CASE: Felix.

Ontdek de crossmediale campagne van Felix waarin er een succesvolle samenwerking te zien is tussen kattenvoermerk Felix, UM en Talpa Network.

Felixcat
Gepubliceerd: 30 okt. 2023

Een magische onthulling.

Op 25 februari ging de nieuwe single 'It's Great to be a Cat' van Robbie Williams live, onderdeel van een gelijknamige campagne van kattenvoermerk Felix, onderdeel van het Zwitserse voedingsmiddelenbedrijf Nestlé. 

Een live YouTube-stream onthulde de identiteit van een mysterieuze celebrity en nieuwe stem van Felix: pop-icoon Robbie Williams! Het nieuwe nummer van Robbie Williams belicht hoe katten er met allerlei capriolen in slagen het best denkbare leven te leiden, precies zoals Felix. 'Het karakter Felix bestaat al ruim vijftig jaar en heeft zichzelf steeds opnieuw uitgevonden. 

It's Great To Be a Cat!

Voor de campagne werd alles uit de kast getrokken. Op Shownieuws werd op 25 januari een special uitgezonden om aandacht te geven aan de samenwerking tussen Robbie Williams en Felix. Ook op Radio 10 werd een bijzondere activatie ingezet. Bij ‘Ekdom in de Morgen’ werden in de veelbeluisterde rubriek ‘Raad de kattenplaat’ bekende hits van Robbie Williams ten gehore gebracht door katten, waarmee men kans maakt op felbegeerde kaarten voor de concertreeks van Williams, die later die maand weer in Nederland op het podium zou staan. 

Dankzij het NetwerkEffect van Talpa Network en de focus op Shownieuws en Radio 10, werd de YouTube-première een massamedia sensatie. De opvallende inzet van Shownieuws en Radio 10 resulteerde in verbluffende cijfers en trok de aandacht van een breed publiek. Het evenement bracht de wereld samen voor een onvergetelijke onthulling.

 Bekijk de casevideo hieronder!