Nieuw avontuurlijk realityprogramma in januari op SBS6.

Stoppen of doorgaan? Dat is de vraag die centraal staat in het nieuwe realityprogramma No Way Back, waarin zestien avonturiers worden getest op mentale veerkracht, strategie en uithoudingsvermogen. De bekende ex-commando Ray Klaassens begeleidt ze op een tocht door de ruige wildernis van Noorwegen.

Gepubliceerd: 07 jan. 2024
Bijgewerkt: 06 jan. 2024 12:00

Ultiem survivaldilemma No Way Back met Jan Versteegh en Ray Klaassens.

Stoppen of doorgaan? Dat is de vraag die centraal staat in het nieuwe realityprogramma No Way Back, waarin zestien avonturiers worden getest op mentale veerkracht, strategie en uithoudingsvermogen. De bekende ex-commando Ray Klaassens begeleidt ze op een tocht door de ruige wildernis van Noorwegen. Terwijl de tocht steeds zwaarder wordt, komen ze voor de spannendste uitdagingen te staan: van abseilen van een zestig meter hoge brug en het oversteken van een klif met een touwbrug tot een nat pak halen in een ijskoude rivier. Ze worden gedurende de tocht vier keer geconfronteerd met het ultieme dilemma: blijven ze achter in een van de survivalkampen? Of gaan ze door richting finish? Er staat maar liefst 100.000 euro op het spel, en één ding staat vast: zodra er een keuze is gemaakt, is er geen weg terug! No Way Back wordt gepresenteerd door Jan Versteegh en is vanaf 7 januari om 20.30 uur wekelijks te zien op SBS6.

Op de route van No Way Back liggen vier survivalkampen. Hier krijgen de kandidaten de keuze om er te blijven of de tocht te vervolgen. Offert niemand zich vrijwillig op om achter te blijven? Dan wordt er gestemd.

In totaal is er dus 100.000 euro te verdienen. Er zijn twee manieren om geld te winnen: achterblijven in één van de vier kampen, of de finish halen. Hoeveel een kamp waard is, wordt pas onthuld als de avonturiers er aankomen. Wat ze wél al weten, is dat de finish het meeste waard is: 50.000 euro. Wie dus de finish weet te halen, is de absolute winnaar. Maar: als niemand de finish haalt, dan wordt de 50.000 euro verdeeld onder de overgebleven avonturiers in de kampen – als die tenminste niet alsnog hebben opgegeven. Hoeveel iedereen wint, blijft dus spannend tot op de laatste dag. Wie neemt het lot in eigen handen en wie blijft achter en hoopt dat anderen falen? 

Ray Klaassens daagt de avonturiers niet alleen uit op fysiek, maar ook op mentaal vlak. “In No Way Back laten we zien dat wat onhaalbaar lijkt, niet onhaalbaar is. We denken vaak dat we fysiek het maximale van ons kunnen hebben bereikt - en besluiten dan om op te geven. Dat is juist een gevolg van onze mentale conditie. Door inzicht te verschaffen in deze struggle en aan te sturen op wilskracht, proberen we de avonturiers in de race te houden. Op een kamp of tot aan de finish. Een enorme uitdaging… voor hen én voor ons.”


No Way Back is puur overleven, keiharde reality en een adembenemende reis voor de kandidaten en de kijker. Alles draait om dat ene dilemma: blijf ik... of ga ik door?

Uitzendingen: vanaf zondag 7 januari wekelijks om 20.30 uur op SBS6. 

Deelnemers No Way Back

 

 

Presentator: Jan Versteegh


No Way Back is een format dat door Signal.Stream is ontwikkeld in samenwerking met Talpa Studios en wordt geproduceerd door Signal.Stream.

 

vlnr: Giel de Winter en Wouter van der Pauw van Signal.Stream

 

Ook nieuw vanaf januari '24.

2024 SBS Camping De Wildernis

Persbericht

01 jan. 2024

Vanaf januari: Camping De Wildernis, oer-Hollands kamperen in Afrika.

2024 SBS My Tribute To Elvis

Persbericht

01 nov. 2023

The Tribute - Battle of the Bands én My Tribute to Elvis vanaf 6 januari op SBS6.

2024 SBS Camping De Wildernis

Persbericht

01 jan. 2024

Vanaf januari: Camping De Wildernis, oer-Hollands kamperen in Afrika.

2024 SBS My Tribute To Elvis

Persbericht

01 nov. 2023

The Tribute - Battle of the Bands én My Tribute to Elvis vanaf 6 januari op SBS6.