Eerste tussenstand Missie 538 bekend

Eerste tussenstand Missie 538: bijna een half miljoen opgehaald voor Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Radio 538 is vanochtend officieel van start gegaan met Missie 538; een actieweek waarin de dj’s samen met luisteraars en vrienden van het station geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Nog geen halve dag na de officiële start, heeft de radiozender al €440.285,- opgehaald. Het doel is een zo groot mogelijke bijdrage aan de realisatie van clean rooms, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Tot en met vrijdag 23 december zet het station alles op alles om samen met Nederland zoveel mogelijk geld op te halen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen met kanker worden vergroot, met minder schade op de lange termijn.

Lot Jens, directeur Prinses Máxima Centrum Foundation voor kinderoncologie: “Wauw! We willen er alles aan doen om ieder kind met kanker te genezen mét optimale kwaliteit van leven en hiervoor hebben wij vier clean rooms nodig. Één clean room kost 1,2 miljoen euro en daarvan zitten we nu al bijna op de helft dankzij de luisteraars van Radio 538. Van zo’n succesvolle start hadden we alleen maar kunnen dromen.”

Coco Hermans, Radio Director 538: “Vanuit het hele land worden acties gestart, massaal nummers aangevraagd, bedrijven doen prachtige donaties en de veiling gaat door het dak. Klein of groot; met alle hulp van onze luisteraars dragen we ons steentje bij aan de missie van het Prinses Máxima Centrum om ieder kind met kanker te genezen. We hopen dat deze succesvolle eerste dag een voorbode is voor de rest van onze actieweek en dat we samen met de luisteraar een zo groot mogelijke bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van de clean rooms om zoveel mogelijk kinderen met kanker te kunnen helpen.”

Missie 538 voor het Prinses Máxima Centrum

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december staat Radio 538 volledig in het teken van Missie 538 en wordt de programmering aangepast. Luisteraars bepalen in ruil voor een donatie welke muziek de zender draait en ook dit jaar krijgt het live op de radio veilen een prominente rol. Onder andere bekende vrienden van het station en toonaangevende bedrijven bieden unieke ervaringen en producten aan waar luisteraars ‘live’ op kunnen bieden. Zo veilt Tino Martin een dubbele platina plaat (die hij zelf komt ophangen), kun je meevaren met een onderzeeboot van de Koninklijke Marine en biedt Dafne Schippers een speciale sprinttraining aan. Alle veilingitems zijn hier te vinden.

Ook kunnen luisteraars, bedrijven en andere organisaties hun eigen actie starten en de opbrengst daarvan doneren, een actie van een ander steunen of een losse donatie doen. Zo zijn er vanuit het hele land al honderden acties opgezet. Van het maken en verkopen van armbandjes tot het organiseren van sporttoernooien. KiKa, als belangrijke financier van onderzoek dat in het Prinses Máxima Centrum plaatsvindt, steunt de actie ook en roept heel Nederland op om in de week van 19 december de korte broek uit de kast te trekken om zo aandacht te genereren voor kinderkanker en geld op te halen. De opbrengst van hun actie wordt geheel gedoneerd aan Missie 538. 

Het is het derde jaar op rij dat Radio 538 zich in de dagen voor kerst inzet voor het goede doel. In 2020 maakte de zender zich hard voor De Voedselbank en in 2021 voor twaalf verschillende doelen, waar het Prinses Máxima Centrum er één van was.