Welkom in Schitt’s Creek! Absurde cultcomedy binnenkort bij Veronica.

Schitts Creek 1 ©ITV Studios
Gepubliceerd: 23 jan. 2024

Ontmoet de uitbundige en wereldvreemde familie Rose in Schitt's Creek, de met liefst negen Emmy Awards bekroonde sitcom die Veronica dit jaar volledig uitzendt. Wanneer de familie gedwongen wordt haar luxeleventje op te geven en te verhuizen naar het stadje Schitt's Creek, dat ze ooit als grap kocht, volgen hilarische, absurde en soms verrassend ontroerende momenten elkaar in rap tempo op. American Pie-steracteur Eugene Levy en zijn zoon Dan Levy bedachten de hitserie, die uitgroeide tot een cultureel fenomeen. Schitt’s Creek, vanaf maandag 4 maart elke werkdag vanaf 18.30 uur een dubbele aflevering bij Veronica.

 

De welgestelde familie Rose bestaat uit videotheekeigenaar Johnny (Eugene Levy), zijn vrouw en voormalig soapactrice Moira (comedylegende Catherine O'Hara), en hun verwende volwassen kinderen David (Dan Levy) en Alexis (Annie Murphy). Zij raken hun fortuin kwijt nadat ze zijn opgelicht door hun zakelijk manager. Noodgedwongen verhuizen ze naar hun enige overgebleven bezit: een afgelegen stadje genaamd Schitt's Creek, dat Johnny ooit kocht als grap voor Davids verjaardag. Daar wonen ze in twee naast elkaar gelegen kamers in een vervallen motel en botsen ze vaak met de meer provinciale inwoners. Met veel hilariteit tot gevolg.

Geïnspireerd door Kardashians en Kim Basinger.
De inspiratie achter Schitt's Creek ontstond deels uit Dan Levy's fascinatie voor reality-tv, vooral de gedachte wat er zou gebeuren als een welvarende familie zoals de Kardashians alles zou verliezen. Een andere invloed was actrice Kim Basinger, die in 1989 een stad in Georgia kocht met grootse plannen die uiteindelijk hopeloos mislukten.

Zeven Emmy Awards in één keer.
Schitt’s Creek is de eerste serie die in één keer de zeven belangrijkste Emmy Awards won. Bij de 72e Primetime Emmy Awards won Schitt's Creek met het zesde en laatste seizoen in de categorieën 'Beste serie', 'Beste script', 'Beste regie', 'Beste mannelijke hoofdrol', 'Beste vrouwelijke hoofdrol', 'Beste mannelijke bijrol' en 'Beste vrouwelijke bijrol'. Ook was de serie drie keer genomineerd voor een GLAAD Media Award, een Amerikaanse onderscheiding voor de beste representaties van de LGBTQ+-gemeenschap. De serie won de prijs twee keer in de categorie 'Beste comedyserie’.

Schitt’s Creek is vanaf maandag 4 maart elke werkdag om 18.30 uur met een dubbele aflevering te zien bij Veronica.

Nog meer nieuwe programma's!

Border Security Australie FBI Star Trek Picard

Persbericht

29 jan. 2024

Nieuwe douaneavonturen, keiharde FBI-actie en de terugkeer van Jean-Luc Picard.

Border Security Australie FBI Star Trek Picard

Persbericht

29 jan. 2024

Nieuwe douaneavonturen, keiharde FBI-actie en de terugkeer van Jean-Luc Picard.