Melodie van Succes.

SBS6 & Vodafone Ziggo drijvende kracht achter The Tribute: Battle of The Bands.

The Tribute Battle Of The Bands ( 4

Wat maakt Tribute: Battle of The Bands zo uniek en geliefd?

Het derde seizoen is afgesloten met ‘Bee Gees Forever’ als winnaar. Deze band maakte hun droom waar door drie avonden op rij een uur lang op te treden voor een uitzinnig publiek in een bomvol Ziggo Dome. Hun overwinning betekende dat ze de headliner waren van drie grote tributeconcerten in deze iconische Amsterdamse concertzaal. Het succes van dit muziekprogramma blijft ook na het derde seizoen alleen maar groeien. Tijs Hartman, eindredacteur van The Tribute, deelt zijn inzichten over het succes.

Authenticiteit als sleutel tot succes.

Tijs benadrukt dat de onmiskenbare authenticiteit van het programma de basis vormt voor het grote succes ervan. “Het is een uniek concept waarin ‘gewone mensen’ met dagelijkse banen ’s avonds transformeren tot gepassioneerde artiesten. Deze getalenteerde individuen brengen een eerbetoon aan hun muzikale idolen, waardoor het programma een onmiskenbaar karakter krijgt.” 

Of het nu een boodschappenbezorger is die Michael Jackson eert of een stukadoor die 's avonds een Bee Gee wordt… Het spektakel biedt niet alleen vermaak, maar geeft ook deze bijzondere bands de kans om te stralen op het prestigieuze Ziggo Dome-podium voor 17.000 mensen. Het feit dat de vier beste bands de mogelijkheid krijgen om op zo'n groots podium te schitteren, voegt een extra dimensie toe aan het programma.

Tijs Schakel Combi 3X3 V1

Samenwerking SBS6 & Vodafone Ziggo.

De samenwerking tussen SBS6 en Vodafone Ziggo heeft van The Tribute een echt fenomeen gemaakt. Deze samenwerking gaat verder dan alleen branding. Tijs legt uit dat het programma een krachtig middel is om kijkers naar de Ziggo Dome te trekken, waar het televisieprogramma en het live-evenement samenkomen. Afgelopen april wist The Tribute maar liefst weer drie uitverkochte avonden in de Ziggo Dome te realiseren.

Wat deze samenwerking bijzonder maakt, is dat het programma zowel entertainment biedt als muziekliefhebbers bekend maakt met het loyaliteitsprogramma Priority van Vodafone Ziggo. Deze strategische benadering leverde Vodafone Ziggo eerder al een Gouden Sponsoring Award op in de categorie entertainment. The Tribute heeft daarmee niet alleen de verwachtingen overtroffen, maar ook bijgedragen aan de groei van Vodafone Ziggo.

2023 Ziggo Dome The Tribute In Concert

Achter de schermen.

Tijs wijst op het voortdurende belang van storytelling in het programma. De kracht ligt in het feit dat de bands geen professionals zijn, maar gepassioneerde fans. Het behouden van die passie en liefde is essentieel. Daarom moet het dagelijks leven van de bandleden een integraal onderdeel van het verhaal zijn. Tijs benadrukt hierbij het belang van camerabezoeken en gesprekken met familieleden en de jury. "Het behouden van de authenticiteit van deze bands en het verwezenlijken van hun dromen in de Ziggo Dome vragen vooral in een derde seizoen om een scherp inhoudelijk oog. Het volgen van de stappen die ze gedurende het programma zetten, is daarbij essentieel."

De kracht is het feit dat de bands geen professionals zijn maar wel gepassioneerde fans. Het behouden van die passie en liefde is essentieel. Daarom moet het dagelijkse leven van de bandleden integraal deel uitmaken van het verhaal. Hierbij benadrukt Tijs het belang van camera-bezoeken en gesprekken met de familieleden en jury. "Het behouden van de authenticiteit van deze bands en het verwezenlijken van hun dromen in de Ziggo Dome vragen vooral in een derde seizoen om een scherp inhoudelijk oog. Het volgen van de stappen die ze gedurende het programma zetten, is daarbij essentieel." zegt Tijs. Naast het streven naar een oprecht en origineel verhaal, is The Tribute een immense productionele en technische uitdaging. Het opnemen van zeven grote shows vereist een nauwkeurige coördinatie van een enorme hoeveelheid mensen, materiaal en techniek. De druk op de backstage-crew is groot, met een overvloed aan gitaren, piano's en andere instrumenten die vlekkeloos moeten functioneren op het cruciale moment. Zoals Tijs zegt: "Dit is groter en technisch ingewikkelder dan menig groot stadionconcert."

Op weg naar internationaal succes.

Het programma heeft ook buiten Nederland zijn stempel gedrukt. Binnenkort zal de Duitse versie, "The Tribute - Die Show der Legenden", de Duitse podia veroveren. Dit internationale succes bevestigt de aantrekkingskracht van het programma en belooft een boeiende reis over de grens.

2024 SBS The Tribute Battle Of The Bands Blues

Meer SBS6.

2024 Persbeeld SBS6 Kleurt Oranje

Persbericht

23 mei 2024

SBS6 kleurt oranje deze zomer met bekende talkshows en nieuwe EK-programma's.

Martin & Cor

Persbericht

26 apr. 2024

Eerste beelden vanuit Het Gooi; ‘Gooische Vrouwen’ is terug.

2024 Campagnebeeld 30 Seconds

Nieuw

07 jun. 2024

SBS6 programma '30 Seconds'.

2024 Persbeeld SBS6 Kleurt Oranje

Persbericht

23 mei 2024

SBS6 kleurt oranje deze zomer met bekende talkshows en nieuwe EK-programma's.

Martin & Cor

Persbericht

26 apr. 2024

Eerste beelden vanuit Het Gooi; ‘Gooische Vrouwen’ is terug.

2024 Campagnebeeld 30 Seconds

Nieuw

07 jun. 2024

SBS6 programma '30 Seconds'.