Hoofdprijs tweede editie Sky Christmas Charity Diner voor Play Mental Foundation.

2023 Sky Christmas Station Charity Diner
Gepubliceerd: 13 dec. 2023

Gianni Zuiverloon en Luna Bijl scoren cheque t.w.v. €50.000,- zendtijd op Sky Radio.

Tijdens de tweede editie van het Sky Christmas Charity Diner zijn Gianni Zuiverloon en Luna Bijl er namens de Play Mental Foundation met de hoofdprijs vandoor gegaan. BN’ers namen het vanavond opnieuw namens vier goede doelen tegen elkaar op in de keuken én op de restaurantvloer van Ron Gastrobar in Amsterdam. Aan het eind van de avond overhandigde de Sky Kerstman de hoofdprijs van €50.000,- zendtijd op Sky Radio aan de gelukkige winnaars. 

Snijden, portioneren, afsauzen en inzetten: Gianni en Luna hebben vanavond tijdens het Sky Christmas Charity Diner laten zien onverslaanbaar te zijn in de keuken én op de restaurantvloer. Met netjes werken, goed communiceren en natuurlijk een goede sfeer aan tafel sleepte het duo de felbegeerde hoofdprijs in de wacht voor ‘hun’ goede doel: Play Mental Foundation. Een organisatie die door Edson Braafheid en Gianni zelf is opgericht ter bevordering van mentale gezondheid bij tieners en jongvolwassenen.

Sky Christmas Charity Diner
Lekker eten, lang tafelen en goede (kerst)muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom organiseerde Sky Radio dit jaar voor de tweede keer het Sky Christmas Charity Diner bij Ron Gastrobar: een feestelijk charity event waarbij goede doelen in het zonnetje worden gezet met een luxe 5-gangen diner. In samenwerking met het team van Ron Blaauw hielpen acht ambassadeurs, in duo's gekoppeld aan de aanwezige goede doelen, mee met het bereiden, borden opmaken en het uitserveren van de gerechten.  

Zij werden beoordeeld op hun prestaties in de keuken (bereiden), op de vloer (uitserveren) en aan tafel (sfeer). Het duo met de hoogste waardering ontving aan het einde van de avond een prachtige prijs uit handen van de Sky Kerstman en host van de avond – tevens winnares van vorig jaar – Kim Kötter: €50.000,- zendtijd voor radiospots op Sky Radio. Met deze bijzondere avond wil Sky Radio aan het eind van het jaar iets teruggeven aan mensen die dat verdienen. Eerdere jaren gebeurde dit in de vorm van Christmas Tree For Charity, een goede doelen event waar goede doelen streden om de allermooiste kerstboom. 

Nick Schilder voorzag de avond van een prachtig muzikaal randje. Hij bracht een speciale kerstversie van zijn nummer Realize ten gehore. De presentatie van het Sky Christmas Charity Diner lag in handen van Kim Kötter; zij won vorig jaar samen met haar man Jaap Reesema de hoofdprijs voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis. 

Credits: Annemieke van der Togt.


Tien ambassadeurs

De hoofdprijs kregen Gianni en Luna niet zomaar in handen. Er werd hard gestreden door in totaal acht ambassadeurs. In koppels namen zij het tegen elkaar op en streden hiermee voor een goed doel dat zij een warm hart toedragen. Naast Gianni Zuiverloon en Luna Bijl streden Lize Korpershoek en Roel C. Verburg (Dierenbescherming), Mátyás Bittenbinder en Tim van Esch (Wereld Natuur Fonds) en Sofie van den Enk en Nick Schilder (Edukans) voor het goede doel. Met als resultaat heerlijke gerechten, de nodige stress in de keuken en hilarische taferelen op de vloer. 

Sky Radio The Christmas Station
Een goed diner kan natuurlijk niet zonder echte kerstmuziek. De hele maand december kunnen luisteraars daarom weer genieten van de beste kersthits op Sky Radio The Christmas Station. Dit non-stop muziekstation is ook te beluisteren via skyradio.nl, JUKE, DAB+ en de gratis Sky-app.