Introductie NMO-index.

Deze nieuwe, separate index, brengt ons commercieel beleid in lijn met de actuele kijkcijfers

Gepubliceerd: 05 mrt. 2024
Het NMO is een half jaar geleden gestart met het nieuwe kijkonderzoek. Onlangs hebben zij belangrijke inzichten gedeeld over de laatste panel-update welke is uitgevoerd vlak voor de start van het vernieuwde kijkonderzoek. Deze update heeft geleid tot een onverwachte, afwijkende daling in de meting van de kijktijd binnen alle doelgroepen, vooral binnen de doelgroep van 35-49 jarigen, waar een afname van 6% is geconstateerd.

 

Deze ontwikkeling hadden wij niet voorzien bij het opstellen van ons commercieel beleid, dat grotendeels gebaseerd is op data van het NMO. En als reactie op deze ontwikkeling én ons streven naar het behouden van impactvolle campagnes, introduceren we de NMO-index.

De NMO-index.

Deze nieuwe, separate index, zal vanaf de inkoopperiode mei ingaan en is vastgesteld op 3%. Het zal van toepassing zijn op zowel TV-spot als TV-billboarding. Het doel van deze index is om ons beleid in lijn te brengen met de actuele kijkcijfers en zal gelden voor alle doelgroepen en contracten.

De kracht van TV.

Ook al kwam deze kijktijd-ontwikkeling onverwacht, onze inzet om massabereik te realiseren blijft onveranderd. Televisie behoudt zijn unieke positie als het meest effectieve medium om snel een breed publiek te bereiken. De kracht en impact van televisie maakt het een essentieel onderdeel van elke mediastrategie. We zullen ook onze contentstrategie blijven optimaliseren om kijkers aan te trekken en te behouden, waardoor we een waardevol platform blijven bieden voor onze partners.

Samen impact maken.

In ons commercieel beleid zetten we in op flexibiliteit om vraag en aanbod effectief op elkaar af te stemmen. Door proactief te reageren op deze ontwikkeling, verzekeren we dat onze samenwerking gebaseerd blijft op transparantie, eerlijkheid en de gedeelde ambitie om impactvolle campagnes te creëren.

Ons team staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden.