Dit zijn de plannen voor het nieuwe tv-seizoen!

We staan op de vooravond van het nieuwe tv-seizoen. Maar wat ga je dit najaar kunnen verwachten van de Talpa Network zenders? Hoog tijd om de mooie plannen van SBS6, Net5 en Veronica met je te delen.

"Wij zijn graag de challenger in de tv-wereld."

Het nieuwe televisieseizoen gaat van start! Met een mix van vertrouwde favorieten, veelbelovende nieuwe shows en bekende dramaseries waar heel Nederland naar uitkijkt, staat een spannend en boeiend najaar te wachten. De verschillende zendermanagers én presentatoren van van SBS6, Veronica en Net5 nemen je mee in de plannen. 

“Nieuwe programma’s maken is niet alleen het leukste wat er is het is ook onze lifeline naar de toekomst. Terwijl de TV-markt onder druk staat, hebben wij een aandeelhouder (John de Mol) die graag investeert in nieuwe programma’s.” zet Frans Klein, Director Video, de toon. “Wij zijn graag de challenger in de tv-wereld. We zijn namelijk niet de grootste, maar door onze manier van werken wel de meest wendbare.”

Een van de nieuwe introducties is een samenwerking tussen Mediahuis en Talpa Network. De redacties van De Telegraaf en Hart van Nederland werken namelijk samen aan de ontwikkeling van een nieuw actualiteitenprogramma. Het nieuws- en opinieprogramma moet volgend jaar iedere werkdag te zien zijn in de vooravond op SBS6.

“Ik voel meteen de opwinding en spanning dat we op deze manier investeren in de journalistiek,” aldus Frans Klein.

 

Maar dat is natuurlijk niet het enige nieuwtje. 

Talpa Najaarspresentatie 2024 EF 03735

Spring snel naar de update over jouw favoriete zender.

Nieuw op SBS6

"We koersen af op het beste jaar sinds 2011."

Zendermanager van SBS6 Rene Oosterman legt uit wat we dit najaar van SBS6 kunnen verwachten. “Gister werd SBS6 29 jaar, en ik werk alweer 10 jaar voor dit bedrijf. Ik heb al dus al éénderde van de zender meegemaakt. En ik ben dol op winnen. En het fijne is, dat ondanks het EK en de Olympische Spelen, we koersen op het beste jaar sinds 2011 en daar ben ik ongelooflijk trotst op.”

En er is meer waar Rene trotst op is: “Iets meer dan 40% van de werkdagen zijn wij live op SBS6. Er zijn veel partijen die dat willen, maar dat niet kunnen. Maar wij hebben Vandaag Inside, Hart van Nederland en Shownieuws. Op alle belangrijke momenten zijn wij live. Daarnaast komen heel veel sterke (en nieuwe) titels op primetime.”

Talpa Najaarspresentatie 2024 EF 03973
Nieuw op SBS6

SBS6 introduceert dit najaar 3 nieuwe grote zaterdagavondprogramma's:

  • Op zaterdag 5 oktober start JA of NEE? gepresenteerd door Kalvijn, met aan zijn zijde Britt Dekker en Rob Janssen. Deze nieuwe zaterdagavond familieshow staat bol van de verbazingwekkende, spannende en soms grappige challenges. En voor het 100-koppig publiek op de studiovloer is maar één vraag belangrijk bij deze challenges: 'Gaat dit lukken, JA of NEE?'
  • Op zaterdag 23 november start 3 Minutes of Fame, gepresenteerd door Wendy van Dijk. In dit bijzondere feelgood programma krijgen onontdekte zangtalenten, aangemeld door hun dierbaren, de kans om, al is het maar één keer in hun leven, hun stem te laten horen aan het grote publiek. Coaches Roxeanne Hazes, Sanne Hans, Jaap Reesema en Mart Hoogkamer trekken alles uit de kast om de talenten te laten schitteren en begeleiden hen tot aan het optreden van hun leven.
  • Dit najaar verwelkomen we tevens een nieuw gezicht op SBS6: Rob Kamphues presenteert De Quizmarathon, waarin 18 deelnemers het tegen elkaar opnemen in een reality-quiz-event dat niet alleen hun kennis, maar ook hun uithoudingsvermogen op de proef stelt. De 16 afleveringen worden binnen 30 uur achter elkaar opgenomen, wat zorgt voor een ware uitputtingsslag. En kijkers krijgen een unieke blik achter de schermen, waar de spanning en uitdagingen continu toenemen. 
Scherm­Afbeelding 2024 08 29 Om 15.53.15
Nieuw op SBS6

