Ontdek masterclass programma Fast Forward.

Het motto van Talpa Network is ‘samen bereik je meer’. Daarom stimuleren we interne kennisdeling. Eén van de manieren waarop we dat doen is het masterclass-programma Fast Forward. Dit zijn masterclasses gegeven door de allerbesten in hun vak. Want die besten in hun vak - of het nu gaat om radio, print, video of social media - die werken gewoon bij ons, bij Talpa Network.

2023 Airenmylene

Geef je carrière in de media een vliegende start.

Met de masterclasses van Fast Forward kom je in alle uithoeken van ons netwerk. Voor de schermen en achter de schermen. Van de radiostudio tot de podcaststudio. Van de regie bij Hart van Nederland tot de redactie van LINDA.

Ga Fast Forward.

Tijdens Fast Forward leer je onder andere dat een weerpraatje meer is dan praten over het weer. En dat nieuwslezen op Radio 10 anders is dan het voorlezen van een boodschappenlijstje.

De hoofdredacteur van LINDA. legt uit waarom het blad zo leuk is dat zelfs je vader het wil lezen. En in de masterclass Social leer je waarom het ene social format wel scoort en het ander niet. 

En dat is zeker niet het enige!

Leer bijvoorbeeld radiomaken voor de filerijder van Radio 538-dj Frank Dane. Neem plaats op de stoel van de regisseur, regie-assistent en schakeltechnicus. Sta achter de presentatiedesk of bedien de camera.  Regisseer zelf een uitzending van Hart van Nederland.

Ga jij straks Fast Forward bij Talpa Network?

Bekijk de beschikbare vacatures >

Ontmoet de coaches.

Initiatiefnemer van Fast Forward is Martin Glass. Hij is al meer dan twintig jaar werkzaam bij Hart van Nederland; eerst als redacteur en sinds 2009 als eindredacteur. De laatste jaren houdt hij zich daarnaast bezig met de begeleiding en opleiding van nieuw talent voor Hart van Nederland. Hij zocht naar een manier om dat talentvolle krachten meer te binden aan Hart van Nederland. Want waarom zouden zij in deze scherpe arbeidsmarkt juist bij Talpa Network komen werken?

“Wat bleek: op het moment dat ik kandidaten liet zien wat voor toffe dingen er allemaal bij Talpa Network gebeuren, waren ze ineens makkelijker te overtuigen om hier te komen werken en ook te blijven werken. En ik merkte dat ervaren krachten binnen mijn team enthousiast werden van momenten dat zij hun kennis konden delen met nieuw talent. Kennis delen geeft energie.”

Fast Forward is uit die combinatie voortgekomen. “De kern van Fast Forward is: bindt ervaring aan talent en laat zien wat je hier allemaal in huis hebt. Biedt inspiratie, bouw aan het netwerk en wees trots. En toon dat vervolgens aan de buitenwereld.”

Martin werkt bij dit project nauw samen met Jantien van Tol, sinds jaar en dag een vaste waarde bij verschillende radiostations van Talpa Network. Ook was zij tot voor kort verantwoordelijk voor het opleiden van nieuw radiotalent.

“Wat we nu hebben gebouwd, is een grote mediaspeeltuin voor volwassenen. Iedereen die al heeft meegedaan is zo enthousiast. Daar krijg ik heel veel energie van, waardoor ik dit ook groter en mooier wil maken. Ook de inzet van de masters is indrukwekkend en inspirerend. En het mooiste is dat sommige collega’s een nieuwe passie hebben ontdekt."

Fast Forward is in 2023 van start gegaan, en zal de komende jaren steeds groter worden.