Bas Smit in actie voor Missie 538: “Een festijn”

Bas Smit met 1.300 gratis kerstbomen in actie voor Missie 538: “Het is hier echt een festijn”

Missie 538 op de helft

Ook dit jaar zet media-icoon en goede doelen-man Bas Smit zich in voor Missie 538 met een ludieke actie. De influencer staat op dit moment met 1.300 gratis kerstbomen voor het Olympisch Stadion in Amsterdam. Inmiddels staat er een heuse file van geïnteresseerde luisteraars, die daarbij een donatie kunnen doen voor Missie 538. 

Bas Smit: “Het is hier zo gezellig, er komt net een grote meneer voorbij die zegt: “Ik ben ook parttime kerstman”. Natuurlijk is hij parttime kerstman, het zou raar zijn als hij in augustus kerstman is. Maar we hebben dus zo een kerstman en warme chocolademelk. Het is echt een festijn.”

Gisteren leek het even alsof de vriend van de show niet in actie zou komen: “Ik was dood en dood ziek. Ik was zo geïrriteerd dat ik uit frustratie Sky Radio heb aangezet. Ik heb me zo de tandjes gewerkt vorig jaar en nu word ik niet eens gebeld. Ik dacht dat wij dezelfde humor hadden Wietze, als ik onder jouw Instagram-post reageer dat ik op vakantie ben. Dat was natuurlijk een grap!”, aldus Bas Smit.

Er wordt gedoneerd in alle bedragen. Ook mensen die niks kunnen missen, mogen langskomen. Bas: “Er komt nu iemand 25 bomen ophalen voor €500,-. Als je niks kan missen, dan doe ik een donatie. Net kreeg ik dus 10 man die niks konden missen, ik loop helemaal leeg hier, haha.”

Vanochtend werd de vijfde missie voor Hulp voor Helden behaald. Op dit moment zet Missie 538 zich in voor de zesde missie, daarmee is het station op de helft. Voor Stichting Babyspullen zamelen de dj’s geld in voor winterjassen, warme dekens en kruiken voor 1.600 baby’s die in Nederland in armoede geboren worden.

Doneren kan via www.538.nl/missie