een kijkje achter de schermen.

2023 F1 Edit

Lees snel het verhaal van...

Iris.

"Je krijgt echt de ruimte om je kansen te pakken."

Hi Iris, wat doe jij bij Talpa Network?  

Ik ben nieuwslezer van de middagshow op Radio 538. Ik lees ieder half uur het nieuws van 15.00 tot 19.00 uur. Het is de bedoeling om luisteraars even mee te nemen en kort bij te praten als ze bijvoorbeeld de hele dag op kantoor hebben gezeten. We proberen dat zo laagdrempelig mogelijk te maken en een gezellige sfeer te creëren.  

Thuis bekijk ik het nieuws, luister verschillende nieuws-podcasts en ga rond lunchtijd naar kantoor. Daar overleg ik met collega's van de redactie en bepalen we waar we aandacht aan besteden en wie we in de show spreken. Ik schrijf alles zelf en vind het ook fijn om mijn eigen teksten te schrijven, zodat ik weet waar ik het over heb en om tijdens de show ook eventuele vragen over de onderwerpen te kunnen beantwoorden.  

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken? 

Ik ben jaren geleden begonnen als stagiair bij de nieuwsredactie van Radio 538 en de zender heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Na een uitstapje van ruim 2 jaar ben ik weer terug op het oude nest en het voelt als thuiskomen. Ik wilde heel graag mijn volledige focus op de middagshow (in plaats van de avonduren die ik hiervoor deed), en die kans heb ik nu gekregen! 

Mensen Studio Iris1
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

Het is een als warm bad en er zijn veel bekende gezichten. Het fijne aan Talpa Network is dat het een groot bedrijf is en daardoor een bedrijf met superveel mogelijkheden.  

Veel mensen weten niet dat er zoveel grote merken onder Talpa Network vallen. Naast de grote radiomerken is ook TV en bijvoorbeeld LINDA. onderdeel van hetzelfde bedrijf. Voor mij persoonlijk was dat een van de overwegingen om hier (weer) te komen werken. Je leert in korte tijd superveel mensen kennen en het geeft de mogelijkheid om dingen uit te proberen. Dat wordt ook gestimuleerd. Je krijgt echt de ruimte om je kansen te pakken en lijntjes uit te gooien. Er zijn altijd collega's die je daarbij willen helpen.   

Wat zie je voor je mbt je eigen ontwikkeling op de langere termijn? 

Ik zit heel goed op mijn plek nu. Het lijkt mij heel leuk om dingen te combineren. Bijvoorbeeld ook voor TV te werken of een podcastserie te maken. Ik ben journalist en radionieuws is vrij snel. Daardoor heb je niet altijd de tijd om heel diep in een onderwerp te duiken. Het lijkt mij leuk om op meerdere platformen aanwezig te zijn en dingen te maken, content te creëren. Ik ben nog een beetje op zoek naar het combineren van dingen en het verbreden van werkzaamheden. Daar kom ik gaandeweg zeker achter hier. 

230427 144722 538Koningsdag Kevin R52 6244 HR
Transition Iris Transition Iris
Justin

"Het is een creatieve en dynamische omgeving waar lef en ondernemerschap worden gestimuleerd."

Hi Justin, wat doe jij bij Talpa Network?  

Ik ben Brand- en Contentmanager voor Radio 538. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor alle online, social en videocontent van Radio 538. Met de redacties maken we alle content die je tegenkomt op bijvoorbeeld 538.nl, Facebook en YouTube en TV 538. Ik toets de onderwerpen, zet de strategie uit en stuur bij waar nodig.  

Social media is de hoofdmoot van ons werk, videocontent is daar een groot deel van. De socialwereld is een hele dynamische omgeving die continu in beweging is. Er worden geregeld nieuwe apps gelanceerd en nieuwe kanalen geïntroduceerd waar we iets mee willen doen. Momenteel zijn we bijvoorbeeld druk met het verkennen van YouTube Shorts.   

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?  

Als 18-jarige ben ik stage gaan lopen bij Radio 538, waar ik altijd al naar luisterde. Bij 538 komen muziek, actualiteit en sport bij elkaar, voor mij de ideale combinatie. De online redactie en social media stonden nog in de kinderschoenen toen ik hier begon. We begonnen meer schrijvend en zijn in de loop der jaren doorontwikkeld tot echte creators met een steeds groter wordende focus op videocontent.

