BN’ers veilen opvallende items tijdens Missie 538

BN’ers veilen opvallende items tijdens Missie 538

Van de naaktfoto van Bridget Maasland tot de befaamde rode colbert van Snollebollekes

Vandaag is de finaledag van Missie 538, een actieweek waarin radiozender 538 voor 12 verschillende doelen strijdt. Naast het aanvragen van platen in ruil voor donaties en starten van acties om geld in te zamelen, worden er tijdens de actieweek ook opvallende items geveild. Gasten van Radio 538 namen de meest bijzondere items mee voor de veiling. Zo belandde ‘Mol-geld’ uit het aankomende seizoen van ‘Wie is de Mol?’ bij een gelukkige fan, gaf Rob Kemps zijn befaamde Snollebollekes-colbert weg en is er flink geboden op een naaktfoto, gefotografeerd door Bridget Maasland. 

Elke dag kregen luisteraars de kans om te bieden op unieke items, van klein tot groot. En ook bijzondere ervaringen gingen onder de hamer. Zo leverde het privé-optreden van Tino Martin maar liefst 18.000 euro op voor het goede doel en in ruil voor 1.500 euro kreeg een luisteraar een ‘follow’ en de garantie op reacties op Instagram van niemand minder dan Dave Roelvink. Sylvana IJsselmuiden bood zichzelf aan als date en ook Igmar Felicia werd door zijn eigen collega’s geveild voor een afspraakje, wat mooie bedragen opleverde. Sterrenchef Ron Blaauw weet dat liefde door de maag gaat en harkte 6.000 euro binnen voor het goede doel met een diner voor 6 personen.

De meest fanatieke luisteraars waren dit jaar misschien wel de voetbalfans. Zo veilden Ajax, Feyenoord en FC Utrecht exclusieve gesigneerde ‘Missie 538-voetbalshirts’ voor duizenden euro’s. En het zingen van het Go Ahead Eagles-clublied door Zwollenaar Wietze de Jager leverde maar liefst 10.000 euro op voor Missie 538.

Op dit moment wordt er geld ingezameld voor een 3D echoapparaat voor Prinses Máxima Centrum om hersentumoren bij kinderen tijdens operaties realtime te beoordelen en daardoor beter te kunnen verwijderen. Doneren kan nog via www.538.nl/missie. Vanmiddag wordt de eindstand van Missie 538 bekendgemaakt.