Ontmoet Arno.

Voice-over bij Hart van Nederland.

Arno.

“Het is geweldig om te zien hoe samenwerkingen ontstaan en hoe iedereen elkaar overal tegenkomt.”

Hi Arno, wat doe jij bij Talpa Network?

Ik werk als voice-over bij het televisieprogramma Hart van Nederland. Oftewel: ik ben de stem die je hoort op televisie maar nooit ziet. Het is een spannende rol omdat het nieuws soms zo vers is dat ik vlak voor of zelfs tijdens de uitzending nog aan het inspreken ben. Dat betekent wel dat ik altijd ’s avonds werk. Gelukkig hoef ik niet alle dagen van de week achter de microfoon te zitten, ik deel deze rol met Robert. 

Hoewel de journalisten onze teksten schrijven, pas ik ze soms nog een klein beetje aan. Ik zorg dat de zinnen lekkerder lopen zodat ze soepel van de tong rollen. Zo kan ik de informatie nog beter overbrengen aan de kijker. Verder ben ik ook de stem van andere programma's zoals vtwonen: weer verliefd op je huis, De Grote Verbouwing en de Grote Verhuizing – zie je de overeenkomsten tussen deze titels…? Heerlijke programma’s om in te spreken, maar je moet mij niet vragen om een vloertje te leggen of een muur te stucen! 
 
Tussen het inspreken door coach ik ook journalisten, nieuwslezers en DJ's bij het inspreken van voice-overs en geef ik regelmatig de interne Impuls Lab voice-over masterclass. Zo kan ik mijn kennis en ervaring delen met anderen en hen helpen hun vaardigheden te verbeteren. 

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken? 

Mijn passie voor media begon al op de middelbare school. Ik bracht veel tijd door in het redactielokaal van de schoolkrant en in de studio van de lokale omroep. Ik hield van schrijven en wilde discjockey worden, maar mijn schoolwerk leed eronder. Na een korte opleiding tot video editor, kreeg ik een baan bij een productiebedrijfje dat een video editor nodig had voor een nieuwsprogramma op een nog te starten televisiezender. 

 
Tijdens de montage van mijn eerste item, realiseerden ze zich dat ze vergeten waren een voice-over te boeken. Ik deed een stemtest en kreeg er meteen een tweede taak bij! Dat nieuwsprogramma was natuurlijk Hart van Nederland, het station heette SBS6. Dit was het begin van mijn carrière bij Talpa Network. Sindsdien heb ik verschillende creatieve en leidinggevende functies gehad binnen het bedrijf, maar ik ben altijd voice-over werk blijven doen. 

2023_ArnoNT25167
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?

Echt te gek! Als jong jochie mocht ik weleens in de studio kijken bij de jocks van Radio 538 in Bussum: Corné, Wessel... Ik kan alle jingles meezingen uit de beginjaren van Radio 538 en Sky Radio, dus wat vónd ik het gaaf dat de televisie- en radiotak bij elkaar onder één dak kwamen in Hilversum. Het geeft me een gevoel van nostalgie en trots om nu deel uit te maken van dat team. 
 
Ik loop graag even bij de collega's binnen om te zien waar ze aan werken. Het is geweldig om te zien hoe samenwerkingen ontstaan en hoe iedereen elkaar overal tegenkomt. En 's avonds is het pand nog steeds een bruisende plek vol creativiteit en innovatie, wat erg inspirerend is. 
 
Tijdens mijn masterclasses lopen mensen uit het hele bedrijf een dagje met me mee. We spelen met teksten en video's en er komt veel positieve energie vrij. Dit is een van de hoogtepunten van mijn werk bij Talpa Network.

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?

Dat is een lastige vraag, want daar ben ik nooit heel bewust mee bezig. Ik leef heel erg in het 'nu', probeer elke dag de beste versie van mijzelf te laten zien en kansen te grijpen wanneer ze zich voordoen. Zeker binnen een bedrijf als Talpa Network liggen die kansen voor het oprapen. 
 
Ik merk dat ik steeds meer energie krijg van het coachen van talenten. Soms beginnen we vanaf de basis, vaak letterlijk met begrijpend lezen. Andere keren mag ik met een meer ervaren collega werken en gaan we meteen de diepte in. Het is een uitdagend proces dat me helpt om mijn eigen vaardigheden te verbeteren terwijl ik anderen help hetzelfde te doen. Sommige voormalige ‘pupillen’ die bij mij hun eerste stappen hebben gezet hoor (en zie) ik bij andere zenders terug, als voice-over of presentator. Ik kijk ernaar uit om te zien waar deze weg me in de toekomst heen zal leiden.

2023_Arno_NT25305
Arno Schakel Arno Schakel

Lees ook de verhalen van...

2023_Proost_curlen

Achter de schermen

12 mrt. 2024

Ontmoet Quincy, Content Coördinator.

NT2 3780

Achter de schermen

25 apr. 2024

Ontmoet Barbara, HR Business Partner.

Debby

Achter de schermen

05 apr. 2024

Ontmoet Debby, Tech/IT Projectmanager.

2023_Proost_curlen

Achter de schermen

12 mrt. 2024

Ontmoet Quincy, Content Coördinator.

NT2 3780

Achter de schermen

25 apr. 2024

Ontmoet Barbara, HR Business Partner.

Debby

Achter de schermen

05 apr. 2024

Ontmoet Debby, Tech/IT Projectmanager.