TV.

TV is overal

TV is bij uitstek een erg sterk medium om je doelgroep te bereiken en de boodschap van jouw merk goed over te brengen. Met TV bereik je maandelijks meer dan 93% van de Nederlanders. Dit is niet alleen meer thuis in de woonkamer, maar denk hierbij ook aan onderweg via tablet of mobiel; TV is overal! Bij Talpa TV kun je op verschillende manieren spots inzetten. Hierbij kan er onderscheid gemaakt worden in de zenders waarop je te zien wilt zijn, het umfeld, of tijdsvakken.

Plannersinformatie

TV SPOT. 

Maand Combi * Maandindex Publicatietarief Marktindex
Nov' 23 178 155 € 3.182 115
Okt' 23 175 152 € 3.120 115
Sep' 23 186 162 € 3.325 115
Aug' 23 134 119 € 2.400 113
Jul' 23 131 119 € 2.337 110
Jun' 23 165 150 € 2.945 110
Mei '23 178 162 € 3.181 110


TV BILLBOARDING.

Maand Combi * Maandindex Marktindex
Nov' 23 178 155 115
Okt' 23 160 152 105
Sep' 23 162 162 100
Aug' 23 119 119 100
Jul' 23 119 199 100
Jun' 23 150 150 100
Mei '23 162 162 100

Spotlengte index

5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 > 60
   40    50    60    75    85    100    115    130    145    160    170    180  Naar  ratio    60" 

De uitgebreide versie van de inkoopmogelijkheden kun je op deze pagina downloaden.

Branded partnerships

Buiten de reclameblokken om volop media-aandacht voor jouw product en/of dienst? Denk dan aan Branded content als doeltreffend middel om de merkbekendheid te vergroten en om het merkimago te optimaliseren. Maar dat niet alleen, ook als het gaat om een product te introduceren, is Branded Content een bewezen middel om dit te realiseren. Talpa Network creëert samen met jou een crossmediaal platform, waardoor TV, print, online en events naadloos met elkaar verbonden kunnen worden. Op die manier bereiken én geraken we dagelijks al ruim 8,4 miljoen mensen. Jouw campagnedoelstelling staat hierbij centraal! Enkele relaties waar we dit al met veel succes voor doen zijn MasterCard en de UEFA Champions League, ARAG en Meester Frank Visser en Essent en VTwonen. Benieuwd naar de mogelijkheden wat wij voor jou kunnen betekenen? Graag gaan we in gesprek met je! En zoeken we samen naar een logische link tussen een van onze merken en jouw product of dienst.

 

Heb je al een eigen idee voor een inhoudelijk partnership die je wil checken op haalbaarheid? Dan kan je vanaf nu ook de Talpa Check-in gebruiken: een digitaal ideeënluik waar reclamemakers, marketeers en mediastrategen hun idee kunnen ‘ingooien’. Brand Partnership Managers van Talpa Media Solutions checken het ingediende idee samen met de creatieven van het Bureau van Talpa Network en de programmaredactie van het gewenste mediamerk. Binnen 72-uur wordt teruggekoppeld hoe het idee het beste past bij het mediamerk, de behoefte van de kijker, lezer, luisteraar, volger en natuurlijk de doelgroep van de adverteerder.

                             Check-in! 

In-program sponsoring

Bij in-program sponsoring wordt jouw product of merk op een natuurlijke, niet wervende wijze verwerkt in het programma. Met sponsoring worden merkwaarden gekoppeld aan een programma die deze waarden versterkt.

Item sponsoring

Bij sponsoring van een item gaat het om een redactionele benadering van jouw product binnen een programma. Denk bijvoorbeeld aan een making of van een commercial of een opname op locatie. Ook een interview of een demonstratie van een product behoren tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan programma’s zoals Piets Weerbericht, Shownieuws en Rob’s Grote Tuinverbouwing.