Mensen Justin

Vanaf het begin dat ik hier werkte voelde ik direct dat de mensen hier hun werk echt leuk vinden. Ze krijgen energie van wat ze doen en dat werkte (en werkt nog steeds) erg aanstekelijk. 

Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

Ik vind het top. Ik ben blij dat we met zoveel sterke merken de krachten hebben gebundeld. We krijgen daardoor zoveel meer voor elkaar en leren tegelijkertijd ook veel van elkaar. Er werken veel jonge en ambitieuze mensen bij Talpa, iets wat ik erg leuk vind. Het is een creatieve en dynamische omgeving waar lef en ondernemerschap worden gestimuleerd. Ik zie dat ook echt terug bij mijn collega's, ze willen veel nieuwe dingen maken en krijgen daar ook de ruimte voor.  

Ik zit hier al heel wat jaartjes, maar vind het nog steeds erg leuk. Door de dynamiek binnen mijn eigen baan en in het bedrijf blijft het voor mij leuk en uitdagend.

Mensen Justin2
Transition Justin Transition Justin
Rafat.

"Ik los incidenten van collega's op."

Hi Rafat, wat doe jij bij Talpa Network?  

Ik ben IT-Servicedeskmedewerker. Ik los incidenten van collega's op. Alle hulpvragen komen bij mij en mijn collega's binnen. Dit gaat bijvoorbeeld over vragen met betrekking tot het krijgen van bepaalde rechten, toegang tot bepaalde mappen en hardware beheer.  

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken? 

In 2018 was ik afgestudeerd en mijn eerste baan was een opdracht via een detacheringsbureau bij Talpa Network. Ik vond het direct zo leuk dat ik langer wilde (en mocht) blijven. 

We waren toen nog een klein servicedesk team van drie collega's. Vooral de collega's maken het een fijne omgeving om te werken. Ook de afwisseling en het contact met zo goed als het hele bedrijf, maakt mijn baan erg leuk. Geen dag is hetzelfde. 

NT2 3730
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

Talpa Network is een jong en dynamisch bedrijf. Ik beschrijf het wel eens als een rollercoaster waar je elke dag weer in stapt. Het is afwisselend en er verandert continu iets in het medialandschap. 

Je kan en mag hier heel veel. Je krijgt de mogelijkheid jezelf te ontplooien. Je wordt vrijgelaten dingen te doen die niet direct bij jouw rol passen. Ook krijg je veel vrijheid je eigen functie in te richten op de manier die voor jou goed en prettig werkt. Dat in combinatie met de leuke collega's, maakt het voor mij een hele fijne werkomgeving.  

Wat zou jij anderen vertellen over hoe het werken bij Talpa Network is? 

Het is er leuk, uitdagend, soms wat hectisch, jong en divers. Het voelt niet als een grote corporate waar alles volgens vastomlijnde regels moet gaan. Het is veel laagdrempeliger en we gaan informeel met elkaar om. Je kan en mag jezelf zijn, alles kan en niets is te gek wat dat betreft.  

Mensen Rafat It
Rafat Transition Rafat Transition
Beaubine.

"Er gebeurt zoveel bij Talpa Network, het is echt een 'snoepwinkel' voor privacyprofessionals."

Hi Beaubine, wat doe jij bij Talpa Network?  

Ik ben Privacy Officer. Als Privacy Officer adviseer ik alle afdelingen binnen Talpa Network op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Overal waar persoonsgegevens worden verwerkt, denk ik mee en adviseer ik hoe dit past binnen wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan gegevensverwerkingen bij winacties bij radio, de registratie van nieuwe abonnees bij LINDA., maar ook bij de aanschaf van nieuwe IT-systemen. 

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?  

De media trekt me al mijn hele leven. Ik krijg een wow-gevoel bij studio's, alles rondom showbizz en BN'ers. Dit combineren met mijn vakgebied houdt het spannend en heel leuk. 

Daarbij is Talpa Network heel interessant op gebied van privacy, er gebeurt zoveel, het is echt een “snoepwinkel” voor privacyprofessionals. We hebben te maken met uiteenlopende onderdelen, van TV, Radio, een magazine (LINDA.) en E-commerce. Ook de grootte van het bedrijf speelt mee, dus ook alle stafafdelingen zijn betrokken bij privacyvraagstukken. Ik leer hier als Privacy Officer nog elke dag.  

NT2 7343
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

Geweldig! Het is echt never a dull moment. We begeven ons in een dynamische en creatieve omgeving, waar vaak snel geschakeld moet worden. Soms krijg je vandaag een vraag en moet er morgen een advies zijn. Ik vind die situaties heel leerzaam. Je moet namelijk enerzijds mee kunnen bewegen, maar daarbij moet je ook binnen de kaders van de wet moet blijven.