Gordon: "It's good to be back!"

In kader van de vernieuwing en reality, geeft Gordon vanaf vrijdag 6 september een uniek kijkje in zijn leven in de nieuwe realityreeks Dit Ben Ik: Gordon.

“It’s good to be back, ik heb het gemist,” zegt Gorden over zijn reality serie. “Het beeld dat de media schept en schrijft over mij, dat is niet wie ik echt ben. Ik laat dingen zien die je normaal niet ziet van mij. Die mensen leuk vinden of misschien wel van schrikken.”

De weekenden van SBS6 staan in het teken van familieplezier met onder meer het nieuwe, op het populaire bordspel gebaseerde, spelprogramma 30 Seconds en Moordfeest, waarin iedere week zes nieuwe BN’ers een moordzaak moeten oplossen.

Gordon Schakels (1)
Nieuw op SBS6

De rest van de line-up van SBS6 bestaat uit bekende favorieten (terug van weggeweest).

Drama is terug bij SBS6. Gooische Vrouwen begint op zondag 10 november met een gloednieuw seizoen. En ook Medisch Centrum West keert op deze datum terug met een nieuw verhaal en een nieuwe cast. 

SBS6 sluit het jaar af met een groots programma waarbij alle sterren van Talpa Network betrokken zijn: De Beste Wensen. SBS6-presentatoren als Johnny de Mol en Wendy van Dijk vervullen samen met de gezichten van LINDA. en Radio 538 wensen voor mensen die dat verdienen.

Een korte preview van 2025:

Het realityprogramma No Way Back keert terug met een nieuw seizoen, dit keer met BN’ers. Zij staan voor een ultiem survivaldilemma in Roemenië. Ook De Alleskunner komt terug, maar met een nieuw format: De Alleskunner Duo’s. Verder kan de kijker in 2025 weer genieten van de muziekcompetitie The Tribute: Battle of the Bands, ditmaal gepresenteerd door Johnny de Mol. Ook Wie van de Drie?, met Wendy van Dijk, is terug met een gewijzigd panel. Martien Meiland en Britt Dekker worden dit seizoen geflankeerd door de nieuwe Vlaamse panelleden Gert Verhulst en James Cooke.

Gooischevrouwen Keyart 1080X1350 CLEAN

Leer hier meer over de nieuwe SBS6-programma's

MCW (C) Wessel De Groot

Persbericht

29 aug. 2024

Medisch Centrum West is terug! Dit najaar op SBS6.

Dit Ben Ik Gordon

Nieuw

19 aug. 2024

Gordon opent zijn hart in nieuwe realityserie op SBS6.

DEF 1 Ja Of Nee BREED[16]

Persbericht

20 aug. 2024

Wie wint 25.000 euro? JA of NEE? op SBS6!

Gooischevrouwen Keyart 1920X1080 GV

Persbericht

16 aug. 2024

Vanaf déze datum is het nieuwe seizoen van 'Gooische Vrouwen' te zien op SBS6 & Videoland.

MCW (C) Wessel De Groot

Persbericht

29 aug. 2024

Medisch Centrum West is terug! Dit najaar op SBS6.

Dit Ben Ik Gordon

Nieuw

19 aug. 2024

Gordon opent zijn hart in nieuwe realityserie op SBS6.

DEF 1 Ja Of Nee BREED[16]

Persbericht

20 aug. 2024

Wie wint 25.000 euro? JA of NEE? op SBS6!

