Ontmoet Iris.

Nieuwslezer bij De 538 Middagshow.

Iris.

"Je krijgt echt de ruimte om je kansen te pakken."

Hi Iris, wat doe jij bij Talpa Network?  

Ik ben nieuwslezer van de middagshow op Radio 538. Ik lees ieder half uur het nieuws van 15.00 tot 19.00 uur. Het is de bedoeling om luisteraars even mee te nemen en kort bij te praten als ze bijvoorbeeld de hele dag op kantoor hebben gezeten. We proberen dat zo laagdrempelig mogelijk te maken en een gezellige sfeer te creëren.  

Thuis bekijk ik het nieuws, luister verschillende nieuws-podcasts en ga rond lunchtijd naar kantoor. Daar overleg ik met collega's van de redactie en bepalen we waar we aandacht aan besteden en wie we in de show spreken. Ik schrijf alles zelf en vind het ook fijn om mijn eigen teksten te schrijven, zodat ik weet waar ik het over heb en om tijdens de show ook eventuele vragen over de onderwerpen te kunnen beantwoorden.  

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken? 

Ik ben jaren geleden begonnen als stagiair bij de nieuwsredactie van Radio 538 en de zender heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Na een uitstapje van ruim 2 jaar ben ik weer terug op het oude nest en het voelt als thuiskomen. Ik wilde heel graag mijn volledige focus op de middagshow (in plaats van de avonduren die ik hiervoor deed), en die kans heb ik nu gekregen! 

Mensen Studio Iris1
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

Het is een als warm bad en er zijn veel bekende gezichten. Het fijne aan Talpa Network is dat het een groot bedrijf is en daardoor een bedrijf met superveel mogelijkheden.  

Veel mensen weten niet dat er zoveel grote merken onder Talpa Network vallen. Naast de grote radiomerken is ook TV en bijvoorbeeld LINDA. onderdeel van hetzelfde bedrijf. Voor mij persoonlijk was dat een van de overwegingen om hier (weer) te komen werken. Je leert in korte tijd superveel mensen kennen en het geeft de mogelijkheid om dingen uit te proberen. Dat wordt ook gestimuleerd. Je krijgt echt de ruimte om je kansen te pakken en lijntjes uit te gooien. Er zijn altijd collega's die je daarbij willen helpen.   

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?

Ik zit heel goed op mijn plek nu. Het lijkt mij heel leuk om dingen te combineren. Bijvoorbeeld ook voor TV te werken of een podcastserie te maken. Ik ben journalist en radionieuws is vrij snel. Daardoor heb je niet altijd de tijd om heel diep in een onderwerp te duiken. Het lijkt mij leuk om op meerdere platformen aanwezig te zijn en dingen te maken, content te creëren. Ik ben nog een beetje op zoek naar het combineren van dingen en het verbreden van werkzaamheden. Daar kom ik gaandeweg zeker achter hier. 

230427 144722 538Koningsdag Kevin R52 6244 HR
Transition Iris Transition Iris

Lees ook de verhalen van...

Justin

Achter de schermen

10 okt. 2023

Ontmoet Justin, manager brand & content 538.

Mensen Leendert Computer

Achter de schermen

27 jan. 2024

Ontmoet Leendert, senior digital designer.

Original 269FC823 BCA0 4B23 9E25 526A9E955A74

Achter de schermen

02 feb. 2024

Ontmoet Max, producer bij Radio 538.

Justin

Achter de schermen

10 okt. 2023

Ontmoet Justin, manager brand & content 538.

Mensen Leendert Computer

Achter de schermen

27 jan. 2024

Ontmoet Leendert, senior digital designer.

Original 269FC823 BCA0 4B23 9E25 526A9E955A74

Achter de schermen

02 feb. 2024

Ontmoet Max, producer bij Radio 538.