Ook vindt er wel eens een datalek plaats, als er bijvoorbeeld onverhoopt een laptop is gestolen of persoonsgegevens verkeerd zijn gedeeld. Dan komen we met het hele team in actie en lossen we het op. Het is dan ook heel handig dat je stakeholdermanagement op orde is, en je weet wie je waarvoor moet hebben. Dit is ook een onderdeel van mijn baan, waar ik veel energie uithaal. 

Wat zou jij anderen vertellen over hoe het werken bij Talpa Network is? 

Geen dag is hetzelfde. Soms weet je aan het begin van de dag niet wat je aan het einde van de dag gedaan zult hebben. De adviezen die je geeft zijn vaak heel tastbaar en zie je bijvoorbeeld terug in acties op de radio of intern bij de ingebruikname van nieuwe systemen.. Er is hier veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Het is bovenal een superleuk jong bedrijf, met een gave werkomgeving letterlijk tussen de radio en tv-studio's, presentatoren en artiesten. 

Wat zie je voor je m.b.t. je eigen ontwikkeling op de langere termijn? 

Ik heb van jongs af aan voor de camera willen staan. Talpa Network biedt kansen om je te ontwikkelen buiten je eigen expertise om. Met het initiatief van Fast Forward krijg ik de kans hieraan te proeven.  

En m.b.t. het privacy vakgebied, ben ik voorlopig niet uitgeleerd. We zijn continu in beweging. Er komen altijd nieuwe vragen op. Het privacylandschap ontwikkelt zich continu en Talpa Network moet daar ook in bij blijven. Opleidingen zijn hierin belangrijk, en Talpa Network stimuleert en faciliteert dat zowel met in- als externe trainingsmogelijkheden. Ook hier krijg je de ruimte om hier initiatief in te tonen.  

Mensen Meeting Beaubine
Transition Beaubine Transition Beaubine
Stefan.

"Een familiebedrijf met grote ambities."

Hi Stefan, wat doe jij bij Talpa Network?

Ik ben Business Controller. In deze rol ben ik de schakel tussen aan de ene kant de financiële afdeling en anderzijds de business. Ik probeer voor hen de cijfers begrijpelijk te maken en te verklaren waarom dingen zijn zoals ze zijn, om daarmee vervolgens financieel goed onderbouwde keuzes te kunnen maken.  
 

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?  

Ik ben in 2013 begonnen als stagiair producer bij Slam FM. Ik deed de studie Media en Entertainment management en wilde als jonge jongen al heel graag bij de radio werken. Ik kreeg als stagiair veel verantwoordelijkheid en vond het meteen al superleuk! Toen ik na mijn stage een baan kreeg aangeboden, twijfelde ik geen seconde.  

In de jaren die volgden heb ik veel uiteenlopende werkzaamheden gedaan en kansen gekregen: van video producer, camera werk tot montage en interviews. Slam FM werd verkocht, en ik werd Channel Manager bij Radio 538 (video content, strategie en distributie op YouTube, TV 538). De jaren daarna ben ik doorgegroeid naar de rol van Business Director bij onze Social-afdeling.

NT2 7490

In deze rol werkte ik nauw samen met een Business Controller en vond het werk dat zij deed, erg interessant. Ik merkte dat ik die kant op werd getrokken en daar een kans zag mijzelf verder in te ontwikkelen. Talpa Network heeft mij de kans geboden de overstap te maken. Door on-the-job-coaching en -training, inzet en enthousiasme ben ik nu zelf Business Controller geworden. 

Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken? 

Talpa Network voelt niet als een groot bedrijf, maar er zijn wel degelijk grote ambities. Het voelt echt als thuis, fijn en vertrouwd en alles is mogelijk. Het is gezellig, er hangt een warme, prettige sfeer en er zijn fijne collega's. Soms beschrijf ik Talpa Network wel als een “familiebedrijf met grote ambities”.

Wat zou jij anderen vertellen over hoe het werken bij Talpa Network is?

Alles is mogelijk! Als je een goed idee hebt en je kunt het onderbouwen, kan je het voor elkaar krijgen. Je wordt beloond voor je harde werk, wat je erin stopt, haal je er dus ook echt uit.

NT2 7444
Leendert.

"Toen ik de vacature las, dacht ik meteen: Dit is iets voor mij!"