Gooischevrouwen Keyart 1920X1080 GV

Persbericht

16 aug. 2024

Vanaf déze datum is het nieuwe seizoen van 'Gooische Vrouwen' te zien op SBS6 & Videoland.

Nieuw op Net5

Dit najaar staat Net5 in het teken van veel gloednieuwe shows vol reality.

Al 25 jaar komt Net5, van oudsher bekend van iconische Nederlandse series, alle huiskamers in. Over huiskamers gesproken, de zender gaat enorm investeren in nieuwe programma's waaronder veel 'woon & bouw-programma's. 

Dit voorjaar kwam Het Blok al terug naar Net5. “Vijf dagen in de week primetime reality was gedurfd maar gelukkig succesvol,” bekend zendercoordinator Ellen Bout.“En hierop gaan we de komende periode voortborduren. Dit najaar komen we eerst met twee programma’s geproduceerd door Talpa Studios.”

Zo begint op maandag 2 september het dagelijkse realityklusprogramma Een Eigen Huis, het gevecht om de sleutel, gepresenteerd door René en Natasja Froger. Zes koppels strijden om een gigantische hoofdprijs: een droomhuis op een prachtige locatie, waar het winnende koppel vijf jaar geheel gratis in mag wonen. Maar, voor het zover is, moeten ze de woning nog wel flink verbouwen. “Ze eten, wonen, verbouwen samen en maken samen beslissingen. Er ontstaan vriendschappen én fricties. Want hoe ga je vrienden keihard wegstemmen?”

Ook nieuw is Plek onder de Zon, dat start op dinsdag 3 oktober. Bridget Maasland, Viktor Brand en Winston Gerschtanowitz presenteren het feelgoodprogramma, waarin ze mensen helpen in hun zoektocht naar een (vakantie)huis in het buitenland.

Een Eigen Huis
Nieuw op Net5

Jan Versteegh: "De sets waren enorm, groter dan ik in 12 jaar televisie heb gedaan."

Na afloop van Plek onder de Zon start op 28 oktober Muscles and Brains gepresenteerd door Jan Versteegh die het format uitlegt: “In Mucles and Brains gaan koppels met elkaar de strijd aan, op de Dominicaanse Republiek. En uiteindelijk gaat één koppel naar huis met  100.000 euro al hoeft dit niet het koppel te zijn dat aan het begin voor elkaar kiest…”

De mens heeft twee grote talenten: kracht en slimheid. Wat als zes oersterke mannen (de Muscles) en zes superslimme vrouwen (de Brains) de handen ineenslaan? Zijn ze dan onverslaanbaar? We zien het in de dagelijkse reality gameshow Muscles & Brains. Het échte – psychologische – spel vindt plaats in het kamp: de zoektocht naar de ideale partner is een cruciaal onderdeel van de competitie. 

De opnames waren naast leuk ook nog even spannend. “De sets waren enorm, groter dan ik in 12 jaar televisie heb gedaan. Echt spectaculair. En… we hebben zelfs een orkaan gehad tijdens de opnames!” vertelt Jan Versteegh. “Er is een deel van het kamp ingestort, de kandidaten zijn snel ondergebracht in een hotel. Zelf zat ik in een auto toen die orkaan over het eiland kwam. Dit was wel even spannend maar uiteraard is iedereen veilig thuisgekomen.”

Muscles & Brains
Nieuw op Net5

Patty Brard: “Ik doe veel voor geld, maar sommige mensen doen wel heel erg veel voor geld…”

Vanaf maandag 14 oktober is Charmes in de Strijd te zien op Net5. Een nieuw tweewekelijks realityprogramma gepresenteerd door Patty Brard waarin zes “bloedknappe” mannen en zes “bloedknappe” vrouwen, allemaal single, met elkaar een adembenemende roadtrip door Italië maken.

