Snelle woordquiz Lettrix vanaf 3 juli op SBS6

Snelle woordquiz Lettrix vanaf 3 juli op SBS6

Nieuwe quiz start met week voor het goede doel

De woorden raadsel en yogamat hebben allebei zeven letters, maar het tweede woord levert in Lettrix veel meer punten op dan het eerste - en dáár gaat het om in deze nieuwe woordquiz! In elke aflevering spelen twee kandidaten in snelle rondes tegen elkaar. Ze maken woorden met gigantische drie meter hoge, virtuele letters die uit de studiovloer omhoog komen. Drie rondes lang proberen ze op verschillende manieren zo veel mogelijk woorden te maken. Alleen de kandidaat die na drie rondes de meeste punten heeft, speelt de finale! Wie komt er het best uit zijn woorden, wint een lekker geldbedrag en komt de volgende dag weer terug? Lettrix is perfect meespeelbaar vanaf de bank en wordt afwisselend gepresenteerd door Patrick Martens en Dyantha Brooks. De quiz is vanaf maandag 3 juli elke werkdag om 18.00 uur te zien op SBS6.

 

In ronde 1 krijgen de kandidaten een letter aan het begin van het woord, in ronde 2 een letter aan het einde en in ronde 3 twee letters op willekeurige plekken. Puntjes geven aan hoe lang een woord moet zijn. Aan het eind van elke ronde is er een bonusronde, die extra punten kan opleveren. Wie van de twee kandidaten gaat naar de finale?

 

De finalist heeft zeventig seconden om zes woorden te maken: alleen de begin- en eindletter is gegeven. Het eerste finalewoord is een vijfletterwoord goed voor 50 euro, het laatste woord is een tienletterwoord. Lukt het ook om dit woord te maken, dan wint de finalist maar liefst 2500 euro en mag sowieso de volgende aflevering terugkomen.

 

In de eerste week laten enkele BN’ers zien hoe goed ze zijn met woorden. Zij spelen niet voor zichzelf, maar voor een goed doel naar keuze. Patty Brard start op maandag 3 juli tegen Gers Pardoel, en ook Hannelore Zwitserlood, Tanja Jess, Thomas Berge en Victor Abeln maken hun opwachting. De winnende BN’er op vrijdag speelt de maandag erop tegen een onbekende Nederlander - en dan begint het seizoen écht!

 

Lettrix is een format van Talpa Concepts en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

 

Uitzendingen: vanaf maandag 3 juli elke werkdag om 18.00 uur op SBS6.