Hi Leendert, wat doe jij bij Talpa Network?

Ik ben grafisch vormgever. Ik maak designs voor Talpa Network zelf, voor de diverse merken van ons netwerk en voor adverteerders. Daarnaast schets ik storyboards voor de creatieven en kan ik af en toe wat animeren, tekstanimaties maken voor moodfilms en showcases. Een hele diverse baan dus.  

Waarom ben je bij Talpa Network gaan werken?

De vacature was een tip van mijn zus. Toen ik de vacature las, dacht ik meteen: Dit is iets voor mij! Ik heb ervaring aan zowel bureaukant als bij een mediabedrijf.  

Het sprak me aan dat Talpa Network een groot bedrijf is met veel bekende sterke merken. Ook het feit dat het volledig Nederlands is en er dus geen internationale directie van bovenaf de koers bepaalt, vind ik prettig. In deze rol en bij dit bedrijf kwam voor mij alles perfect samen.  

Mensen Leendert Designvloer
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?

Mijn verwachtingen op voorhand zijn overtroffen! We hebben een heel leuk en divers team. We werken graag samen en helpen elkaar als het nodig is. Ik heb een tijd zelfstandig, zonder collega's gewerkt. En het is nu heel fijn om met een grotere (en fijne) groep collega's te werken.  

Het feit dat Talpa Network veel in-huis doet, maakt het werk afwisselend is en de opdrachtgevers zeer divers. Aan het begin van de week weet je vaak nog niet wat je aan het einde aan het doen bent. Op voorhand dacht ik dat er meer eilandjes zouden zijn. Ik ben veel in contact met andere afdelingen en ik kan echt meedenken. Alle aspecten van mijn vak komen erbij kijken. 

Wat zou jij anderen vertellen over het bij Talpa Network is?

Er wordt super divers werk gedaan, voor mooie bekende merken. Je krijgt hele leuke collega's waar je graag mee samenwerkt en die je ook helpen als het nodig is. Collegialiteit is belangrijk! De cultuur is open, er zijn weinig ego's. Iedereen is behulpzaam en wil altijd wel uitleggen wat ze aan het doen zijn en wat er speelt. Het is ook een stuk minder hiërarchisch dan dat ik dacht. Tot op directieniveau is iedereen heel open. 

Mensen Leendert Computer
Leendert Transition Leendert Transition
Barbara.

"We zijn echt een kweekvijver en geven veel ruimte voor ontwikkeling."

Wat doe jij bij Talpa Network?  

Ik ben Producer bij Hart van Nederland, Het Weer en Shownieuws. Wij ontzorgen en faciliteren. We verzorgen de live verbindingen en zorgen dat iedereen zijn werk goed kan doen. Het werk is heel divers: we sturen cameraploegen het land door, zorgen dat montageplanningen er zijn, dat bepaalde zaken op orde zijn voor de uitzending en dat er bijvoorbeeld een ontbijtje staat bij het Ochtendnieuws. We werken in een groot team in verschillende diensten. Iedereen kan alles en is multi-inzetbaar.  

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?  

Ik ben inmiddels voor de derde keer in dienst. Eerder werkte ik er van 2000 tot 2007 en heb ik bij verschillende afdelingen gewerkt zoals Archief, Infotainment en Shownieuws. In 2015 kwam ik terug bij Hart van Nederland voor een periode van 2 jaar en sinds 2020 ben ik weer in dienst. Er zijn best veel collega’s die weer terugkomen. Dat varieert van starters tot meer ervaren collega’s. We zijn echt een kweekvijver en geven stagiair(e)s veel ruimte zich te ontwikkelen, waardoor ze vaak blijven. Ook vliegen er natuurlijk best een aantal uit naar andere media, maar die komen dus ook regelmatig weer terug.  

NT2 4368
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

Heel fijn. Als ik het vergelijk met werken bij een kleine(re) productiemaatschappij, ben je daar vaak ook verantwoordelijk voor allerlei uiteenlopende zaken; van HR tot Officemanagement en IT tot catering. Je expertise ligt dan eigenlijk nergens. Bij Talpa Network stap je binnen en zijn die zaken allemaal goed geregeld, waardoor je je echt kunt focussen op de inhoud van het (productie)werk.  

