Audio is the theater of the mind.

Audio biedt sfeer, ondersteuning, kan je helpen focussen of juist een energie boost geven. Elk radiostation, playlist en podcastmaker vervult zo een andere behoefte.

Wij weten als geen ander dat luisterbehoeftes door de dag heen veranderen en dat de juiste audio een moment kan maken of breken. Daarom doen we continu onderzoek om onze eigen zenders te optimaliseren en partners te adviseren in de juiste mogelijkheden.

OMS

Hét advertentie-netwerk van Nederland.

Sinds 1 april 2018 is OMS, het grootste advertentienetwerk op de Nederlandse radio, aangesloten bij Talpa Network. Naast onze eigen radiozenders verkopen we via OMS ook zenders als 100%NL, SLAM! en Sublime. Hiermee bereiken we per week ongeveer 8,2 miljoen luisteraars. Thuis, op het werk of in de auto. Met OMS in ons netwerk biedt Talpa Network onder één dak full service creatie, executie, analyses en evaluaties voor spot en non-spot advertenties.

Schakels Radio
Onze kracht.

Het NetwerkEffect.

Als je al een paar pagina’s gelezen hebt, denk je wellicht ‘ja nou weet ik het wel’. Als dit je eerste pagina is: het Talpa NetwerkEffect is een manier van werken binnen ons netwerk waarbij we verhalen vertellen over verschillende merken en platformen in lijn met de redactionele formules van die merken. Het gaat dus verder dan crossmediaal adverteren. 

Audio en onze radiomerken zijn binnen het Talpa NetwerkEffect een krachtige tool en kunnen goed ingezet worden als ‘hero’ of ondersteunend middel. Naast radio bieden onze zenders tal van opties, zoals live events, artist showcases en video formats. 

538 Ochtendshow 1080X1080
24/7 Live.

Altijd samen met de luisteraar.

Met onze radiozenders zijn we 24/7 live en staan we ook de hele dag in verbinding met onze luisteraars. Maar de momenten dat we samen met onze luisteraar samenkomen zijn extra bijzonder. En die pakken we groots aan. Zo vieren we jaarlijks de verjaardag van onze koning met 40.000 feestvierders en de populairste artiesten op 538Koningsdag. En gaan we elk jaar het land in tijdens de Somertijd Reanimatiedag om samen met het Rode Kruis zoveel mogelijk mensen binnen een uur te leren reanimeren. En soms pakken we het intiem aan, zoals met private artist showcases in de 538 DELTA Stage of in onze achtertuin tijdens de jaarlijkse Somertijd BBQ. 

Iedere doelgroep kun je bereiken met de inzet van de zenders van OMS. Ga je liever voor brand awareness of heb je een focus op bereik? De zenders van OMS – zowel analoog als digitaal – bieden voor alle doelstellingen en doelgroepen een oplossing.

240427 230205 538Koningsdag Kevin D4 5049 DNG (1)

De mogelijkheden. 

Activatiepromo.

Een activatiepromo is een radiopromo van circa vijftien seconden met daarin een activerende oproep. Je herkent de activatiepromo vaak aan de voice-over “Je luister naar <naam programma>. Wil jij kans maken op <prijs>, ga dan nu naar de website en doe mee”. Een zeer sterk instrument wanneer je op zoek bent naar een directe activatie.

Audio billboards.

Een audio billboard is een vijf of tien seconden durende sponsorvermelding voor, tussen en na een radioprogramma. Je hoort de boodschap “Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door <naam merk>”.


Audioboarding op de radio is een hele slimme manier om je merk snel bekend te maken bij een groot publiek. Met de kracht van audioboards bouw je snel een groot bereik op: billboard

Connected Radio. 

We zien dat de beluistering van live radio van onze hoofdkanalen ook steeds vaker digitaal plaatsvindt. Naast een pre-roll voor de audiostream is het ook mogelijk om geïntegreerd, binnen het commerciële blok, een advertentie te laten horen. Dit houdt in dat de FM mid-rolls vervangen kunnen worden door een digitale audiospot. Het voordeel is een groter digitaal bereik binnen de premium context van een hoofdstation, met daarbij de digitale targeting mogelijkheden die digital audio met zich meebrengt om gerichter en relevanter te adverteren. 

Cromo. 

Een cromo is een commerciële promotie voor een programma/show en/of actie. Deze promoties worden gedurende de hele dag uitgezonden, ook buiten de deelnemende programma's. We verwijzen door naar de (sponsored) actiepagina waar je meer informatie kunt vinden. Door gebruik te maken van een cromo kun je profiteren van de connectie met de luisteraar en de populariteit van het programma.

Digital audio. 

De consument gaat vandaag de dag steeds vaker op een andere manier audio luisteren. Digital audio wordt steeds populairder en neemt toe in bereik en luistertijd.  Digitale audio-advertenties hebben op zichzelf al de capaciteit om de boodschap van adverteerders effectief over te brengen, maar kunnen ook goed werken als aanvulling op FM-campagnes, vooral om jongere of meer digitaal georiënteerde doelgroepen te bereiken. Het totale bereik wordt hiermee dan vergroot door de inzet van digitale reclame. Digital audio is op maar liefst 100 themakanalen en op al onze hoofdzenders in te kopen middels een pre-roll of een mid-roll positie. 

Direct response.

