CASE: Stemmenjacht.

26 koffers, 26 stemmen en een prijzenpot van € 100.000. Dat is 538 Stemmenjacht. De Nationale Postcode Loterij, Talpa Network en Abovo Media sloegen de handen ineen met dit spannende en meeslepende radiospel.

538 Stemmenjacht x Nationale Postcode Loterij.

De uitdaging.

Het doel van deze campagne is om zowel de merkoverweging als de intentie om deel te nemen aan de Nationale Postcode Loterij te verhogen. Door het merk op een creatieve en aansprekende manier onder de aandacht te brengen, streven we ernaar dat consumenten niet alleen bekend raken met het merk, maar ook gemotiveerd worden om actief deel te nemen aan de loterij. 

Hoe hebben we dit aangepakt?

Radio 538 introduceerde met succes de 538 Stemmenjacht, waarbij de zender op zoek ging naar 26 stemmen van bekende Nederlanders. In de studio stonden de beruchte en bekende 26 genummerde koffers van Miljoenenjacht. Bij elke koffer hoort een audiofragment met de stem van een BN-er én een geldbedrag. De totale waarde van de bedragen was 100.000 euro. Moeilijke stemmen hadden een hogere waarde, variërend van 500, 1000 tot 20.000 euro. Tijdens het spel werden extra hints en verlengde quotes ingezet. Aanmelden kon via de 538 app of website, waar geselecteerde kandidaten te horen kregen in welk uur ze konden deelnemen.

Koffer MJJ Linksvoor Rood (2)
Het NetwerkEffect.

Welke media hebben we ingezet?

Radio.

  • Promotie van de actie door middel van 6 cromo’s per dag (132 totaal).
  • Tag-on 15 sec uitingen, 6 tag-ons per dag (132 totaal).
  • In-program momenten: natuurlijke verwerking van NPL, 12x per dag (165 totaal).
  • Bereik: Met de spots op Radio 538 zijn in totaal 3.027.000 mensen (13+) bereikt.

Online.

  • Sponsored actiepagina op Radio 538.
  • Social posts op Radio 538 Facebook en Instagram.
  • Impressies: 118.216 via de actiepagina, 1.156.000 via social posts, 810.000 via Facebook, 687.400 via Instagram.
VVAL RADIO538 20240113 Fotograafemmapot 7VI08190 Social

Wat zijn de resultaten van de campagne?

Merk & Imago.
De sponsorcampagne met Radio 538 Stemmenjacht heeft aanzienlijke positieve effecten gehad op het merkimago van de Nationale Postcode Loterij en de perceptie onder niet-deelnemers. Na de campagne is er een verbetering zichtbaar in hun houding, een toename in overweging om mee te doen, en een hogere spontane bekendheid van het merk. Het imago van de Nationale Postcode Loterij is vooral sterker geworden op gebieden zoals betrouwbaarheid, plezier om mee te doen, winkanskansen, bijdrage aan goede doelen, en veiligheid om deel te nemen.

Luisteraars.
Radio 538 Stemmenjacht heeft ook directe invloed gehad op de luisteraars van Radio 538: een derde van de respondenten is door het programma meer gaan luisteren naar het radiostation. Bovendien vindt 61% van de respondenten het spelprogramma leuk, terwijl slechts 9% aangeeft het niet leuk te vinden.

Gekleurd vlak rood met blauw.

Bekijk hier de casevideo.

Samen Bereik Je Meer.

Een succesvolle samenwerking.

Koen Coopmans, Team Lead Acquisition Marketing bij Nationale Postcode Loterij: “538 Stemmenjacht is een ideale samenwerking, waarbij we de succesformule van Postcode Loterij Miljoenjacht interactief maken voor 538 luisteraars. Door een zoektocht naar stemmen van bekende Nederlanders te combineren met de welbekende gouden koffers uit Miljoenenjacht. En natuurlijk zijn er mooie geldprijzen te winnen. Met deze samenwerking bouwen we op een creatieve manier aan een positieve merkbeleving. En met succes. Want we zien dat meteen terug in de resultaten”

Evert Bronkhorst, Strategy Director bij Abovo Media: "Voor een succesvol branded partnership met een radiozender is het van groot belang dat er een logische match is tussen het merk en de zender. Daarnaast is het essentieel om een actiemechanisme te gebruiken dat goed te begrijpen en eenvoudig uit te leggen is, zonder al te veel complexiteit. In dit geval is het de combinatie van het mechanisme uit het bekende tv-programma Miljoenenjacht en de perfecte vertaling naar de audiovariant Stemmenjacht, die naadloos aansluit bij de zender. Dit maakt deze campagne bijzonder succesvol."

Ook samenwerken of benieuwd naar meer informatie?

Neem snel contact op met je client lead of via de onderstaande knop.

Rood Blauw (1)

Bekijk een fragment uit de De 538 Ochtendshow.

Studio17

Check ook onze andere cases:

Knipsel 2

Case

05 feb. 2024

CASE: ING x De Oranjezomer.

Geluksdeler Thumb

Case

17 apr. 2024

CASE: Grolsch x Humanitas.

Aanvullend Beeldmateriaal Jumbo Wat Eten We Vandaag 2

Case

11 feb. 2022

CASE: Wat Eten We?

Knipsel 2

Case

05 feb. 2024

CASE: ING x De Oranjezomer.

Geluksdeler Thumb

Case

17 apr. 2024

CASE: Grolsch x Humanitas.

Aanvullend Beeldmateriaal Jumbo Wat Eten We Vandaag 2

Case

11 feb. 2022

CASE: Wat Eten We?