Het proces.

Je ziet een leuke vacature en dan? Op deze pagina lees je over ons proces, geven we je tips & tricks hoe je een eerste goede (digitale) indruk maakt en scroll naar beneden om onze recruiters alvast een beetje te leren kennen.

Ons proces.

1. Sollicitatie.

Solliciteren hebben we zo makkelijk mogelijk gemaakt. Dat kan namelijk gewoon online. Onderaan de vacaturepagina klik je op de Solliciteer-knop. Beantwoord de vragen, upload je CV en voeg zeker een link naar je online portfolio toe, als je dat hebt! Stuur je sollicitatie in en bij succes ontvang je direct een bevestiging.

2. Selectie.

We selecteren kandidaten op basis van verschillende factoren, zoals de gevraagde werkervaring (dat vinden we belangrijker dan je opleiding) en je motivatie. Maar we kijken ook naar hoe we de samenstelling van het team kunnen verrijken. We streven ernaar je binnen een week een reactie te sturen, maar als er veel sollicitanten binnenkomen kan dit ook iets langer duren. 

Mensen Tafel Overleg
3. Kennismaking.

Als wij je profiel interessant vinden voor de functie, krijg je van ons een uitnodiging om op gesprek te komen. Meestal is dit met de leidinggevende die gaat over de vacature en een toekomstig collega uit het team of iemand van HR.

Is dit gesprek van beide kanten goed bevallen? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek. 

4. Opdracht. 

Voor sommige functies vragen we je een opdracht of case te maken. Dit kan een schrijfopdracht zijn (bijvoorbeeld bij een rol als redacteur) of je wordt gevraagd een specifieke casus uit te werken (bijvoorbeeld bij een rol in Privacy of Marketing Intelligence). Hiermee laat je jouw specifieke skills zien. 

5. Aanbod. 

Is er een wederzijdse klik? Dan krijg je van ons een aanbod en lichten we graag onze arbeidsvoorwaarden toe. 

6. Welkom collega!

Na het tekenen van je contract is het wellicht nog even wachten op je eerste werkdag. Maar dan barst het feest los! Vanaf dag 1 zorgen we ervoor dat je wordt meegenomen in onze netwerkgedachte en leer je alle uithoeken van ons netwerk kennen. 

Talpanetwork Gezellig 2

Tips & Tricks.

Je kan maar één keer een eerste indruk maken en wij helpen je daar graag bij. Met deze tips & tricks is jouw sollicitatie een succes!

Bereid je goed voor.

Lees de vacature nog eens goed door. Heb je wel de gevraagde kennis en ervaring? En zo niet, hoe ga je dat beargumenteren? Als we zoeken naar iemand met 5 jaar ervaring, is dat voor een reden en nemen we niet zomaar een afstudeerder aan. Solliciteer je bij een specifiek merk, check dan wat recente content en geef in je sollicitatie aan waarom je een goede match bent. 

Je cv.

Werk je cv bij met je meest recente werkervaring. Geef een korte samenvatting van je loopbaan tot nu toe en zorg ervoor dat uit je cv blijkt dat jouw werkervaring aansluit bij het profiel dat we zoeken. Geef ook duidelijk je ‘level of expertise’ aan als wordt gevraagd naar je ervaring met bepaalde soft- of hardware. 

Je motivatiebrief.

Je hoeft geen hele lange brief te schrijven, want we stellen je ook een aantal motivatievragen. Wil je toch een beter en vollediger beeld van jezelf geven, beschrijf dan in een korte motivatiebrief waarom jij de beste kandidaat voor deze rol bent. Hoe persoonlijker, hoe beter. 

De vragen.

Ja, die vragen stellen we niet voor niets. Denk er goed over na en beschrijf je antwoord zo volledig mogelijk.

Tip: wees enthousiast! Hiermee laat je zien dat je passie hebt voor je toekomstige werk. Concrete voorbeelden uit eerdere banen zetten je verhaal vaak kracht bij.

Artificial Intelligence mag je absoluut als inspiratiebron gebruiken, maar we hebben het wel meteen door als een tekst volledig door ChatGPT is voorgekauwd. 

Portfolio & linkjes toevoegen.

In sommige gevallen, afhankelijk per functie, vragen we je om je portfolio te delen. Dit kan bijvoorbeeld een PDF zijn, of een link naar een website of online omgeving. Stuur geen WeTransfer-links, want die verlopen te snel. En maak keuzes. Stuur ons geen portfolio van 100 pagina’s, maar selecteer je beste werk dat daarnaast ook relevant is voor de functie waarop je solliciteert. 

Spelcheck.

Check nog even je spelling voordat je op ‘solliciteer’ drukt. Het is zonde als je niet professioneel overkomt door slordigheidsfoutjes.

Ontmoet onze recruiters.

Ontmoet Maik.

 

Ik ben Recruitment Business Partner. Ik heb een adviserende rol naar leidinggevenden toe waarin ik advies geef over teamopbouw, vacatures en gespreksvoering bij sollicitaties. Ik heb veel contact met zowel geïnteresseerde (potentiële) kandidaten als toekomstig medewerkers en starters. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor stagiaires en voor externe partijen zoals bijvoorbeeld recruitmentbureaus.  

Mijn team is heel leuk, de mensen die in de business werken zijn heel leuk en de kandidaten die ik dagelijks spreek zijn leuk en enthousiast. Als je een goed idee hebt, staat Talpa Network altijd open om hier ook daadwerkelijk wat mee te doen. 

Schakel Maik

Ontmoet Barbara.

Ik ben Recruitment Business Partner en houd me bezig met het strategisch en operationele recruitmentproces. Ik werk onder andere nauw samen met leidinggevenden en ben dagelijks met hen in gesprek over hun wervingsbehoefte. Vanuit HR en Recruitment ben ik daarnaast ook bezig de candidate journey te optimaliseren en ons employer brand goed op de kaart te krijgen.  

Wat ik heel leuk vind aan mijn rol is dat ik veel mensen dagelijks spreek, van directieleden tot leidinggevenden, van kandidaten tot nieuwe collega’s. Het voelt echt als een warm bad.  

Schakels Barbara
Transition Barbara Maik Transition Barbara Maik

Word je onderdeel van ons netwerk?

Ben jij op zoek naar een werkgever waar je de vrijheid krijgt het beste uit jezelf te halen en je te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak? Waar je echt impact kan maken en je het resultaat van je werk dagelijks in directe of indirecte vorm terugziet of hoort op tv, social media of radio?  Lees dan snel verder.