Ik vind de wisselende tijden plezierig werken, persoonlijk hou ik niet van een 9-tot-5-baan. ’s Ochtends niet weten wat er die dag precies staat te gebeuren geeft mij energie. Voor mij is vooral de charme van de ochtendeditie van Hart van Nederland dat je echt het gevoel hebt dat je tv aan het maken bent. Je zit letterlijk in het decor en we zitten met ons team bovenop het nieuws. We zijn allemaal ‘nieuwstijgers’ en weten allemaal wat er in het land gebeurt. Als er 10 minuten voordat we op zender gaan nog iets nieuwswaardigs gebeurt, kan het bij wijze van spreken 10 minuten later nog mee de uitzending in. Je staat dus echt ‘aan’. 

Wat zou jij anderen vertellen over hoe het werken bij Talpa Network is? 

Er heerst een prettige, warme sfeer. Ook is de omgeving waar we zitten heel fijn. We zitten in de mediastad, wat ik heel leuk vind, en we lopen regelmatig een rondje door het naastgelegen bos.   

NT2 4412
Jan Willem

"Mijn rol, ikzelf en mijn verantwoordelijkheden zijn in de loop der jaren doorontwikkeld en gegroeid."

Hi Jan Willem, wat doe jij bij Talpa Network?  

Ik ben Product Manager, ik ben verantwoordelijk voor de digitale ontwikkeling van een aantal van onze belangrijkste merken: Radio 538, Radio 10, Sky Radio, Shownieus, Hart van Nederland, GidsTV en Weer.nl. Concreet houdt dat in dat wij proberen met onze websites en apps gebruikers aan onze merken te binden. 

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?  

Ik ben in 2016 bij Radio 538 gaan werken. Dat was een hele bewuste keuze, ik vind het belangrijk dat ik binding heb met het product dat of de dienst die een bedrijf levert. Ik houd van muziek en in die tijd moest er op online gebied bij Radio 538 nog veel gebeuren, alles moest nog ontdekt worden. Een geweldige uitdaging! 

Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

Ik vind het nog steeds heel leuk en haal nog steeds veel energie uit mijn werk. Voor een groot gedeelte komt dat door de mensen met wie ik werk. Veel van hen willen er echt voor gaan, dat vind ik een groot goed. 

Ook heb ik het gevoel dat ik invloed kan uitoefenen op het eindproduct en daar een grote, positieve bijdrage aan kan leveren. Voor mijn gevoel heb ik een baan met impact. We bedienen Nederlands grootste mediamerken en de inspanningen die wij leveren, zie je daar dagelijks in terug. 

Mensen Jw Postists

Mijn rol, ikzelf en mijn verantwoordelijkheden zijn in de loop der jaren doorontwikkeld en gegroeid. Voor mijn gevoel hoefde ik daar niet steeds om te vragen, dat ging organisch. Door de ontwikkeling van de organisatie en de vrijheid die ik kreeg, heb ik veel kansen mogen krijgen. 

Wat zou jij anderen vertellen over hoe het werken bij Talpa Network is? 

Het is Talpa Network eigen om veel ruimte te krijgen zelf je rol in te vullen zoals jij dat het meest logisch en prettig vindt. Het is niet allemaal in beton gegoten. Mijn baan heeft veel verschillende aspecten.

Geen dag is hetzelfde, dat is wel typerend voor werken bij Talpa Network. Het kan gebeuren dat we de ene dag A bedenken en de andere dag B doen. Dat houdt het voor mij spannend en afwisselend. Vooral de mensen maken het hier echt heel leuk! 

NT2 3584
Transition Postits Transition Postits
Gwenny

Ik word erg gestimuleerd in mijn ontwikkeling.

He Gwenny, wat doe jij bij Talpa Network?  

Ik ben Manager B2B Marketing en Sales Operations: Wij zijn dagelijks bezig met het positioneren van Talpa Network in de zakelijk markt. Onze doelgroepen zijn adverteerders en mediabureaus. We bedenken allerlei uiteenlopende acties en organiseren events die bijdragen aan die positionering. 

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken? 

Ik wilde op voorhand niet per se bij Talpa Network werken. Via via kwam het op mijn pad. Een bekende van mij werkte er en vertelde zo vol enthousiasme over het bedrijf en de vacature, dat ik op gesprek ben gegaan. In dat gesprek werd ik zelf ook enthousiast over de rol en het bedrijf. De positieve vibes waren goed voelbaar toen ik door het pand liep. Het voelde aan als een warm bad

NT2 1498
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

We hebben zulke sterke merken in ons netwerk, daar heb ik in mijn werk iedere dag plezier van. We bedienen met deze merken veel verschillende doelgroepen, van jong tot oud. Met dit grote bereik doe je echt mee en maak je impact. Dat vind ik heel fijn! 

