Natasja en René Froger presenteren klusprogramma.

Gepubliceerd: 14 aug. 2024

Hij “is niet echt een klusser,” geeft zanger René Froger toe. Toch presenteert hij deze zomer samen met zijn vrouw Natasja een nieuw klusprogramma op NET 5: Een Eigen Huis, dat vanaf maandag 2 september iedere werkdag om 20.30 uur te zien zal zijn.

Reality-klusprogramma.

“Het is een programma waarin zes stellen met elkaar een prachtig mooi vrijstaand huis op de Veluwe – dat echt wel heel erg opgeknapt moet worden – gaan verbouwen”, legt Natasja uit aan Shownieuws. “Met als einddoel dat één stel er uiteindelijk vijf jaar lang gratis mag wonen.” In die jaren betalen ze geen internet, huur, gas, water of licht. Kortom: een streep door alle huishoudelijke rekeningen.

“Acht weken lang gaan de stellen een soort strijd met zichzelf aan – maar ook met de andere stellen, want je wilt daar natuurlijk gaan wonen”, vult René Froger aan. “Maar het leuke van het verhaal is: het is een gewoon huis waar ook maar één keuken in zit, dus op een gegeven moment moet je met zes stellen gaan uitmaken van: wat voor keuken komt daarin?” Natasja: “Als wij er gaan samenwonen willen we een romantische keuken, maar een ander stel denkt misschien wel: sodemieter op met je romantische keuken, ik wil juist een strakke keuken!”

De stellen krijgen een budget waar ze met z’n twaalven van moeten verbouwen en inrichten, maar óók de boodschappen van moeten doen. “En elke week wordt er iemand weggestemd”, aldus Natasja. “Ik ben het luisterend oor en probeer de boel in goede banen te leiden. Ik kan natuurlijk vooral heel erg goed kletsen.”

Strijd en eliminatie.

De koppels staan voor grote uitdagingen: onder tijdsdruk moeten ze keuzes maken en compromissen sluiten om ervoor te zorgen dat het project op tijd afkomt. Dagelijks volgen we de strijd, strubbelingen, ruzies, maar ook successen van de koppels.

Elke week wordt er tijdens een eliminatie gestemd. Elk koppel brengt een stem uit op een individu die volgens hen de kantjes eraf loopt, slecht werk levert of gewoon lastig is. De persoon met de meeste stemmen verlaat het programma, terwijl de partner achterblijft. Dit kan betekenen dat de groep een waardevolle klusser verliest, wat de dynamiek nog verder op scherp zet.

Uiteindelijk blijven er drie koppels over voor de grote livefinale, waarin de kijkers mogen stemmen op hun favoriet. Welk koppel gunnen zij vijf jaar lang een zorgeloos bestaan en een prachtig dak boven hun hoofd? Dat is de grote vraag waar Een Eigen Huis naartoe werkt.

Het programma wordt geproduceerd door Talpa Studios en belooft een spannende mix van strijd, samenwerking en emotionele momenten te worden.

Maandag 2 september iedere werkdag om 20.30 uur op NET5.

Natasja en René over het nieuwe programma in Shownieuws.

Meer nieuwe programma's:

MDD LOGO 2

Persbericht

13 aug. 2024

Bloedhete strijd in Million Dollar Desert: vanaf 9 september bij NET5.

2024 Campagnebeeld 30 Seconds

Nieuw

07 jun. 2024

SBS6 programma '30 Seconds'.

Het Blok (2)

Persbericht

05 apr. 2024

Klusprogramma Het Blok is terug bij Net5.

MDD LOGO 2

Persbericht

13 aug. 2024

Bloedhete strijd in Million Dollar Desert: vanaf 9 september bij NET5.

2024 Campagnebeeld 30 Seconds

Nieuw

07 jun. 2024

SBS6 programma '30 Seconds'.

Het Blok (2)

Persbericht

05 apr. 2024

Klusprogramma Het Blok is terug bij Net5.