Camping De Wildernis.

Je kijkt door het raam van je caravan en ziet in de verte een giraffe grazen. Terwijl je geniet van een boterham met pindakaas, hoor je olifanten trompetteren en hyena’s huilen. Dát is Camping De Wildernis.

Vanaf 1 januari met Johnny de Mol op SBS6.

2024 SBS Camping De Wildernis
Gepubliceerd: 01 jan. 2024

Oer-Hollands kamperen in Afrika.

In Camping de Wildernis verwelkomt reisleider Johnny de Mol vier Nederlandse gezinnen die nooit verder zijn geweest dan de camping in Nederland en voor wie er niets boven een lekkere gehaktbal gaat. Twee weken lang verblijven zij op een oer-Hollandse camping… met één groot verschil: deze camping staat midden in de bush van Botswana! Vanuit hier gaan ze op avontuur. Van nachtelijke safari’s tot slapen in het wild: ze staan regelmatig oog in oog met dieren die ze daarvoor alleen uit de dierentuin kenden.

In dit realityprogramma moeten de gezinnen zoveel mogelijk dieren fotograferen. Hoe zeldzamer het dier, hoe meer geld ze kunnen verdienen. Wie kiekt de meeste euro’s bij elkaar? Toch even gluren hoeveel de buren al hebben… 

Het charmante echtpaar Dirk en Jolanda. De drie powervrouwen Judith, Melanie en Nathalie. Moeder Katja en dochter Lola. En tot slot de ras-Hagenezen Michel en Annette met dochter Jemaica. Het is een bont gezelschap, op Camping De Wildernis! Eén ding hebben ze gemeen: kamperen is hun lust en hun leven. In dit programma zien we dus de bekende caravans met luifels, vouwwagens, plastic stoelen en tafels, badmintonrackets en jeu-de-boulesballen… maar we zien óók de ongerepte natuur in al haar glorie, vol olifanten, zebra’s, leeuwen en nog veel meer wildlife. De gezinnen delen niet alleen de vreugde van het campingleven, maar ook de uitdagingen van het leven in het wild en de unieke ervaring van een reis ver buiten hun comfortzone!

Zoals dat op campings gaat, leren de campinggasten elkaar elke dag een beetje beter kennen. De sfeer is goed, ontspannen en vol humor. Maar: ze zijn ook elkaars concurrenten. Naast elke caravan staat een groot bord met daarop de namen van alle dieren die rondom de camping in het wild rondlopen; zoals de zebra en de olifant maar ook de leeuw en de hyena.Tijdens de safari’s moeten de gezinnen foto’s maken van deze dieren. Elke geslaagde foto is een bepaald bedrag waard. Wie durft het verst de Afrikaanse savanne in te trekken, op zoek naar dat ene dier dat nog niemand heeft? Na acht afleveringen gaat het gezin dat het meeste geld bij elkaar heeft gefotografeerd met het viervoudige van dit bedrag naar huis!

Camping De Wildernis is oer-Hollands kamperen midden in de adembenemende wildernis en is een format dat ontwikkeld en geproduceerd is door Talpa Studios.  

Uitzendingen: vanaf maandag 1 januari wekelijks om 20.30 uur op SBS6. Direct na de uitzending is de aflevering ook op Prime Video te zien.

Bekijk hier de promo.

Nog meer nieuwe programma's!

230829 SBS6 Debondgenoten

Persbericht

29 aug. 2023

Kick-off De Bondgenoten op 22 oktober op SBS6.

2024 SBS My Tribute To Elvis

Persbericht

01 nov. 2023

The Tribute - Battle of the Bands én My Tribute to Elvis vanaf 6 januari op SBS6.

Moordfeest (C) William Rutten

Persbericht

19 okt. 2023

Gloednieuwe tv-moordspel Moordfeest.

230829 SBS6 Debondgenoten

Persbericht

29 aug. 2023

Kick-off De Bondgenoten op 22 oktober op SBS6.

2024 SBS My Tribute To Elvis

Persbericht

01 nov. 2023

The Tribute - Battle of the Bands én My Tribute to Elvis vanaf 6 januari op SBS6.

Moordfeest (C) William Rutten

Persbericht

19 okt. 2023

Gloednieuwe tv-moordspel Moordfeest.