Ik werk nu vier jaar bij Talpa Network en ik heb veel mooie kansen gehad. Ik word erg gestimuleerd in mijn ontwikkeling door mijn leidinggevende, de ruimte die ik krijg en de opleidingen die ik mag doen. Voor mij is Talpa Network een hele veilige plek waar ik fouten mag en durf te maken. Dat vind ik heel belangrijk. Ik kan me doorontwikkelen en voor mijn gevoel alles doen wat ik het allerleukste vind.  

Wat zou jij anderen vertellen over hoe het werken bij Talpa Network is? 

Sinds ik bij Talpa Network werk, vliegt de tijd voorbij! Het voelt soms niet eens als werken, dat komt vooral door mijn fijne collega's. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en vrijheid om mijn dag en functie in te richten zoals ik dat graag wil.  

Laatst wilde ik met mijn team verdiepen in AI, via ons netwerk kwam ik uit bij de juiste collega en niet veel later werd er een super inspirerende sessie georganiseerd over dit onderwerp. Alles kan, zolang je het zelf naar je toe trekt. 

NT2 1466
Transition Gwenny Transition Gwenny
Carmen.

"Je kan en mag van alles proberen."

Hi Carmen, wat doe jij bij Talpa Network?   

Ik ben Chef Online. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de online strategie en redactie van Hart van Nederland. Naast dat ik leidinggeef aan een team van eindredacteuren en social redacteuren, verzorg ik ook de online eindredactie. Hiervoor werkte ik al jaren voor online redacties van onder andere NU.nl en de NOS.    

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?   

Ik ben eigenlijk vooral voor het merk Hart van Nederland bij Talpa Network gaan werken. Ik vond (en vind) dat een interessant nieuwsmerk. Hart van Nederland kijkt verder dan andere nieuwsmerken en luistert echt naar de kijkers en luisteraars. Ook hoorde ik van veel mensen uit het vak dat het de leukste redactie is om te werken vanwege de fijne open, gezellige sfeer en leuke mensen. Tijdens de gesprekken kwam sterk naar voren dat er een mentaliteit heerst van “Hoe kunnen we nog verder groeien?”. Dat sprak mij erg aan. 

Mensen Carmen
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?   

Het is heel fijn. Ik merk dat in de tijd dat ik hier werk er ook echt ruimte wordt gegeven aan groei. Het maakt niet of je stagiair, redacteur of eindverantwoordelijke bent, als je met een goed idee komt is daar ruimte voor. Je kan en mag van alles proberen, de drempel is erg laag. Dit zorgt ervoor dat er veel vernieuwing en innovatie plaatsvindt. We proberen van alles. Niet alles is even succesvol, maar ook daar leren we van.   

Ook vind ik het bijzonder dat specifiek bij Hart van Nederland de band tussen de lezer, kijker en redactie zoveel meer vertrouwd is dan bij andere media. We staan echt midden in de samenleving. De tiplijn (waarbij mensen met onze redactie kunnen spreken) wordt nog altijd veel gebruikt en daar komen regelmatig nieuwsitems uit.    

Wat zou jij anderen vertellen over hoe het werken bij Talpa Network is? 

Talpa Network is een hele fijne plek om te werken, vooral omdat er echt van alles mogelijk is. Vanuit mijn positie als chef kan ik gemakkelijk samenwerkingen aangaan binnen ons netwerk met bijvoorbeeld andere tv- of radioprogramma’s. Er is al heel veel in huis, dus je hoeft niet ver te zoeken. Ik vind het fijn dat er een kantine is waar je een klein bedrag betaalt en je dan alles mag pakken wat je wilt. Ook de gratis sportschool, wekelijkse bootcamp, boksles en onze eigen kroeg zijn voorbeelden van extra dingen die hier gewoon goed geregeld zijn.   

Wat zie je voor je met betrekking tot je eigen ontwikkeling op de langere termijn? 

Ik zou heel graag Hart van Nederland een nog belangrijkere plek binnen het online medialandschap laten innemen. Als ons online platform een voorloper kan worden op het gebied van online activiteiten zou dat helemaal de kers op de taart zijn.  

NT2 7530

Word je onderdeel van ons netwerk?

Ben jij op zoek naar een werkgever waar je de vrijheid krijgt het beste uit jezelf te halen en je te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak? Waar je echt impact kan maken en je het resultaat van je werk dagelijks in directe of indirecte vorm terugziet of hoort op tv, social media of radio?  Lees dan snel verder.