‘Last Christmas’ van Wham! onverslagen nummer 1 in Sky Radio Christmas Top 50.

2023 Sky Christmas Station Charity Diner 3
Gepubliceerd: 15 dec. 2023

Brenda Lee grootste stijger van 21e naar 3e plek.

Voor het vierde jaar op rij kiest de luisteraar ‘Last Christmas’ van Wham! tot de nummer 1 kersthit in de Sky Radio Christmas Top 50. Wham! laat hiermee opnieuw Mariah Carey achter zich: de zangeres stond met ‘All I Want For Christmas’ in 2019 nog op nummer 1, maar siert sindsdien de eervolle tweede plek. De nummer 3 van de lijst is dit jaar voor Brenda Lee met het nummer 'Rocking Around The Christmas Tree'. Luisteraars konden tot en met 12 december online hun stem uitbrengen en stelden zo dé kerst-hitlijst van het jaar zelf samen. De Sky Radio Christmas Top 50 is vandaag te horen van 14:00 uur tot 18:00 uur op Sky Radio The Christmas Station.

Oudgedienden en nieuwkomers.

De Sky-luisteraar bewijst zich wederom trouw aan haar klassiekers, hoewel er ook ruimte is voor verrassingen. Waar George Michael in levende lijve niet mocht meemaken dat zijn 'Last Christmas' de nummer 1 positie behaalde, domineert het nummer vandaag de dag niet alleen de kerst-hitlijsten, maar ook de 'gewone' UK Top40 - waar het inmiddels voor het tweede jaar op rij op nummer 1 staat. En waar Brenda Lee vorig jaar nog op nr. 21 stond met haar nummer ‘Rocking Around The Christmas Tree’, zorgde de revival van het 'Home Alone-nummer' op TikTok al voor een eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Top 100. Nu siert het nummer ook de 3e plek in de Sky Radio Christmas Top 50.

Top 5.

1.     ‘Last Christmas’ – Wham!
2.     ‘All I Want For Christmas’ – Mariah Carey
3.     ‘Rocking Around The Christmas Tree’ - Brenda Lee
4.     ‘Driving Home For Christmas’ - Chris Rea
5.     ‘Merry Christmas' - Ed Sheeran & Elton John 

Naast de welbekende kerst-coryfeeën is er dit jaar ook ruimte voor nieuwkomers in de lijst. Het gelegenheidstrio Guus Meeuwis & Acda en de Munnik - dat eerder deze maand de stembussen opende voor de Christmas Top 50 - bracht dit jaar een lang gekoesterde wens in vervulling door een eigen kerstnummer op te nemen. En met succes, want ‘Hoe Dan Ook’ komt dit jaar binnen op de 42e plek in de lijst. Andere noteringen van Nederlandse bodem zijn voor Og3ne ft. TCS met ‘Coming Home With Santa’ (25), Nick en Simon met ‘Best Time Of The Year’ (30) en Miss Montreal met ‘Being Alone At Christmas’ (35). 

Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: “De grote verrassing van dit jaar is de enorme hype rond ‘Rocking Around The Christmas Tree’ die ook voor de Sky-luisteraar niet onopgemerkt bleef. Het 65 jaar oude ‘Rocking Around The Christmas Tree’ staat in dezelfde hitlijst als ‘Merry Christmas' van Ed Sheeran & Elton John dat pas 2 jaar oud is. Dat maakt de Sky Christmas Top 50 zo uniek: het zijn de beste kersthits van alle tijden en wat ze verbindt is dat ze de luisteraar allemaal dat ultieme kerstgevoel geven.”

The Christmas Station én The Christmas Channel.

De Sky Radio Christmas Top 50 is vandaag te horen van 14:00 uur tot 18:00 uur op Sky Radio The Christmas Station. De lijst wordt herhaald op vrijdag 22 december van 12:00 uur tot 16:00 uur, op maandag 25 december van 12:00 uur tot 15:00 uur en op dinsdag 26 december van 17:00 uur tot 20:00 uur.  

En voor wie nog op zoek is naar de beste televisiezender tijdens de feestdagen is er ook goed nieuws: De Sky Radio Christmas Top 50 wordt dit jaar op eerste en tweede kerstdag uitgezonden op Net5! Met de radio op Sky en de televisie op Net5 is christmas all around en gaat de ultieme kerstsfeer geen moment verloren.