Melodie van Succes.

SBS6 & Vodafone Ziggo drijvende kracht achter The Tribute: Battle of The Bands.

The Tribute Battle Of The Bands ( 4

Wat maakt Tribute: Battle of The Bands zo uniek en geliefd?

The Tribute: Battle of The Bands staat op het punt om zijn derde seizoen te starten en het succes van dit muziekprogramma lijkt alleen maar te groeien. Tijs Hartman, eindredacteur van The Tribute, deelt zijn inzichten over het succes van het programma.

Authenticiteit als sleutel tot succes.

Tijs benadrukt dat de onmiskenbare authenticiteit van het programma de basis vormt voor het grote succes ervan. “Het is een uniek concept waarin ‘gewone mensen’ met dagelijkse banen ’s avonds transformeren tot gepassioneerde artiesten. Deze getalenteerde individuen brengen een eerbetoon aan hun muzikale idolen, waardoor het programma een onmiskenbaar karakter krijgt.” 

Of het nu een boodschappenbezorger is die Michael Jackson eert of een stukadoor die 's avonds een Bee Gee wordt… Het spektakel biedt niet alleen vermaak, maar geeft ook deze bijzondere bands de kans om te stralen op het prestigieuze Ziggo Dome-podium voor 17.000 mensen. Het feit dat de vier beste bands de mogelijkheid krijgen om op zo'n groots podium te schitteren, voegt een extra dimensie toe aan het programma.

Tijs Schakel Combi 3X3 V1

Samenwerking SBS6 & Vodafone Ziggo.

Een succesvolle synergie tussen SBS6 en Vodafone Ziggo heeft The Tribute tot een waar fenomeen gemaakt. De naadloze samenwerking tussen beide partijen gaat verder dan branding. Tijs vertelt dat het programma fungeert als een krachtige tool om kijkers te leiden naar de Ziggo Dome, waar het programma en het evenement samensmelten. Vorig jaar bewees The Tribute zijn potentieel door binnen zes weken maar liefst drie uitverkochte avonden in de Ziggo Dome te realiseren.

De samenwerking wordt extra bijzonder doordat het programma niet alleen voor entertainment zorgt, maar ook als een doeltreffend middel fungeert om muziekliefhebbers bekend te maken met het loyaliteitsprogramma Priority van Vodafone Ziggo. Dit strategische aspect resulteerde vorig jaar in een Gouden Sponsoring Award in de categorie entertainment voor Vodafone Ziggo. Het programma overtrof hiermee niet alleen verwachtingen, maar droeg zo ook bij aan de groei van Vodafone Ziggo.

2023 Ziggo Dome The Tribute In Concert

Achter de schermen.

Tijs wijst op het voortdurende belang van storytelling in het programma. De kracht is het feit dat de bands geen professionals zijn maar wel gepassioneerde fans. Het behouden van die passie en liefde is essentieel. Daarom moet het dagelijkse leven van de bandleden integraal deel uitmaken van het verhaal. Hierbij benadrukt Tijs het belang van camera-bezoeken en gesprekken met de familieleden en jury. "Het behouden van de authenticiteit van deze bands en het verwezenlijken van hun dromen in de Ziggo Dome vragen vooral in een derde seizoen om een scherp inhoudelijk oog. Het volgen van de stappen die ze gedurende het programma zetten, is daarbij essentieel." aldus Tijs.

Naast het streven naar een oprecht origineel verhaal, is The Tribute een immense productionele en technische uitdaging die gepaard gaat met het opnemen van zeven grote shows. De coördinatie van enorme aantallen mensen, spullen en techniek is van cruciaal belang. De druk op de backstage-crew is enorm, met een overvloed aan gitaren, piano's en andere instrumenten die vlekkeloos moeten functioneren op het moment suprême. Zoals Tijs zegt: "Dit is groter en technisch ingewikkelder dan menig groot stadion-concert."

2024 SBS The Tribute Battle Of The Bands Blues

Wegens succes verlengt.

Het nieuwe seizoen brengt niet alleen een voortzetting van het succes, maar ook een uitbreiding. Met een extra aflevering groeit het programma van zes naar zeven shows.

Op weg naar internationaal succes.

Het programma heeft ook internationaal zijn stempel gedrukt, met de aankomende Duitse versie die binnenkort de Duitse podia zal veroveren. Dit internationale succes is een bevestiging van de aantrekkingskracht van het programma en belooft een boeiende reis over de grens.

Welke tributeband weet een grote artiest tot in de perfectie na te spelen? Je ziet het vanaf 6 januari, elke zaterdag om 20:00 op SBS6.

Ook nieuw.

My Tribute To Elvis.

Verlang je naar meer muzikaal genot na The Tribute: Battle of The Bands? Bouke Scholten, winnaar van The Tribute 2023, wil zoveel mogelijk mensen laten zien wat voor muzikaal genie Elvis was. Samen met muziekvriend Rob Kemps reist hij af naar Amerika en duikt hij in de diepte van de Elvis-geschiedenis.

My Tribute To Elvis, vanaf 6 januari elke zaterdag om 21:30 op SBS6.

2024 SBS My Tribute To Elvis auto

Ook in januari op SBS6.

2023 SBS No Way Back Jan Ray

Persbericht

07 jan. 2024

Nieuw avontuurlijk reality- programma in januari op SBS6

2024 SBS Camping De Wildernis

Persbericht

01 jan. 2024

Vanaf januari: Camping De Wildernis, oer-Hollands kamperen in Afrika.

2023 SBS No Way Back Jan Ray

Persbericht

07 jan. 2024

Nieuw avontuurlijk reality- programma in januari op SBS6

2024 SBS Camping De Wildernis

Persbericht

01 jan. 2024

Vanaf januari: Camping De Wildernis, oer-Hollands kamperen in Afrika.