Ontmoet Carmen.

Chef Online Hart van Nederland.

Carmen.

"Je kan en mag van alles proberen."

Hi Carmen, wat doe jij bij Talpa Network?   

Ik ben chef online. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de online strategie en redactie van Hart van Nederland. Naast dat ik leidinggeef aan een team van eindredacteuren en social redacteuren, verzorg ik ook de online eindredactie. Hiervoor werkte ik al jaren voor online redacties van onder andere NU.nl en de NOS.    

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?   

Ik ben eigenlijk vooral voor het merk Hart van Nederland bij Talpa Network gaan werken. Ik vond (en vind) dat een interessant nieuwsmerk. Hart van Nederland kijkt verder dan andere nieuwsmerken en luistert echt naar de kijkers en luisteraars. Ook hoorde ik van veel mensen uit het vak dat het de leukste redactie is om te werken vanwege de fijne open, gezellige sfeer en leuke mensen. Tijdens de gesprekken kwam sterk naar voren dat er een mentaliteit heerst van “Hoe kunnen we nog verder groeien?”. Dat sprak mij erg aan. 

Mensen Carmen
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?   

Het is heel fijn. Ik merk dat in de tijd dat ik hier werk, er ook echt ruimte wordt gegeven aan groei. Het maakt niet uit of je stagiair, redacteur of eindverantwoordelijke bent, als je met een goed idee komt is daar ruimte voor. Je kan en mag van alles proberen, de drempel is erg laag. Dit zorgt ervoor dat er veel vernieuwing en innovatie plaatsvindt. We proberen van alles. Niet alles is even succesvol, maar ook daar leren we van.   

Ook vind ik het bijzonder dat specifiek bij Hart van Nederland de band tussen de lezer, kijker en redactie zoveel meer vertrouwd is dan bij andere media. We staan echt midden in de samenleving. De tiplijn (waarbij mensen met onze redactie kunnen spreken) wordt nog altijd veel gebruikt en daar komen regelmatig nieuwsitems uit.    

Wat zou jij anderen vertellen over hoe het werken bij Talpa Network is? 

Talpa Network is een hele fijne plek om te werken, vooral omdat er echt van alles mogelijk is. Vanuit mijn positie als chef kan ik gemakkelijk samenwerkingen aangaan binnen ons netwerk met bijvoorbeeld andere tv- of radioprogramma’s. Er is al heel veel in huis, dus je hoeft niet ver te zoeken. Ik vind het fijn dat er een kantine is waar je een klein bedrag betaalt en je dan alles mag pakken wat je wilt. Ook de gratis sportschool, wekelijkse bootcamp, boksles en onze eigen kroeg zijn voorbeelden van extra dingen die hier gewoon goed geregeld zijn.   

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?

Ik zou heel graag Hart van Nederland een nog belangrijkere plek binnen het online medialandschap laten innemen. Als ons online platform een voorloper kan worden op het gebied van online activiteiten zou dat helemaal de kers op de taart zijn.  

NT2 7530

Lees ook de verhalen van...

Justin

Achter de schermen

10 okt. 2023

Ontmoet Justin, manager brand & content 538.

NT2 4412

Achter de schermen

31 mei 2024

Ontmoet Barbara, producer Hart van Nederland en Shownieuws.

Mensen Studio Iris1

Achter de schermen

26 jan. 2024

Ontmoet Iris, nieuwslezer bij Radio 538.

Justin

Achter de schermen

10 okt. 2023

Ontmoet Justin, manager brand & content 538.

NT2 4412

Achter de schermen

31 mei 2024

Ontmoet Barbara, producer Hart van Nederland en Shownieuws.

Mensen Studio Iris1

Achter de schermen

26 jan. 2024

Ontmoet Iris, nieuwslezer bij Radio 538.