Vogue keert terug in Nederland

Vogue NL is terug. Met een nieuwe uitgever en een nieuwe formule. Initiatiefnemer Marie Nanette Schaepman brengt de Nederlandse uitgave van Vogue met haar bedrijf Bloom Publishing weer op de markt. Mediamerk LINDA. neemt daarbij alle online en social activiteiten op zich. Samen zijn deze twee vrouwenmerken verantwoordelijk voor Vogue in Nederland. Schaepman is eigenaar van Bloom Publishing en wordt founding editor van Vogue NL. De nieuwe hoofdredacteur wordt op een later moment bekend gemaakt.

Het merk Vogue is internationaal een autoriteit op het gebied van mode, beauty en lifestyle. Maar ook bij uitstek het medium waar vrouwen uitgedaagd, geïnspireerd en empowered worden. Met een nieuwe redactionele aanpak krijgt elk nummer van Vogue NL een geheel eigen thema. Uniek hierbij is dat de fotografie, styling en journalistiek compleet in eigen hand wordt gehouden. Alle content is fris, nieuw en exclusief geproduceerd. Vogue.nl en de bijbehorende social kanalen zullen vanaf 1 januari 2022 online gaan. Het eerste Vogue magazine verschijnt februari 202.
 

Marie Nanette Schaepman - founding editor Vogue NL: “Ik ben ongelooflijk trots dat we met onze kleine boutique-uitgeverij, de kleinste van de 27 edities waar Vogue wordt uitgegeven, het vertrouwen van Condé Nast hebben gekregen om de mooiste en sterkste titel ter wereld terug te brengen in Nederland. Door de samenwerking met LINDA. zien we de kans de grootste high-end community van Nederland te worden, in print en online. Jildou en ik kennen elkaar heel lang, maar hadden nog nooit samengewerkt. We hebben enorm veel zin om dit avontuur samen aan te gaan.”

Jildou van der Bijl - creatief directeur LINDA.: “Ik vind het geweldig dat de twee sterkste vrouwenmerken van Nederland op deze manier de handen ineenslaan. Met de opgebouwde kennis en ervaring bij LINDA. op het gebied van online content, social strategie en digitale distributie, en het printteam onder leiding van Marie Nanette kunnen wij het wereldberoemde merk Vogue in Nederland groot maken. We zullen daarvoor bij LINDA.nl uitbreiden met een team dat verantwoordelijk wordt voor Vogue.nl.”

Markus Grindel - Managing Director, Global Brand Licensing, Condé Nast: “Vogue en Nederland hebben een lange gezamenlijke en succesvolle geschiedenis. Wij verheugen ons op de samenwerking met Bloom en LINDA., om die geschiedenis voort te zetten en de positie van Vogue als leading modemagazine verder te versterken, zowel in print als online, socials en video.”


BLOOM PUBLISHING
Bloom Publishing is een in Amsterdam gevestigd contentbureau en boutique- uitgeverij met een sterke eigen signatuur. Bloom bestaat uit een groep ervaren professionals en tijdschriftenmakers. Als founder van JAN Magazine, Park magazine én Vogue Living NL heeft eigenaar Marie Nanette Schaepman zich bewezen als bladenmaker en merkenbouwer.

LINDA.
LINDA. is een toonaangevend mediabedrijf en maakt deel uit van Talpa Network. Naast LINDA.nl - de nieuwswebsite voor vrouwen - die maandelijks wordt bezocht door meer dan 5 miljoen mensen, zijn er de social kanalen, gezamenlijk goed voor een totaal van 1.380.341 volgers/likes, en de printtitels LINDA.magazine en LINDA.meiden en de special LINDA.LOVES.

CONDÉ NAST
Vogue Nederland wordt uitgegeven onder licentie van Condé Nast en Bloom Publishing en in samenwerking met LINDA. Condé Nasts medialicentiebedrijf publiceert edities van de iconische merken van het mediabedrijf samen met lokale partners over de hele wereld.

Contact.
  • Renske Karel
    Renske Karel
    Communicatiespecialist