Radio 538 betaalt fietstrainer Olympisch sporter

Radio 538 betaalt fietstrainer voor Olympische sporter Elis Ligtlee

Voormalig Olympiër pakt fietsen weer op en strijdt voor 'gelukkigere ik'

Oud-Olympisch baanwielrenster Elis Ligtlee besloot enkele jaren geleden te stoppen als topsporter. De constante strijd met zichzelf was één van de redenen om haar carrière te beëindigen. Nu heeft ze de kracht gevonden om haar passie weer op te pakken en een boegbeeld te zijn voor vrouwen met een maatje meer. En dus heeft Ligtlee een nieuw trainingsapparaat gekocht. Met het hervatten van haar droom en haar persoonlijke ervaringen rondom gewichtsdiscriminatie, hoopt zij een inspiratiebron te zijn voor anderen. De rekening voor het fietsapparaat van €774,- stuurde zij in voor de 538-actie 'Hierrr Met Je Rekening'. Zij vertelde haar aangrijpende verhaal vanochtend in De 538 Ochtendshow met Wietze de Jager en Klaas van der Eerden, waarna de dj’s haar vertelden dat het radiostation de rekening vergoedt. 

Elis Ligtlee: ''Ik ben ongeveer drie jaar geleden gestopt met baanwielrennen, toen moest ik ook helemaal niks meer weten van het fietsen. Mentaal was ik best wel op, altijd in gevecht met mezelf en daar was ik op een gegeven moment klaar mee. Ik wilde de fiets niet meer aanraken en was er helemaal klaar mee. Het begint langzaam toch wel een beetje te kriebelen en daarom is de eerste stap maar gewoon om hier lekker binnen te kunnen fietsen. Ik moest altijd het beste van mezelf geven en als je op een gegeven moment geen plezier meer hebt, gaat het ook niet meer werken. Dan is het ook gewoon klaar. En weet je, ik ben altijd een vrouw met een maatje meer geweest en dat is mijn hele leven een strijd geweest. Ik kon die strijd niet meer aan, dat gevecht met mezelf. Nu wil ik langzaam het fietsen weer gaan oppakken, omdat ik de vrouw met een maatje meer wil laten zien dat je ook gewoon dan kunt fietsen.

Er kwam ook kritiek vanaf de zijlijn, iedereen wil altijd het beste voor je. Er worden allemaal stickertjes op je geplakt hoe je de ideale sporter bent. Ik kan nog steeds niet normaal naar mezelf in de spiegel kijken, dat gevecht blijft. Dat is de strijd die ik wil winnen, om gewoon weer normaal naar mezelf te kijken. Mijn doel? Een gelukkigere ik.''

Hierrr Met Je Rekening

In ‘Hierr Met je Rekening’ betaalt Radio 538 rekeningen terug aan luisteraars. Geen rekening is te gek, zolang er een goed verhaal achter zit. Luisteraars kunnen hun (al betaalde) rekening en verhaal indienen via 538.nl en de 538-app en maken zo net als Elis kans om de kosten van hun rekening terug te krijgen. Omdat het afgelopen jaar voor veel Nederlanders financieel extra zwaar was, maken inzenders naast het betalen van hun rekening kans op een hoofdprijs van maar liefst €40.000,- in Bitcoin. De gloednieuwe editie van ‘Hierrr Met Je Rekening’ is tot en met 28 januari te horen tussen 07.00 en 19.00 uur op Radio 538.