StukTV zet jongeren in de spotlights

StukTV zet jongeren in de spotlights in Samen kunnen we niet Stuk

Geen voetbaltrainingen, festivals of andere uitlaatklep en maar weinig ruimte voor sociaal contact. Voor veel jongeren heeft de coronacrisis een grote impact op het dagelijks leven. Toch zijn er ook jongeren die niet bij de pakken neer zitten en binnen de huidige tijd en maatregelen zoeken naar wat er wél kan. Daarom lanceert StukTV, samen met de Rijksoverheid, Young Impact en de Maatschappelijke Alliantie: Samen kunnen we niet Stuk. Met deze campagne willen zij samen met andere bekende YouTubers positieve verhalen onder de aandacht brengen en jongeren perspectief bieden. StukTV bereikt wekelijks 2,4 miljoen jongeren via YouTube en de eerste kick-off van Samen kunnen we niet Stuk is te zien tijdens de grote show op donderdag 25 februari om 17.00 uur op het YouTube-kanaal van StukTV

Giel de Winter, StukTV: “Op dit moment hoor je vaak dat jongeren het lastig hebben en het dagelijkse leven is voor hen flink veranderd. Met Samen kunnen we niet Stuk willen we een breed publiek inspireren en motiveren. Laten zien welke mogelijkheden er op dit moment al zijn. Vanuit het hele land zijn er namelijk veel mooie en positieve verhalen te vertellen. Tijdens onze show zetten we jongeren met een opvallend of bijzonder initiatief in de spotlights. Wij gaan stuk voor jou!”

Dat veel jongeren tijdens deze crisis al hebben ontdekt dat iets goeds doen voor een ander positiviteit en geluk brengt blijkt ook uit onderzoek van jongerenorganisatie Young Impact. Maar liefst 53% van de 12 tot 19 jarigen is door corona meer geneigd iets te doen voor een ander. De jongens van StukTV gaan het hele land door om deze rolmodellen te verrassen. Zo krijgt Demi een privéconcert in de Ziggo Dome en Shanayla mag een videoclip opnemen op de Euromast. Deze positivo’s laten zien hoe makkelijk het is om iets van betekenis te doen voor een ander. Uiteraard worden ze daarbij geholpen door vrienden van StukTV, zoals Emma Heesters, Soufiane Touzani en Sophie Milzink. Ook zij delen in de komende periode inspirerende initiatieven van jongeren op hun eigen kanalen onder #SamenNietStuk.

Uitzending: Samen kunnen we niet Stuk is donderdag 25 februari om 17.00 uur te zien op het YouTube-kanaal ‘StukTV’

StukTV
Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens zijn de trotse makers van één van de grootste online entertainmentkanalen van Nederland. De heren trakteren meer dan 2,4 miljoen abonnees iedere week met spraakmakende video’s, waaronder online successeries als Roadtrippers, Het Jachtseizoen en De Kluis. StukTV is onderdeel van Talpa Network.

Young Impact
Young Impact is in vier jaar tijd uitgegroeid is tot één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijk bewustzijn in Nederland. Young Impact helpt jongeren hun sterke punten te ontdekken en die in te zetten voor een thema dat zij belangrijk vinden. Young Impact biedt jongeren concrete tools om in actie te komen, waaronder de Young Impact Creator. In actie komen kan ook door mee te doen met Young Impact MDT, een van de projecten in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Tijdens MDT ontwikkelen jongeren hun talenten, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets voor een ander.

Rijksoverheid
De Rijksoverheid heeft oog voor jongeren die het moeilijk hebben in coronatijd. Onlangs heeft het kabinet een maatschappelijk steunpakket gepresenteerd, waarin hier nadrukkelijk aandacht voor is. Gemeenten worden ondersteund om voor jongeren activiteiten en ontmoetingen te organiseren (binnen de geldende beperkingen) die eenzaamheid tegengaan, meer sociaal contact mogelijk maken en gezonder leven bevorderen. Ook wordt ingezet op de aanpak van jeugdwerkloosheid. Hiermee wordt jongeren en jongvolwassenen meer perspectief geboden. En de Rijksoverheid ondersteunt diverse campagnes specifiek voor jongeren om mentaal en fysiek fit te blijven.

De Maatschappelijke Alliantie 
Samen kunnen we niet stuk is een publiek-private samenwerking tussen bovengenoemde partijen. Stichting de Maatschappelijke Alliantie (MA) is een landelijke netwerkorganisatie die publiek-private samenwerking initieert en faciliteert om complexe maatschappelijke vraagstukken gezamenlijk op te lossen. Met het aangaan van deze alliantie draagt de Maatschappelijke Alliantie bij aan het bevorderen van een inclusieve samenleving.