Wil je weten wat het effect op websitebezoek is van een tv- of radiocampagne? Wij maken dat inzichtelijk en optimaliseren de inzet met een direct response-pakket. Een direct response-analyse linkt (bereiks)data van radio of televisie aan website traffic data op minutenbasis. Middels verschillende attributiecriteria berekenen we de directe incrementele toename van het websiteverkeer dat wordt gerealiseerd door de uitzending van een televisie- of radiospot. 
Een direct response-analyse meet de directe effecten, maar laat langetermijneffecten buiten beschouwing. Daarom wordt een DR-analyse vaak aangewend om campagnes te optimaliseren vanuit een performance oogpunt.

In program. 

De kracht van een in program-moment is dat je merk op een natuurlijke en sympathieke wijze in de uitzending zal worden verweven. Dit maakt een commerciële boodschap geloofwaardiger, omdat het niet voelt als reclame. Zo is het mogelijk om Talpa Network-dj’s te laten praten over jouw merk of om spraakmakende acties op te zetten of een prijs weg te geven.  

Podcast sponsoring. 

Adverteren in een podcast biedt de unieke mogelijkheid om een zeer betrokken doelgroep over jouw merk te vertellen. De luisteraar heeft bewust voor een bepaalde podcast gekozen en luistert hierdoor zeer aandachtig en geconcentreerd. 
Deze vorm van content wordt dan ook vaak in schermloze tijd, meestal via een koptelefoon, onderweg,  tijdens het sporten, of gewoon in alle rust op de bank beluisterd. Een ideaal moment om tijdens deze intieme, bijna vriendschappelijke band tussen luisteraar en host, jouw propositie voor het voetlicht te brengen. 

Radiospot.

Talpa Network biedt adverteerders de mogelijkheid om voor en na een radioprogramma reclame in te zetten. Met een radiocampagne kun je de consument gedurende de hele dag bereiken, op momenten en plaatsen waar geen ander medium dat kan. Bovendien hebben luisteraars vaak een sterke emotionele band met hun radiostation, wat het persoonlijke karakter van radio versterkt. De vertrouwde aard van radio maakt het tot een betrouwbaar medium en daarmee wordt een spot over het algemeen als minder storend ervaren door luisteraars. Vanwege al deze voordelen is radio geschikt voor diverse doelgroepen en doelstellingen.

Nieuw.

Met één druk op de knop 100 verschillende versies van een radiocommercial creëren?

Het kan tegenwoordig met ‘text-to-speech’, een technologie waarmee we kunstmatig(e) stemmen creëren op basis van een ingevoerde tekst. Deze techniek heeft veel voordelen. Zo is het mogelijk om binnen no time een audiospot te maken, zonder dat je hiervoor fysiek naar de studio hoeft! Met slechts één druk op de knop kunnen duizenden versies van een audiocommercial worden gemaakt.

Bij deze vorm van adverteren maken we gebruik van verschillende datapunten, zoals muziekvoorkeur, device of locatie waar wordt geluisterd en zelfs het weer en actuele aanbiedingen. Deze techniek vereenvoudigt de productie en zorgt dat de advertenties die we maken unieker, persoonlijker en relevanter zijn voor onze luisteraars en de doelgroepen van onze adverteerders.

Deze ‘dynamische audio ads’ zijn hyper relevant én effectief, omdat we ze kunnen targetten op locatie en weten op welk device iemand luistert.

NT2 7284 No Logo

Talpa Network Creative Audio.

We hebben niet alleen de beste zenders van Nederland, maar beschikken ook over de beste middelen om voor jou de meest effectieve audioboodschap te ontwikkelen: boodschappen met een missie en een verhaal die bijdragen aan het behalen van jouw doelstellingen. Talpa Network Creative Audio neemt je graag mee in een uitgebreid advies zodat we voor de beste kwaliteit en creativiteit kunnen gaan.

Talpa Network Creative Audio  heeft een passie voor elke milliseconde audio en deze delen we graag! Nieuwsgierig naar wat OMS Studio voor jouw merk kan betekenen? Stuur een mailtje!

 

2023 Talpanetwork Audiostudio

Inkoopinformatie Radio / Audio.

Updates & cases.

2023 Sky Christmas Station Charity Diner

Persbericht

13 dec. 2023

Hoofdprijs tweede editie Sky Christmas Charity Diner voor Play Mental Foundation.

2023 Sky Radio Xmas Top 50

Persbericht

06 dec. 2023

Guus Meeuwis en Acda en de Munnik brengen eerste stem uit voor Sky Radio Christmas Top 50.

Evers

Persbericht

30 nov. 2023

Edwin Evers terug op Radio 538!

221108 TMS Opdatemet

Persbericht

08 nov. 2022

Sky Radio en LINDA. lanceren liefdespodcast.

2023 Sky Christmas Station Charity Diner

Persbericht

13 dec. 2023

Hoofdprijs tweede editie Sky Christmas Charity Diner voor Play Mental Foundation.

2023 Sky Radio Xmas Top 50

Persbericht

06 dec. 2023

Guus Meeuwis en Acda en de Munnik brengen eerste stem uit voor Sky Radio Christmas Top 50.

Evers

Persbericht

30 nov. 2023

Edwin Evers terug op Radio 538!

221108 TMS Opdatemet

Persbericht

08 nov. 2022

Sky Radio en LINDA. lanceren liefdespodcast.