Ontmoet Barbara.

Producer Shownieuws en Hart van Nederland.

Barbara.

"We zijn echt een kweekvijver en geven veel ruimte voor ontwikkeling."

Wat doe jij bij Talpa Network?  

Ik ben producer bij Hart van Nederland, Het Weer en Shownieuws. Wij ontzorgen en faciliteren. We verzorgen de live verbindingen en zorgen dat iedereen zijn werk goed kan doen. Het werk is heel divers: we sturen cameraploegen het land door, zorgen dat montageplanningen er zijn, dat bepaalde zaken op orde zijn voor de uitzending en dat er bijvoorbeeld een ontbijtje staat bij het Ochtendnieuws. We werken in een groot team in verschillende diensten. Iedereen kan alles en is multi-inzetbaar.  

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?  

Ik ben inmiddels voor de derde keer in dienst. Eerder werkte ik er van 2000 tot 2007 en heb ik bij verschillende afdelingen gewerkt zoals Archief, Infotainment en Shownieuws. In 2015 kwam ik terug bij Hart van Nederland voor een periode van 2 jaar en sinds 2020 ben ik weer in dienst. Er zijn best veel collega’s die weer terugkomen. Dat varieert van starters tot meer ervaren collega’s. We zijn echt een kweekvijver en geven stagiair(e)s veel ruimte zich te ontwikkelen, waardoor ze vaak blijven. Ook vliegen er natuurlijk best een aantal uit naar andere media, maar die komen dus ook regelmatig weer terug.  

NT2 4368
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

Heel fijn. Als ik het vergelijk met werken bij een kleine(re) productiemaatschappij, ben je daar vaak ook verantwoordelijk voor allerlei uiteenlopende zaken; van HR tot Officemanagement en IT tot catering. Je expertise ligt dan eigenlijk nergens. Bij Talpa Network stap je binnen en zijn die zaken allemaal goed geregeld, waardoor je je echt kunt focussen op de inhoud van het (productie)werk.  

Ik vind de wisselende tijden plezierig werken, persoonlijk hou ik niet van een 9-tot-5-baan. ’s Ochtends niet weten wat er die dag precies staat te gebeuren geeft mij energie. Voor mij is vooral de charme van de ochtendeditie van Hart van Nederland dat je echt het gevoel hebt dat je tv aan het maken bent. Je zit letterlijk in het decor en we zitten met ons team bovenop het nieuws. We zijn allemaal ‘nieuwstijgers’ en weten allemaal wat er in het land gebeurt. Als er 10 minuten voordat we op zender gaan nog iets nieuwswaardigs gebeurt, kan het bij wijze van spreken 10 minuten later nog mee de uitzending in. Je staat dus echt ‘aan’. 

Wat zou jij anderen vertellen over hoe het werken bij Talpa Network is? 

Er heerst een prettige, warme sfeer. Ook is de omgeving waar we zitten heel fijn. We zitten in de mediastad, wat ik heel leuk vind, en we lopen regelmatig een rondje door het naastgelegen bos.   

NT2 4412

Lees ook de verhalen van...

NT2 7530

Achter de schermen

25 jan. 2024

Ontmoet Carmen, chef online bij Hart van Nederland.

Mensen JW Headshot

Achter de schermen

17 jun. 2024

Ontmoet Jan Willem, head of digital product.

NT2 3730

Achter de schermen

25 jan. 2024

Ontmoet Rafat, lead IT servicedesk.

NT2 7530

Achter de schermen

25 jan. 2024

Ontmoet Carmen, chef online bij Hart van Nederland.

Mensen JW Headshot

Achter de schermen

17 jun. 2024

Ontmoet Jan Willem, head of digital product.

NT2 3730

Achter de schermen

25 jan. 2024

Ontmoet Rafat, lead IT servicedesk.