Ontmoet Beaubine.

Privacy Officer.

Beaubine.

"Er gebeurt zoveel bij Talpa Network, het is echt een 'snoepwinkel' voor privacyprofessionals."

Hi Beaubine, wat doe jij bij Talpa Network?  

Ik ben privacy officer. Als privacy officer adviseer ik alle afdelingen binnen Talpa Network op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Overal waar persoonsgegevens worden verwerkt, denk ik mee en adviseer ik hoe dit past binnen wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan gegevensverwerkingen bij winacties bij radio, de registratie van nieuwe abonnees bij LINDA., maar ook bij de aanschaf van nieuwe IT-systemen. 

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?  

De media trekt me al mijn hele leven. Ik krijg een wow-gevoel bij studio's, alles rondom showbizz en BN'ers. Dit combineren met mijn vakgebied houdt het spannend en heel leuk. 

Daarbij is Talpa Network heel interessant op gebied van privacy, er gebeurt zoveel, het is echt een “snoepwinkel” voor privacyprofessionals. We hebben te maken met uiteenlopende onderdelen, van TV, Radio, een magazine (LINDA.) en E-commerce. Ook de grootte van het bedrijf speelt mee, dus ook alle stafafdelingen zijn betrokken bij privacyvraagstukken. Ik leer hier als Privacy Officer nog elke dag.  

NT2 7343
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken?  

Geweldig! Het is echt never a dull moment. We begeven ons in een dynamische en creatieve omgeving, waar vaak snel geschakeld moet worden. Soms krijg je vandaag een vraag en moet er morgen een advies zijn. Ik vind die situaties heel leerzaam. Je moet namelijk enerzijds mee kunnen bewegen, maar daarbij moet je ook binnen de kaders van de wet moet blijven.

Ook vindt er wel eens een datalek plaats, als er bijvoorbeeld onverhoopt een laptop is gestolen of persoonsgegevens verkeerd zijn gedeeld. Dan komen we met het hele team in actie en lossen we het op. Het is dan ook heel handig dat je stakeholdermanagement op orde is, en je weet wie je waarvoor moet hebben. Dit is ook een onderdeel van mijn baan, waar ik veel energie uithaal. 

Wat zou jij anderen vertellen over hoe het werken bij Talpa Network is? 

Geen dag is hetzelfde. Soms weet je aan het begin van de dag niet wat je aan het einde van de dag gedaan zult hebben. De adviezen die je geeft zijn vaak heel tastbaar en zie je bijvoorbeeld terug in acties op de radio of intern bij de ingebruikname van nieuwe systemen. Er is hier veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Het is bovenal een superleuk jong bedrijf, met een gave werkomgeving letterlijk tussen de radio en tv-studio's, presentatoren en artiesten. 

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?

Ik heb van jongs af aan voor de camera willen staan. Talpa Network biedt kansen om je te ontwikkelen buiten je eigen expertise om. Met het initiatief van Impuls Lab krijg ik de kans hieraan te proeven.  

En m.b.t. het privacy vakgebied, ben ik voorlopig niet uitgeleerd. We zijn continu in beweging. Er komen altijd nieuwe vragen op. Het privacylandschap ontwikkelt zich continu en Talpa Network moet daar ook in bij blijven. Opleidingen zijn hierin belangrijk, en Talpa Network stimuleert en faciliteert dat zowel met in- als externe trainingsmogelijkheden. Ook hier krijg je de ruimte om hier initiatief in te tonen.  

Mensen Meeting Beaubine
Transition Beaubine Transition Beaubine

Lees ook de verhalen van...

NT2 3562

Achter de schermen

25 jan. 2024

Ontmoet Jan Willem, head of digital product.

NT2 4412

Achter de schermen

31 mei 2024

Ontmoet Barbara, producer Hart van Nederland en Shownieuws.

NT2 1498

Achter de schermen

27 jan. 2024

Ontmoet Gwenny, manager B2B Marketing & Sales Operations.

NT2 3562

Achter de schermen

25 jan. 2024

Ontmoet Jan Willem, head of digital product.

NT2 4412

Achter de schermen

31 mei 2024

Ontmoet Barbara, producer Hart van Nederland en Shownieuws.

NT2 1498

Achter de schermen

27 jan. 2024

Ontmoet Gwenny, manager B2B Marketing & Sales Operations.