Wie wint er dit jaar de RadioRing?

Gekleurd vlak rood met blauw.
Donderdag 25 januari is weer zover. Dan worden de winnaars van de felbegeerde RadioRing bekendgemaakt. In De Vorstin in Hilversum worden prijzen uitgereikt voor onder andere de beste radiopresentator, radioshow en podcast.

Afgelopen maandag 8 januari opende Radio- dj Rob Janssen de stembussen live in het Radio 10-programma Somertijd, de grote winnaar van vorig jaar. Welk programma wordt de opvolger van Somertijd en mag zich de winnaar van de Gouden RadioRing noemen?

De Gouden RadioRing

Na een eerste stemronde zijn nu de top vijf per categorie bekend gemaakt. Vorig jaar nam Radio 10 programma Somertijd de prijs voor beste radioprogramma mee naar huis, dit jaar is De 538 Ochtendshow genomineerd voor de Gouden RadioRing. De top vijf wordt compleet gemaakt door Qmusic, BNR, NPO Radio 2 en KINK).

Beste Presentator.

Tim Klijn, de presentator van De 538 Ochtendshow maakt ook kans op de RadioRing Beste Presentator. Hij is in die top 5 in het gezelschap van Bram Krikke (Qmusic), Domien Verschuuren (Qmusic), Tim op het Broek (KINK) en Wilfred Genee (BNR Nieuwsradio). 

Marconi Award voor Aanstormend Talent

Ook 538-dj Julia van Reyendam maakt donderdag kans op een prijs. Zij is een van de drie genomineerden voor de Marconi Award Aanstormend Talent. Ze neemt het in deze categorie op tegen Desiree van der Heiden (NPO Radio 2) en Jan van Poppel (NPO Klassiek & NPO Radio 1/BNNVARA).

Beste Podcast.

Tussen de vijf podcasts die tijdens de stemronde de meeste stemmen hebben gekregen zit Door de ogen van de Koning, een podcast gemaakt door radio-icoon en 538-dj Edwin Evers. Gevolgd door Geuze & Gorgels, Moordcast, Moordzaken en Pantelic Podcast. 

Stemmen kan tot en met 25 januari 12.00 uur op RadioRing.nl. De winnaars worden 's avonds 25 direct bekendgemaakt. 

 

Team van De 538 Ochtenshow.

 

De RadioRing is de eerste en enige publieksprijs voor radio in Nederland en wordt jaarlijks door AVROTROS live uitgereikt. De RadioRing is op donderdag 25 januari om 20.00 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van AVROTROS