Ontmoet Wesley.

Senior Procurement Buyer.

Wesley.

“Het is heel erg gaaf om voor een bedrijf zoals Talpa Network te werken, omdat het zo’n divers bedrijf is.”

HiWesley, wat doe jij bij Talpa Network? 

Ik ben senior procurement buyer bij Talpa Network. De afdeling Procurement is de centrale inkoopafdeling voor alle entiteiten en afdelingen binnen Talpa Network. Wij kopen echt van alles in, bijvoorbeeld: koffiebonen en cateringdiensten voor Facilities, Microsoft-licenties en servers voor Technology, het recruitmentsysteem voor HR en alle goodies die worden weggegeven op de Radio. Ontzettend divers dus! Het enige wat we niet inkopen, zijn de personeelscontracten voor bijvoorbeeld freelancers en de content op tv/radio. 
 
Maar uiteraard doen we dit niet zonder onze collega’s vanuit de business! De business weet precies wat er nodig is én heeft alle praktische kennis in huis. Met die informatie kan ik de beste deal uit de markt halen en in sommige gevallen sluiten we ook deals voor meerdere afdelingen of entiteiten. 

Waarom ben jij bij Talpa Network gaan werken?

Ik heb in het verleden in de Food sector gewerkt (o.a. bij de Zaanse Mayonaise) en daar deed ik de directe inkoop: grondstoffen & verpakkingen inkopen voor het product. Dus bij Talpa Network zou dat eigenlijk content zijn. Na dat een paar jaar te hebben gedaan, wilde ik graag ervaring opdoen in de indirecte inkoop bij een groot, zichtbaar Nederlands bedrijf. Toen ik een vacature van Talpa Network online zag, voldeed dat aan al mijn wensen. 

2023_Stock_Wesley
Hoe vind je het om bij Talpa Network te werken? 

Het is heel erg gaaf om voor een bedrijf zoals Talpa Network te werken, omdat het zo’n divers bedrijf is. De ene dag krijg je een aanvraag van Radio 538, de andere dag zit ik met iemand van LINDA. om een technologische aanschaf te doen. Dankzij mijn functie is elke dag anders, iets wat je niet snel ergens anders vindt. Dat houdt wel in dat ik vrij gestructureerd moet werken en redelijk wat ballen in de lucht moet houden, want anders kan je door de bomen het bos niet meer zien.  

Verder vind ik het erg fijn dat hybride werken wordt gestimuleerd binnen Talpa Network, waar mogelijk uiteraard. Met de drukte op de weg kan het wel eens voorkomen dat ik in de file sta, dus een dagje thuiswerken op z’n tijd is dan ook wel fijn.

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?

Er valt nog zoveel te leren op het gebied van Procurement. Neem bijvoorbeeld de ontwikkeling van AI, het lijkt mij ontzettend gaaf om dat in te kunnen zetten. Dat is niet alleen voor Talpa Network interessant, maar ook voor mijzelf.   
 
Des te langer ik dit werk doe, des te groter mijn algemene kennis wordt. Zo wist ik voordat ik bij Talpa Network begon, nog niets over koffiebonen, lettertypes, CRM-systemen en het opstellen van mantelovereenkomsten. Maar nú... Ik heb onlangs een promotie in mijn team kunnen maken, dus deze ontwikkeling wordt hier zeker beloond. 

Image002 12

Lees ook de verhalen van...

NT2 5595

Achter de schermen

17 apr. 2024

Ontmoet Esther, interne communicatie manager.

2023_Proost_curlen

Achter de schermen

12 mrt. 2024

Ontmoet Quincy, content coördinator.

2023 SBS6 Hartvannederland Maarten BTS Greenscreen

Achter de schermen

10 apr. 2024

Ontmoet Maarten, presentator bij Hart van Nederland.

NT2 5595

Achter de schermen

17 apr. 2024

Ontmoet Esther, interne communicatie manager.

2023_Proost_curlen

Achter de schermen

12 mrt. 2024

Ontmoet Quincy, content coördinator.

2023 SBS6 Hartvannederland Maarten BTS Greenscreen

Achter de schermen

10 apr. 2024

Ontmoet Maarten, presentator bij Hart van Nederland.