RadioRing voor 538-dj Tim Klijn én De 538 Ochtendshow.

De 538 Ochtendshow is door het publiek verkozen tot beste radioprogramma van Nederland. En de host, 538-dj Tim Klijn, is de winnaar van de Zilveren RadioSter Beste Presentator.

Gepubliceerd: 25 jan. 2024

De 538 Ochtendshow is door het publiek verkozen tot beste radioprogramma van Nederland. En 538-dj Tim Klijn is door het publiek verkozen tot beste radiopresentator van Nederland.

Sinds de zomer van 2023 presenteren Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen iedere werkdag de ochtendshow op Radio 538. Nu, een half jaar later, wordt deze show én z'n host, al bekroond met de RadioRing. De RadioRing is de eerste en enige publieksprijs voor radio in Nederland.

Tim Klijn tijdens de uitreiking van de Zilveren Ster voor Beste Presentator: "Ik ben overrompeld en had dit niet verwacht! Ik heb deze prijs gewonnen dankzij het geweldige team waar ik elke ochtend mee mag werken. We hebben zoveel plezier en dat geeft me vleugels als presentator. Met de zekerheid van mensen als Rick, Niels en Florentien om mij heen, kan ik iedere ochtend doen wat we doen. En dat wordt gewaardeerd. Ontzettend bedankt aan alle stemmers!"

Dave Minneboo, Creative Director Radio: “Wat een geweldige onderscheiding is dit voor de topprestatie die het team van De 538 Ochtendshow al in korte tijd heeft laten zien. Sinds de start afgelopen zomer is het marktaandeel omhoog geschoten en natuurlijk het allerbelangrijkste; Tim, Rick, Niels en Florentien brengen een lach op het gezicht van onze luisteraars. Die waardering kregen zij al terug via reacties op het programma, maar nu ook met deze publieksprijs. En dan te bedenken dat we met deze ochtendshow eigenlijk pas net onderweg zijn. De winst van de Gouden RadioRing brengt het team en eigenlijk alle collega’s bij 538 extra boost om op deze koers door te gaan!" 

Over de winst van Tim Klijn zegt Minnebo het volgende: “Tim Klijn is één van de beste radio-dj’s die Nederland kent. Los van een onderscheidend, diep en warm stemgeluid, weet Tim onderwerpen op de juiste manier aan te snijden en is hij verbindend."

Tim Klijn heeft tussen 1998 en 2014 diverse programma’s op Radio 538 gepresenteerd. Ook was hij lange tijd de vaste vervanger van Edwin Evers. Rick en Niels waren 21 jaar lang de belangrijkste gezichten naast Edwin in ‘Evers Staat Op’, dat maar liefst 18 jaar daarvan te horen is geweest op Radio 538. Vanaf januari 2022 presenteerden Tim, Rick en Niels ‘De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen’ op Radio Veronica. Sinds 5 juni 2023 zijn zij iedere ochtend tussen 06.00 uur en 10.00 uur te horen op Radio 538.