Activatiepromo

Via activatiepromo’s verwijzen we naar een online actiepagina waar een prijs gewonnen kan worden die beschikbaar is gesteld door de adverteerder. Een zeer sterk instrument wanneer je op zoek bent naar een directe activatie. De activatiepromo’s zetten we in bij programma’s die goed aansluiten bij jouw product/doelgroep. De activatiepromo is altijd gelinkt aan een programma, film, event of thema.

Bromo

Een promo is een boodschap ter promotie van een programma op één of meerdere van onze zenders. In de promo ziet men beelden uit het programma die de kijker oproepen om te kijken naar het programma. Als sponsor van een specifiek programma adviseren we ook buiten het programma het sponsorschap te claimen. Dit kan door het doorplaatsen van een billboarduiting achter een programmapromo. Aanvullend voordeel is dat wanneer bromo’s naast billboarding worden ingezet het bereik aanzienlijk wordt verbreed. Via bromo’s wordt de impact vergroot voor jouw boodschap doordat het naadloos overloopt van het tv-programma naar de uiting.

Cromo

De commerciële promo is promotie voor een programma met een commerciële inslag op één of meerdere van onze zenders. Via cromo’s attenderen we kijkers niet alleen op het programma, maar geven we ook een positieve bevestiging voor de keuze van jouw product.

Special Advertising

Opvallen in het medialandschap? Het special advertising team van Talpa TV helpt je graag met het realiseren van een slimme en doeltreffende campagne. Wij denken graag mee hoe we communicatiedoelstellingen van de adverteerder in de juiste vorm kunnen gieten om de gewenste doelgroep optimaal en opvallend te bereiken. Special advertising biedt hiervoor de volgende drie mogelijkheden:

Billboarding

Een billboard van vijf of tien seconden, of het nu gaat om productintroductie binnen heel Nederland of juist om de top-of-mind positie te behouden. Er zijn drie posities voor een billboard: aan het begin, midden of aan het eind van een programma. Zo weet je zeker dat je meelift op de kracht en kijkdichtheid van het programma, met als gevolg een hogere impact en toename in naamsbekendheid van je product, dienst of merk. In maart 2016 deed Talpa TV samen met onderzoeksbureau DVJ Insights een onderzoek naar de impact van billboards. Belangrijkste conclusie hierin was dat billboarding positieve resultaten oplevert voor een adverteerder zowel alleen als in combinatie met een reguliere spot. Klik hier voor meer billboard informatie.

Ident

Adverteerders strijden om de aandacht van de consument. Het wel of niet bereid zijn om te kijken naar reclame is doorslaggevend voor effect. Onderzoeksbureau DVJ Insights heeft in opdracht van Talpa TV een grootschalig onderzoek gedaan onder meer dan 2.000 consumenten naar de werking van een ident. Met deze uiting wordt vanuit de zenderomgeving een natuurlijke overgang gecreëerd naar de commercial. Uit eerder onderzoek was al bekend dat de ident als creatiever, opvallender en verrassender wordt ervaren dan een reguliere spot. Nieuw is dat uit het onderzoek van DVJ Insights en Talpa TV is gebleken wat de impact van deze ident op het kijkgedrag is.

De idents zijn uiteraard maatwerk, en maatwerk verdient speciale aandacht. Talpa TV Concepts denkt mee: van idee tot executie. Onze afdeling zorgt ervoor dat de ident (grafisch en/of gedraaid) maximaal bijdraagt aan de gewenste doelstelling. Een team van creatieve experts gaat aan de slag van concept tot de daadwerkelijke uitrol.

Consumer income

Sterke merken sporen consumenten aan tot aankopen. Precies dat is de filosofie van de afdeling Consumer Income. Deze afdeling van Talpa Network houdt zich bezig met het ontwikkelen en initiëren van commerciële producten en diensten die vanuit onze on- en offline platformen worden aangeboden aan consumenten. Dit doen zij voor alle merken. De campagnes zijn altijd crossmediaal.

Consumer Income werkt samen met partners uit onder andere de entertainment, FMCG, retail en leisure sector.