VakantieVeilingen integraal onderdeel van prijsstrategie ticketverkoop.

Gekleurd vlak rood met blauw.
Gepubliceerd: 01 dec. 2023

De relatie tussen VakantieVeilingen en de populariteit van een artiest of evenement is de laatste tijd nieuws. In een enkel geval wordt VakantieVeilingen benaderd om te assisteren wanneer de verkoop van tickets minder vlot verloopt. Het bedrijf benadrukt dat dit niet de standaard werkwijze is. In de meeste gevallen is VakantieVeilingen vanaf het begin van de ticketverkoop een integraal onderdeel van de prijsstrategie van de organisator om een succesvol evenement te realiseren en een additionele doelgroep te bereiken.

VakantieVeilingen is een online platform waar klanten de kans krijgen om tickets voor evenementen te bemachtigen middels een veiling model. Vaak zijn de tickets die VakantieVeilingen aanbiedt gericht op bepaalde plekken van het evenement met verschillende prijscategorieën of kenmerken. De biedingen op een veiling starten weliswaar vanaf één euro maar de biedingsstrijd barst vaak pas los in de laatste minuut. In tegenstelling tot wat de laatste tijd wordt gesuggereerd, is de prijs die je ruim voor het einde van een veiling ziet, niet de prijs die de veiling uiteindelijk opbrengt. Gemiddeld levert het winnende bod de consument een korting tussen de 25 en 40 procent op, vergeleken met de reguliere ticketprijs. Dat is in lijn met de wensen van de organisator. De tickets worden dus niet voor een ‘habbekrats’ verkocht.

Caroline Ammerlaan CEO VakantieVeilingen: “Wij begrijpen de noodzaak van een solide strategie om een evenement tot een succes te maken. Daarom zijn wij erop gericht om samen met organisatoren innovatieve oplossingen te vinden. Ons doel is om niet alleen aantrekkelijke ticket mogelijkheden te bieden, maar ook om te zorgen voor een hoge bezettingsgraad van evenementen of het mede mogelijk maken van een extra show. Een volle zaal draagt niet alleen bij aan de sfeer, maar stelt organisatoren ook in staat om een onvergetelijke show neer te zetten''.