Het doel is niet om de liefde te vinden: elke single probeert vooral het einde van dit strategische eliminatiespel te halen om kans te maken op een grote geldprijs. Patty“Het is mooi om te zien dat als je niet verliefd mag worden, dat juist gebeurt. Het gaat namelijk niet over daten, maar je weet niet bij wie je terecht komt in de auto én of je het volhoudt met elkaar. Leuk is dat de vrouwen steeds een man mogen wegstemmen en andersom.”

Om dit psychologische spel te overleven en te winnen moet het andere geslacht je dus leuk genoeg vinden om je in de race te houden. Dus: gooi je charmes in de strijd.

Ook Million Dollar Desert komt naar Net5 (maandag 9 september). 

Patty Brard (1)

Lees meer over de nieuwe Net5-programma's.

MDD LOGO 2

Persbericht

13 aug. 2024

Bloedhete strijd in Million Dollar Desert: vanaf 9 september bij NET5.

Charmes In De Strijd (C) Enrico Marras

Nieuw

12 aug. 2024

Wie verleidt en wint? Charmes in de Strijd op NET5.

Muscles & Brains

Persbericht

13 sep. 2024

De ultieme strijd: Nieuwe reality gameshow Muscles & Brains op Net5.

MDD LOGO 2

Persbericht

13 aug. 2024

Bloedhete strijd in Million Dollar Desert: vanaf 9 september bij NET5.

Charmes In De Strijd (C) Enrico Marras

Nieuw

12 aug. 2024

Wie verleidt en wint? Charmes in de Strijd op NET5.

Muscles & Brains

Persbericht

13 sep. 2024

De ultieme strijd: Nieuwe reality gameshow Muscles & Brains op Net5.

Nieuw op Veronica.

Dit najaar brengt Veronica een frisse lading internationale komedieseries, crime en hard-hitting reality

Dit najaar kunnen Veronica-kijkers hun hart ophalen met series zoals Frasier, Animal Control, Clarkson’s Farm en Welcome to Wrexham.

Voor liefhebbers van crime biedt Veronica opnieuw een sterk programma. Succesvolle series als Criminal Minds en de FBI-franchise keren terug, waarbij FBI wereldwijd een van de best bekeken Amerikaanse crimeseries is, ook in Nederland.

Ook op het gebied van hard-hitting reality heeft Veronica een groot aanbod. Nieuw dit seizoen is First on Scene dat met ooggetuigenverslagen van hulpverleners, politie en journalisten een verbluffende kijk geeft op de meest heroïsche, bizarre en hartverscheurende momenten vastgelegd op camera. Daarnaast keren populaire shows zoals Hufters op Beeld, Overtreders en Dashcam Disasters terug met nieuwe afleveringen.

En Veronica blijft dé filmzender van Nederland en garandeert ook dit najaar weer de grootste filmpremières. 
Clarkson's Farm
Nieuw op Veronica

Nieuwe vormgeving voor Veronica: terug naar de basis, groter dan ooit.

Het merk Veronica is al meer dan 60 jaar een begrip. Met wortels in radio groeide het uit tot een multimediaal fenomeen met print en natuurlijk op tv. Bekend om zijn ‘sexiness’ en brutaliteit, wil de tv-zender het merk verder versterken en uitbouwen.

De vernieuwing heeft geleid tot de lancering van ‘MEER Veronica’.

De nieuwe vormgeving is letterlijk en figuurlijk ‘in your face’. Met grote letters, stoere Veronica-kleuren en vlotte animaties. Een andere verandering is de aanpak van promo’s. In plaats van uitgebreide trailers, worden nu korte, krachtige vijfsecondenpromo’s ingezet. “Als je Bruce Willis ‘yippee-ki-yay’ hoort zeggen en dan de title card ziet, weet je genoeg. Je hoeft niet meer van Die Hard te zien om de boodschap te begrijpen,” aldus art director Sander Rietdijk die de huisstijl-update heeft begeleidt.

Veronica geeft ook de thema-avonden binnenkort een eigen smoel.

Scherm­Afbeelding 2024 08 29 Om 15.30.26