Ontmoet Barbara.

HR Business Partner.

Barbara.

"Zodra er een plekje vrij kwam, wist ik dat ik me voor langere tijd wilde binden aan het team en Talpa Network."

Hi Barbara, wat doe jij bij Talpa Network? 

Ik heb een dubbelrol en ben naast Recruiter, ook HR Business Partner. Aan de ene kant houd ik me bezig met het werven en selecteren van talent en invulling geven aan het recruitmentproces, aan de andere kant ben ik het aanspreekpunt voor leidinggevenden en adviseer ik hen op strategisch en operationeel vlak. Dagelijks werk ik nauw samen met leidinggevenden en zijn we in gesprek over hun wervingsbehoefte en uitrol van een breder HR-beleid. Vanuit HR en Recruitment ben ik daarnaast ook bezig de candidate journey te optimaliseren en ons in- en externe employer brand goed op de kaart te krijgen.  

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?  

Een aantal jaren geleden werkte ik hier ook. Toen nog bij de Radio-tak in een andere rol, als Scrummaster. Ik wist dat ik de organisatie heel leuk vond, maar was zoekende naar wat voor type baan het beste mij paste. Ik ben toen weggegaan en heb een aantal jaren als zelfstandig ondernemer gewerkt. Na een tijd miste ik een vast team en een gemeenschappelijk doel. Ook wilde ik graag de overstap maken van IT naar HR, vanwege mijn persoonlijke interesses en studie-achtergrond. Er was een mooie interim rol beschikbaar bij Talpa Network als HR-adviseur. Het HR-team voelde direct als een warm bad en ook de inhoud van het werk paste goed. Zodra er een plekje vrij kwam binnen het Recruitment-team, wist ik dat ik weer in vaste dienst wilde komen en me voor langere tijd wilde binden aan het team, het HR-vakgebied en aan Talpa Network. Dat ik me nu sinds kort ook HR Business Partner mag noemen voelt als een kers op de taart.  

Mensen Postits
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

Ik vind het heel leuk! Voor mij is Talpa Network een organisatie waar veel mogelijk is. Het feit dat ik met meer dan 10 jaar IT-ervaring de kans krijg om in te stappen in een HR-rol, zegt genoeg. Daarbij krijg ik het vertrouwen en de vrijheid mijn rol in te vullen op een manier die past bij het doel van de organisatie en de richting die we op willen. Op basis van vertrouwen met elkaar samenwerken, is heel prettig.    

Talpa Network is nu een stuk groter dan toen ik er een aantal jaren geleden werkte, maar het voelt nog steeds aan als een platte organisatie waar de lijntjes kort zijn en waar veel mogelijk is. Wat ik heel leuk vind aan mijn rol is dat ik dagelijks veel mensen spreek, van directieleden tot leidinggevenden, van kandidaten tot nieuwe collega’s.  

Tot slot zijn mijn naaste HR-collega’s superleuk en ben ik blij weer met een fijn vast team te mogen werken en voor langere termijn iets met elkaar op te bouwen. We werken echt als een team voor en met elkaar met veel plezier aan de doelen die ons gesteld zijn. Dat geeft energie!  

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?

Ik kijk ernaar uit Talpa Network op de kaart te zetten als goed, fijn en gaaf bedrijf om voor te werken. Mijn expertise als Recruiter wil ik verder ontwikkelen, waarbij we steeds weer nieuwe technieken en tools gebruiken om talent aan te trekken en te behouden. Tegelijkertijd zie ik mezelf als HR Business Partner groeien naar een meer strategische rol, waarbij ik nog meer de samenwerking aanga met het leiderschap om HR-initiatieven te ontwikkelen die echt bijdragen aan de groei en het succes van Talpa Network!

NT2 3825
Samenbereikjemeer Wit

Lees ook de verhalen van...

NT2 7343 (1)

Achter de schermen

25 jan. 2024

Ontmoet Beaubine, Privacy Officer.

NT2 1498

Achter de schermen

27 jan. 2024

Ontmoet Gwenny, Manager B2B Marketing & Sales Operations.

Talpanetwork Recruiter Maik

Achter de schermen

02 feb. 2024

Ontmoet Maik, Recruitment Business Partner.

NT2 7343 (1)

Achter de schermen

25 jan. 2024

Ontmoet Beaubine, Privacy Officer.

NT2 1498

Achter de schermen

27 jan. 2024

Ontmoet Gwenny, Manager B2B Marketing & Sales Operations.

Talpanetwork Recruiter Maik

Achter de schermen

02 feb. 2024

Ontmoet Maik, Recruitment Business Partner.